Siyah Arabasi Olanlar Bi'baksin Lütfen :)

Diğer kategorilere girmeyen Nissan ve/veya farklı tüm konular hakkında
Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Siyah Arabasi Olanlar Bi'baksin Lütfen :)

Mesajgönderen atasagunn » 01 Haz 2014, 22:20

Yeni bir araba alma niyetim var ve siyah bu modelde cok guzel duruyor .Daha once hic siyah araba kullanmamis biri olarak cevremden surekli siyah arabalarin cok toz tuttugu,temizlemesinin bi'dert oldugu,yazin arac icinin normal renklere gore cok daha fazla isindigi,en kucuk bir cizigin bile göze battigi gibi sikayetler duydum.Siyah renkli arac sahipleri olarak siyah arac alinmasini tavsiye eder misiniz ? Mesela gri renge gore cok daha mi mesekkatli siyah aracin bakimi ?

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Re: Siyah Arabasi Olanlar Bi'baksin Lütfen :)

Mesajgönderen FelixCrail » 01 Haz 2014, 22:33

siyahın çizikleri falan belli ettiği doğru. toz tutma olayı da bilinen bir gerçek. yıka 10dk sonra yakından bir bakmışsın ki üstünde inceden tozlar var. 5-10metre uzaktan bakarsan sorun değil ama. sıcaklık olayına pek katılmıyorum açıkçası. 2 adet aracım var ve ikisi de siyah. birinde koyu cam filmi var. güneşin altında bıraktığımda 5-10dk cam açık yol yaptıktan sonra klimayı açarsam belli bir süre sonra içerisi iyi oluyor.

diğer aracımda cam filmi yok. birde üstü cam tavan. camları açıp yol aldıktan sonra klima açıp serinlemek istediğimde diğer araç kadar içi ferah olmuyor aynı sürede. o yüzden ona da cam filmi yaptırıcam bu aralar.

siyah aracın en güzel yanı temiz olduğundaki görüntüsü. arabaya ağır bir hava katması da cabası (ufak araçlarda bu geçerli olmayabilir tabiki.) siyah arabanın yıkaması daha özenli olmalı. kurulama aşaması önemli. eğer su kalmayıncaya kadar micro fiber bezle kurulayacağım dersen güneşin altına arabayı koyunca boyanın matlaştığını ve kötü durduğunu göreceksin gözle bariz olarak. bu sorundan en kolay şekilde kurtulmak istiyorsan elle cila yapman lazım ki ben geçen hafta yapmak zorunda kaldım.

siyah araban varsa elinde bir adet polisaj makinen olacak. 1-2 ayda bir bu makine ile cila yaparsan ayna gibi olur. hem de böylece daha zor kir tutar.

bakımı zor ama ben seviyorum siyah arabayı.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
bozyasem
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Murano
Meslek: serbest

Re: Siyah Arabasi Olanlar Bi'baksin Lütfen :)

Mesajgönderen bozyasem » 15 Ağu 2014, 17:56

Evet yazdıklarınızın hepsi doğru. Bana da çok söylediler ama siyahta bir başka duruyor. Tüm söylemlere rağmen benim isteğimle siyah araba aldık. Bakımı zor gerçekten. Ama yinede pişman değilim seçim size kalmış zevk meselesi.... Bu arada biraz geç oldu cevap için ama yeni gördüm mesajınızı.... :)

“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı