2.0 elegance stop etme ve devir sorunu

Forumu kullanmaya başlamadan önce burada kendinizi tanıtınız
Kullanıcı avatarı
kimyasal20
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: Memur

2.0 elegance stop etme ve devir sorunu

Mesajgönderen kimyasal20 » 18 Nis 2016, 13:01

Benim sorunum araç yüksek devire çıkmıyor. Işıklarda frene basınca devir sıfıra düşüp araç stop ediyor. Hava akış sensörünü (debimetre) değiştirdim. Yüksek devir çıkıyor ama yine ışıklarda stop ediyordu. Birgun sonra ise yine yüksek devire çıkmıyor ve stop etme sorunuda devam ediyor. Ayrıca aynı gün egzosun motora bağlantı yerinden biryerlerden de patladı. Acaba motor ordan havamı alıyor diye debimetre ile ilgili bişey yapmadım. Ben aracı yeni aldım. Fakirin işi Az parayla biraz lüks araba alalım dedik Uykularım kaçtı. Benden önceki sahibide Ekim ayinda hava akış metre ve sensör değiştirmiş. Torpido da faturasını buldum. Belli ki oda problemi halledemedigi için arabayı satmış. Denizli de yaşıyorum. Japoncular var ama herkes farklı bişey söylüyor. Boğaz kelebeği diyende var Rolanti motoru diyende. Benim soyleyebildigim param yok Birde bu sensör için servis 650 TL istedi. Yani arabanin şuan için görünen tamir masrafları çok ama çok maliyetli. Bana nokta atışı yapacak bir usta yada bilen bir arkadaş yol gösterirse çok memnun olacağım. Yoksa elimde biraz param var Onuda olur olmaz birine kaptıracagiz.

Kullanıcı avatarı
kimyasal20
NissanClubTr
NissanClubTr

Re: 2.0 elegance stop etme ve devir sorunu

Mesajgönderen kimyasal20 » 19 Nis 2016, 01:07

Adınız: Serkan
Yaşadığınız Şehir: Denizli
Mesleğiniz: Memur
Otomobiliniz: Nissan primera elegans
Kendim yazıp kendim cevaplıyorum ama yanlış birşeyler yapmak istemiyorum. Forum yöneticisi arkadaşlar tekrar hoşgörünüze sığınarak Tanışma için istenen bumudur? Biraz daha araştırma yapınca anladım ki Bu manifolt arızası da bizim başımıza oldukça iş açacak gibi. Sanırım bu forumda işten anlayan bir arkadaş yol gösterecektir diye beklemem lazım.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 19 Nis 2016, 23:27

arkadaşım boğz kelebeği ve rölanti motoru aynı yerdedir. daha doğrusu kelebeği oynatan motora rölanti motoru deniliyor. debimetrenin değişmesi için arabanın gazına bastığınızda 1800-2000 devirlerde takılı kalıp aracaın gaz yememesi durumunda değiştirilir. bizde usta değiliz çok ta bildiğimiz yok kendi tecrübelerimiz sağdan soldan duyup okuduklarımızla genel hatları ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. egzos patlağı arabayı stop ettirmez. hava almaz zaten dışarı hava veriyor.
1-eğer boğaz kelebeği temizliği ile çözülecekse çok tutmaz bence oradan başlayın araştırmaya.
2-sonrasında arabanızın lpg ayar ve bakımını yaptırın (2008 de line ya lpg taktırdıktan sonra benimde başıma bunlar geldi. sonrasında 80 km yol gidip adam akıllı birine ayarlattım düzeldi.)
önce az para tutacak ve sonunda yapılması gereken işleri yaptırıp adım adım gidin. sizin maf sensörüde bence boşuna değişmiş.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
kimyasal20
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen kimyasal20 » 05 May 2016, 22:09

Üstadım Çin mali maf sensörü ve performans filtre taktim. Normal hava sistemini iptal ettik stop etme sorunu çözüldü. Fotoğraf atılsa paylaşmak isterdim. Ama galiba yapılamıyor. Kahretsin bir daha arıza vermeden satayım dedim. Alıcı Adama dedim, kimse anlamıyor bu arabadan git Expertiz yaptır. Namussuz araba bana bela olmaya gelmiş Expertizde105 beygirlik araç 55 beygir güç veriyor. Yahu motor desek yağ yakma eksiltme falan da yok. Ben anlamadım bu işi. Şimdi araç 4000 devir üzerine çıkmıyor. Bunu da her zaman yapmıyor. Böyle sinir bir araba görmedim Ulan bi heves ettik. Ne arızadan kurtulabiliyom Ne arabadan. Zaten bana yapıldığı gibi böyle de satamam. Bakalım bu sefer napacagiz Anlaşılan yine işbaşındayız. Bir bilen daha yazarsa memnun olurum. Ulan bi japon'a denk gelsem Sizin yapacağınız arabayı diyip Dalacagim.

“Tanışma Bölümü” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı