KLİMA SORUNU
- ABDULKADİR
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek: Memur
KLİMA SORUNU
Re: KLİMA SORUNU
- ABDULKADİR
- NissanClubTr
- ABDULKADİR
- NissanClubTr
- alpzoom
- NissanClubTr
- Otomobil: Almera
- Meslek: Coğrafi Bilgi Sistem
- İletişim:
ben sorununuza detaylı anlatım yapayım..
2000 ile 2004 arası Almeralar kliması analog klimadır. Klima anahtarı çevrildikten sonra Klima pompası, Kurutucu, Sıkıştırıcı elemanlarına yol verilir. Bunlar Klima pompası ve ön gögüs içindeki 3 pin soketli sarı renk kutu içindeki derece ölçer eleman ile kontrol edilir. Herhangi bir elektronik kart yoktur. (Klima anahtarındaki bir kaç devre elemanını saymazsak)
Şimdi sizin araçda sıcak soğuk sistemi kola bağlı dişli sistemi ile ve buna bağlı spral içindeki tel ile kontrol ediliyor. Bu telin ucu teyp üzerindeki saklama kabının altında (dörtlü anahtarın olduğu bakalit).
Öncelikle en alt boşluk olan bakalit kendinize hafif çekerek yerinden çıkartın. Teyp bakalitini ve üst saklama kabın olduğu bakaliti sökün. Kısacası orta konsolu tamamen sökün.
Şimdi Orta konsolun içindeki teyp gibi bakaliti tutan demirden parçalar var. Bunları vidalar tutuyor. Bunları sökün ve çerçeveleri yerinden çıkartın. Şimdi sıcak-soğuk klapeye erişmek kolay. Ancak buradan sadece teli yerinden mi çıkmış, yoksa hortum bağlantıları mı hatalı ona bakabiliriz.
Tamamen erişmek için. ön gögüsü tamamen sökmeniz gerek.
Eğer yapabilirim derseniz Komple nasıl söküleceğini detaylı anlatabilirim.
Bunun için Çok kısa saplı Düz ve Yıldız saplı tornavida. 8 ile 14 arası lokma takımı ve uzatma demiri, pense ve en önemlisi sabır gerekir.
- ABDULKADİR
- NissanClubTr
- BAHADIR59
- NissanClubTr
- Meslek: talaşlı imalat
Sorun çok eski tarihli ama benimde başıma geldi. Başka arkadaşların başına gelirse uğraşmasın. Tesadüfen çözdüm. araç çalışmıyorken (direksiyonun sağında, kontağın üstünde ) farlar açık iken kapıyı açınca uyarı sesi gelen küçük hoparlörün soketi çıkmıştır. Bu nedenle klima soğutmuyor. Ne alaka diyeceksiniz ama benim başıma geldi. Hoparlörün soketini takınca düzeldi. Denemek bedava....
“Tanışma Bölümü” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir