YENİYİM ARKADAŞLAR,2000-2001 MODEL 2.0 PRİMERA DÜŞÜNÜYORUM

Forumu kullanmaya başlamadan önce burada kendinizi tanıtınız
Kullanıcı avatarı
kafkas-19
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: Memur

YENİYİM ARKADAŞLAR,2000-2001 MODEL 2.0 PRİMERA DÜŞÜNÜYORUM

Mesajgönderen kafkas-19 » 17 Kas 2015, 23:53

Sevgili Nissan kullanıcısı arkadaşlar;foruma yeni dahil oldum.Herkese kazasız,belasız ve cezasız günler diliyorum.
Bu güne kadar hiç Nissan kullanmadım.Sebebi ise piyasada tutulmuyor deyip vazgeçirdiler.Ama donanım olarak bakıyorum hiçte eksiği yok gibi.
2005 Model Honda Civic Vtec 2 aracımı satıp yaya kaldım.2000-2001 model Primera 2,0 motor otomatik vites düşünüyorum.Bu araçtaki bir çok özellik sattığım Civic'te yok.Siz değerli arkadaşlarımdan rica ediyorum,Objektif olarak ARTILARI ve EKSİLERİ nedir.Çoğu aracın Km'si 250.000 'den aşağı değil,bu bir sorun çıkartabilirmi.En çok çekindiğim bir başka konu CVT şanzuman arızası.Vites takılı kalıyormuş,sonra yağ soğuyunca normale dönüyormuş gibi.Vites geçişleri nasıl,Yol sesi,lastik sesi,rüzgar sesi vs ses alıyor mu.Kronik bir arızası varmı.Parça durumu ve fiyatları nasıl,ve sizin kullanım deneyimlerinizden aktaracaklarınız benim için çok önemli.Tekrar rica ediyorum,OBJEKTİF yorumlarınız talep ediyorum.Hepinize saygılar sunarım.

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Re: YENİYİM ARKADAŞLAR,2000-2001 MODEL 2.0 PRİMERA DÜŞÜNÜYORUM

Mesajgönderen 1.burak » 18 Kas 2015, 12:04

CVT bakıma ihtiyaç duyan ve doğru kullanım isteyen bir şanzuman.. yağ değişimi konusunda kesinlikle servisten şaşmamalı CVT için.. Kilometre konusunu fazla kafanıza takmayın.. Bakımları düzgün yapılmış bir Primera için 250k bence hiç fazla değil.. Vtec2 kullanıp pert edip elde kalan parayla Primera'ya şans eseri geçen bir arkadaşım var.. Bu daha önceden araba kullanmıyormuşum ben diyecek kadar memnun şu an.. kendisiylede tanışmamız Primera alması üzerine oldu.. 2000cc tercih etmeniz bence kesinlikle doğru karar.. 1600 ler özellikle kalkışta çok nazlanıyorlar.. 98 model GT, 1600cc ile aynı yakıt değerlerine sahip neredeyse.. yol sesi, rüzgar sesi abartılacak ölülerde değil, hatta oldukça sessiz diyebilirim.. Zaten bakmış olduğunuz yıllardaki p11-144 kasaların yuvarlak olan hatları, o yıllardaki araçlara göre çok daha düşük olan rüzgar sürtünme verileri aracın sessizliğinin esas sebebi.. 120-140'a kadar aynalar bile uğultu yapmıyor.. Ateşlemeyle ilgili bazı kronik arızaları var, rölanti ile ilgili problemler olabiliyor fakat bobin, buji, akışmetre, EGR, krank sensörü gibi parçaların kontrolüyle bu problemlerde çözülüyor.. Zaten 15 yıllık araçta bunların bazılarının naz yapması gayet doğal.. :) Koltuk ısıtması bile yeteri kadar büyük bir ayrıcalık bence.. Sorunsuz bir sunroofta cabası..

Umarım OBJEKTİF olabilmişimdir.. :)

Kullanıcı avatarı
kafkas-19
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Memur

Mesajgönderen kafkas-19 » 18 Kas 2015, 12:25

1.burak arkadaşım ;
Yorumların için çok teşekkür ederim.Japon araçlar içinde Vtec 2 oldukça keyifli bir araçtı benim için.Ama gel gelelim ses problemi var.120 lere yaklaşınca yol ve motor sesi epeyce rahatsız ediyor.Geçenlerde kardeşimle beraber gece yarısı memleketten gelirken,kırmızı ışıkta durunca abi ne kadar ses yapıyormuş deyince iyice soğudum.Halbuki ışıkta beklerken motor sesi bile içeri gelmiyor.Üstelik kapı içlerine ve arka koltuk altına Bitüself denilen ses ve titreşim emici malzeme,Çamurluk içlerine de Pütürlü boya yaptırmama rağmen.
Başka katkıda bulunacak arkadaşlarım varsa, değerli yorumlarından istifade etmek isterim.
Herkese Kazasız,belasız ve cezasız günler dilerim.

Kullanıcı avatarı
Ahmet semerci
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek: Ogretmen

Mesajgönderen Ahmet semerci » 24 Kas 2015, 21:17

Selamunaleykum herkese
Kafkas-19 arkadaşımız gibi bende forumumuzda yeniyim. nissan konusunda siz değerli arkadaşlarımdan öğrenmem gereken çok şey olduğunu düşünüyorum ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tesekkur ederim :)
İstanbul ümraniye de öğretmenlik yapıyorum ve uzuuun zamandır araba arayan biriyim bir çok model arasında git gellerim oldu ama bi suredir 2001 MODEL NİSSAN ALMERA 1.8 LUXURY otomatik modeline baya yoğunlaştı ve bulduğum araba 11 senedir mevcut sahibinde 165000 km'de değişen yokmuş bakımları servisinde yapilmis. Fiyatı 20 bin tl
Forum primera adında açılmış buraya yazdım ama tecrübelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacim var tekrar teşekkür ederim.

“Tanışma Bölümü” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı