Herkese merhabalar samsundan

Forumu kullanmaya başlamadan önce burada kendinizi tanıtınız
Kullanıcı avatarı
enginis58
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Öğretmen

Herkese merhabalar samsundan

Mesajgönderen enginis58 » 15 Oca 2017, 17:10

Öncelikle merhaba arkadaşlar engin ben.2007 Micra 1.5 dizel 150 000 km de passion olan modeli almak üzereyim araçla ilgili hiç bir bilgim yok motor performans yakıt ve eksi yönlerini öğrenmek istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.selamlar saygilar.tanışma bölümüne bunları yazdım kusura bakmayın

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Herkese merhabalar samsundan

Mesajgönderen Ally_07 » 15 Oca 2017, 18:31

enginis58 yazdı:Öncelikle merhaba arkadaşlar engin ben.2007 Micra 1.5 dizel 150 000 km de passion olan modeli almak üzereyim araçla ilgili hiç bir bilgim yok motor performans yakıt ve eksi yönlerini öğrenmek istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.selamlar saygilar.tanışma bölümüne bunları yazdım kusura bakmayın

Aramıza hoş geldiniz.

Micra başlığımız altında faydalanabileceğiniz bir çok konu var aslında ama oldukça büyük ölçüde 1.2 benzinli araçlar için bilgiler mevcut. Bildiğim kadarıyla şu ara forumda aktif olan bir dCi Micra kullanıcısı yok, muhtemelen vergi dilimi dolayısıyla benzinli olanlar daha çok tutuluyor. Nitekim dizel kadar olmasa da benzinli olanların da yakıt tüketimi sahiplerini üzmüyor. Muhtemelen dizelin satın alma bedeli, bakım masrafı maliyetinin benzinlilere göre bir nebze daha yüksek olması, vergi diliminin bir üst basamakta olması gibi nedenlerle özellikle yılda 15000 km altında yol yapanlar için mazottan sağlanacak ekonomik tasarruf birbirini karşılıyordur, bu nedenle dizel olanlara çok rastlanılmıyor sanırım..

Forumda arttırsanız eski tarihlerden bir kaç mesaj bulabilirsiniz, yeterli gelir mi bilmiyorum ama yine de bi göz atın isterseniz.

Ancak dCi motorun Renault ve Nissan'ın bir çok modelinde kullanılan, kullanıcılarının da oldukça memnun olduğu motorlar olduğunu söylemek lazım. Hatta bazı Mercedes-Benz modellerinde de kullanıldığını biliyoruz. Sorunlu olsa her halde bu kadar yaygın kullanılmazdı.

Gönlünüze göre olsun inşallah. Eğer bu araca sahip olursanız foruma aktif olarak da katılımlarınızı bekleriz ki deneyim ve değerlendirmlerinizle bir eksikliği de gidermiş olursunuz.

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
enginis58
NissanClubTr
NissanClubTr

Re: Herkese merhabalar samsundan

Mesajgönderen enginis58 » 15 Oca 2017, 21:43

Teşekkür ederim cevabınız için evet dizel kullanan bulamadım, araç dizel olduğundan sıkıntı yaşarım diye tedirginim biraz turbo enjektör durumu açısından.Aldığımda tekrar izlenimlerimi sizinle paylaşırım

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: Herkese merhabalar samsundan

Mesajgönderen Ally_07 » 15 Oca 2017, 22:42

enginis58 yazdı:Teşekkür ederim cevabınız için evet dizel kullanan bulamadım, araç dizel olduğundan sıkıntı yaşarım diye tedirginim biraz turbo enjektör durumu açısından.Aldığımda tekrar izlenimlerimi sizinle paylaşırım

Hayırlısı olsun inşallah. Renault'larda da kullanılan bir motor olduğundan parça ve usta sıkıntısı çekmezsiniz diye düşünüyorum.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
enginis58
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen enginis58 » 16 Oca 2017, 00:06

teşekkür ederim 2007 passion k12 diye mi geçiyor acaba ?

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 16 Oca 2017, 12:00

enginis58 yazdı:teşekkür ederim 2007 passion k12 diye mi geçiyor acaba ?

Evet

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 16 Oca 2017, 12:00

enginis58 yazdı:teşekkür ederim 2007 passion k12 diye mi geçiyor acaba ?

Evet

Kullanıcı avatarı
mkocabas
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Em. Subay

Mesajgönderen mkocabas » 17 Oca 2017, 17:53

İzmirden herkese selamlar. 6 yıllık Qashqai kullanıcıyım ancak kulübe yeni üye oldum. Bilgi paylaşımının faydasına inananlardanım.

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek: ÖĞRETMEN

Mesajgönderen Memcos48 » 17 Oca 2017, 22:27

Hoşgeldiniz iyi forumlar

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

“Tanışma Bölümü” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi