BUZLANMA BAŞLADI DİKKAAAAATTTTT!!!!!!!!!!
- umitcan
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: Elektronik Teknikeri
BUZLANMA BAŞLADI DİKKAAAAATTTTT!!!!!!!!!!
BUZLANMAYA DİKKAT EDİN. SABAH HİÇ BİR SU SU DEĞİL BUZDUR.
Sabah yola çıktım. Her zaman 120 130 ile döndüğümüz çok hafif virajı bugün arkamdan kovalayan seat ibiza ile birlikte 100 net km hız ile girdik.
Şansa bakınki tam virajın merkezi sayılacak noktada yolu baştan başa(yatay) kesen iki karış kalınlığında bir su akıntısı var. Ben gördüm ve fren ile 100 km hıza düşerek suya frensiz girdim. O SU MEĞER BUZ OLMUŞ....
O SU MEĞER BUZ OLMUŞ. Aracım haliyle önce sola doğru tatlı sert kaymaya başladı 100 km net hız ile. Hafifçe aksi yöne kırdım ve gaza bastım. Bu sefer sağa doğru tatlı sert kaymaya başladı gene aksi istikamete (kontra) sola kırarak yumuşakça gaza bastım. Tekrarr hafifçe kayarken sağ ve gaz yaparak aracı yakllaşık 300 metrede ancak toplayabildim. Zaten düzlükte bitmek üzereydi.
Dikiz aynama bir baktım. Arkamdaki benden dolayı o suyu hiç göremeyecek olan seat lean 2012 son süratla sağ taraftaki yarım metre yüksekliğindeki kaldırma bindirdi. >Hemen durdum ve yanına koştum. Adam iyi. Ama arabası çok fena.
Tampon vs yerinde değil. Karter kırılmış ortalık yağlanmıştı. Radyatör delinmiş vs vs.
Vatandaş sigarasını yakarken ben polise yeri tarif etmeye çalışıyorum ama bir türlü anlatamadım. Başka personel istesemde en son suratına kapattım.
Kaza yapan kişinin kendine gelmesi ve tanıdıklarının telefonla geleceğini bildirmesi ile ben olay yerinden ayrıldım.
Ve gördümkü yol üstünde 4 yerde daha benzer kazalar vardı. BUZLANMAYA DİKKAT EDİN. SABAH HİÇ BİR SU SU DEĞİL BUZDUR.
- aresavas
- Gold Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: IT Manager
- İletişim:
Re: BUZLANMA BAŞLADI DİKKAAAAATTTTT!!!!!!!!!!
Not: Polis ve ambulansa yol tarif etmek , normal zamanda bile anlatması zorken o telaşe içerisinde karşıdakinin anlamasını beklemek çok zor hakikaten. Sabırla ve tane tane anlatmak lazım ki bana göre değil mesela sabredemez kapatırdım ben de:)
06 SH 055
Çankaya / ANKARA
- Muhammet Murat
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
- İletişim:

07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)
İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.
- umitcan
- Silver Üye
aresavas yazdı:Çok geçmiş olsun, başınıza gelecek en kötü olay bu olsun. Her zaman geçerli olmak kaydıyla özellikle kış aylarında daha düşük hızlarda seyir etmek gerekiyor sanırım. Varacağımız nokta ile arasında en uzak mesafede 15 dk oynayacaktır en fazla o da aracımızda gerçekleşebilecek ciddi hasar masraflardan veya daha önemlisi canımızdan değerli değildir sanırım. Kazasız atlamış olduğunuz badiredeki şöförlük becerinizi takdir eder, her zaman bu kadar şanslı olamayabileceğinizi de hatırlatmak isterim.
Not: Polis ve ambulansa yol tarif etmek , normal zamanda bile anlatması zorken o telaşe içerisinde karşıdakinin anlamasını beklemek çok zor hakikaten. Sabırla ve tane tane anlatmak lazım ki bana göre değil mesela sabredemez kapatırdım ben de:)
Teşekkür ederim hocam.
Ya dediğin gibi aslında hız şehir içinde en fazla yarım saat oynatır. Uzun yolda İstanbuldan Antalya ya beş saatte gitmiştik orası ayrı

Aslında sakindim ama arkadaki sıkıştırınca birazda hızlanmayı tercih ettim. Minibüsler bile 70 80 ile geçiyor bazen oradan.
Buzlanmayı tahmin edememiştim.
Yeri tarif ediyorum.
Kartal dan samandıra yönüne giderken, ortadağ mahallesi girişinde opet benziliğ var. Benzinliğin oradaki kavşaktan Maltepe Cezaevi B. Bakkalköy yönüne sapıyorsunuz. 300 metre ilerideyiz.
Bunu Kartal da ikamet eden birine sorun. O benzinciyi bulur sonrada yeri bulur. Kaldı ki bunlar polis ve 155 hattı. Yaralanmalı olsa ne olcak?
Benden cadde sokak istiyor. Diyorumki arkadşaım. başka memura ver.Yada siz böyle tarif edin ekipler bilir. Yok siz adres verin. Ya ölür müsün öldürür müsün

- umitcan
- Silver Üye
konyahooligans yazdı:geçmiş olsun kardeşim ortalama adamın masrafı 7.500 diye tamin ediyorum
Valla aracın tamponu kopmuştu. Farın biri sağlamdı. Kaput şişmediğine göre darbeyi yukarıya almamıştı(kaldırımdı zaten).
Çamurlukta eğilme vardı. Hertaraf baya baya yağa bulanmıştı. Belliki karteri iyice dağıttı.
Bayada buhar çıkıyordu radyatörden belliki onuda iyi delmiş. Şasede birşey yoksa bile bunlar yeter zaten.Muhtemelen o vuruşlar aks kırmış yada ön takımda bir kaç hasarı daha vardır. Yazık oldu adama. Allah tan kaskosunu ablası yapmış .Arabayı perte bile çıakrabilir yani

“Nissan Lastik - Jant” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir