Merhaba Arkadaşlar
- kadir ozcan
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek:
Merhaba Arkadaşlar
Arkadaşlar Nissan Primera 2003 model lpg'li aracım var. Arabamdan çok memnunum. Hala memnunum fakat araçta bazı problemler meydana geldi. Sarsıntı, kalkışlarda güç kaybı vs.. Bu forumda da bazı arkadaşların şikayetleri de bu yöndeydi.
Sıkıntılarımıza gelince: Hangisini yazsam

1- Sabah aracımı çalıştırdığımda hiç bir problem yok. 1 kerede araç çalışıyor. İlk çalıştığında devir saatinde bir problem yokken motor ısındıkça devir saatinde dalgalanmalar meydana geliyor. Araç stop edecekmiş gibi çalışıyor. Gaza geçmesini beklemeden işime gitmek için zar zor hareket ediyorum. Çünkü araçta çekişte düşüklük , gaz yememe gibi bir durum var. (Gaz yememe durumlarında derinden gelen hırıltılı egzoz sesi geliyor.) İlerlerken araçta inanılmaz bir sarsıntı/tekleme meydana geliyor. Debriyaja bastığımda tekleme kesiliyor. İnanın öyle bir psikoloji ki ayağım sürekli debriyaj pedalının üstünde...Ne zaman ki gaza geçiyor araç rahatlıyor. (Kış mevsiminde hem benzin hem gazda da sarsıntı/tekleme oluyor.) Dikkatimi çeken husus şu, seyir halindeyken vites geçişi için debriyaja bastığımda araç bazen stop ediyor bazen etmiyor. Ama stop edecek kadar devir saati dibe kadar dayanıyor. Gaz vermesem o anda stop edecek duruma geliyor motor. Bu durum beni korkutuyor. Çünkü seyir halinde stop ettiğinden frenler şişiyor

2- Araç rölantide çalışırken gaz veriyorum araca. Devrini 4000/5000' lere kadar yükseltiyorum. Gazdan ayağımı çektiğimde 2500/3000 devirlerine inince aracın egzozundan pat diye bir ses geliyor. Ve az sonra ortalığı benzin/gaz kokusu sarıyor.
Bu problemlerin hepsi kış şartlarında 1-2 tık daha da belirginleşiyor. Problemlerim bunlar arkadaşlar. Birbirleri ile alakalı mı onu da bilmiyorum.
Sonuç olarak ustaya götürdüğümde aracı orijinal olmayan cihaza bağladı. Fakir karışım uyarısı verdi. Bujileri değişti hava akışmetresi kontrol edildi. Ama araç aynı durumda, değişen bir şey yok. Başka ustaya götürdüğümde boğaz kelebeği temizlendi. Yine aynı durumda, değişen bir şey yok

Eskişehir'de yetkili bayii kapandığından mecbur sanayi ustalarına gösteriyorum aracı. Araç şamar oğlanına dönmeden, fikri ve deneyimli olan sizlerden yardım bekliyorum. Şimdiden Allah razı olsun. Kalın sağlıcakla
- kadir ozcan
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek:
Re: Merhaba Arkadaşlar
- QashqaiMEHMET
- Gold Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: PATRON
- İletişim:
Re: Merhaba Arkadaşlar
-Nissan Qashqai 2012 1.5dci Tekna