Qashqai 2015 El Freni Arızası
Qashqai 2015 El Freni Arızası
(kırmızı parantez içinde !-ünlem işareti)
Durduk yere yanıyor. Aracı sağa çekiyorum, Vitesi P'ye alıyorum, el freni çek, bırak vs. fayda etmiyor. Bu sırada el freni çekmiş gibi ya da ABS devrede gibi davranıyor. Örneğin park yerinde ileri geri gayet yavaş manevra yaparken ABS devreye giriyor. Fren pedalı fasılalı olarak geri tepiyor. Aynen ABS'de olması gerektiği gibi. Ama sürüş ABS gerektiren ani bir fren veya hız içermiyor.
Bu sorunu yaşayan, yaşayıp çözebilen oldu mu? Merak ediyorum.
Teşekkürler.
Not: Bir de ön amortisörlerden kasis geçişlerinde gıcırtı gelmeye başladı. Sanki bir yere sürtüyor gibi. 2015 X-tronic 1.2 benzinli, otomatik vites Visia (baz model) 3 ay bile olmamış arabayı alalı, bu sorunlar cidden can sıkıcı.. :(
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Qashqai 2015 El Freni Arızası
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- sonbaharss
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: öğretmen
Kadirkkkk yazdı:bende de başladı. araç seyir halindeyken turuncu renk (!) simgesi yanıyor. el freni aktifken el freni düğmesindeki ışık ve gösterge panelindeki (P) simgesi yanıp sönüyor. yarın göstercez bakalım
Merhaba sorun giderildi mi acaba? Problem neymiş? Aracimizi 2.el aldık daha ertesi gün kullandığında başladı tıpatıp aynısı. Bazen olmuyor bazen çıkıyor..
- Ugurcelikofficial
- NissanClubTr
- Meslek: Antrenör
Bugün karşılaştığım ve çözmek için onlarca yola başvurup hiç olmayacak nedenden kaynaklanan sorun ile ilgili bilgi vermek istedim
Akan trafikte giderken trafik sıkıştı ve frene basma gereği doğdu ve tekrar trafik akmaya başladığında sanki el freni çekilicesine araç zorlanmaya başladı
Aramadığım yer kalmadı ve h sonu olması sebebiyle hiçbiryere ulaşamadım ve kara kara düşünüp çözüm ararken gözüme usb gözüne takılı şarj kablosu ilişti hani olur ya dedim ve kabloyu çekip tekrar denedinim ve herşey normale döndü evet arkadaşlar sorun Usb gözüne takılan kablonun araca kısa devre yaptırıp sapıtmasına durduk yere fren yapmasına neden oldu Benzer sorunu ve çözümü denemek olur diye paylaşmak istedim sevgiler saygılar
- Ahmetloran
- NissanClubTr
- Meslek: Öğretmen
- ali20040019
- NissanClubTr
- Meslek: iç mimar
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi