Tanışma

Forumu kullanmaya başlamadan önce burada kendinizi tanıtınız
Kullanıcı avatarı
akbuse
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Öğretmen

Tanışma

Mesajgönderen akbuse » 04 Oca 2017, 21:49

Herkese merhabalar, 98 Micra ile aranıza yeni katıldım.

Kullanıcı avatarı
Selendaceren
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Özel Sektör

Re: Tanışma

Mesajgönderen Selendaceren » 04 Oca 2017, 21:50

Hoşgeldin :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kullanıcı avatarı
akbuse
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen akbuse » 04 Oca 2017, 21:53

98 Model Micra'mı yeni aldım. Henüz alışma aşamasındayım. Araç yalnız denildiği gibi seri değil. Bakımlarının yapılıp yapılmadığını da bilmiyorum. Acaba ne kadar gider? Bilen arkadaşlar lütfen yardım!...

Kullanıcı avatarı
mszmustafa
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: X-Trail
Meslek: Jeoloji Mühendisi

Mesajgönderen mszmustafa » 04 Oca 2017, 22:32

Hoşgeldiniz hayırlı olsun. En güzeli bakımlarını yaptırmanız. Kafanız rahat olur.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Re: Tanışma

Mesajgönderen Ally_07 » 04 Oca 2017, 23:39

akbuse yazdı:98 Model Micra'mı yeni aldım. Henüz alışma aşamasındayım. Araç yalnız denildiği gibi seri değil. Bakımlarının yapılıp yapılmadığını da bilmiyorum. Acaba ne kadar gider? Bilen arkadaşlar lütfen yardım!...

Aramıza hoş geldiniz, kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Micra başlığımız altında faydalanabileceğiniz bir çok konu var, sizin de katkılarınızla daha da çoğalmasını da ayrıca bekleriz.

Sorunuza gelince; öncelikle "serilik" kavramı biraz göreceli, yani neye göre seri neye göre değil. Mesela sizin beklentinize göre herhangi bir araç seri olmayabilir ama bir başkası o aracın seriliğinden tatmin olabilir. O nedenle kıyaslanamanızı Micra'mızla aynı segment ve teknik özelliklerde araçlarla yapmamız daha doğru olacaktır bana göre. Hatta eğer mümkünse bizimkimin aynısı başka bir araçtan kullanıp kıyaslama yapmak daha da iyi olur tabi ancak bu çok kolay bulunacak bir imkan değil maalesef.

Teknik Özellikler demişken, motor hacmi ve beygir gücü bir tarafa araçlarda aslında tork değeri serilik için önemli bir kriter. Sizin K10 kasa sanırım ve o kasanın tork değerini tam bilemesem de 100 nm civarında olduğunu tahmin ediyorum ki bu değer için serilikten pek söz edilemez tabi.

Bunun yanında bakım konusu kesinlikle önemli. Normalde 15.000 km veya yılda bir kez periyodik bakımının düzenli olarak yapılması gerekiyor. Kritik parçaların, mesela filtrelerin, bujilerin ve yağın (olması gereken visikozitede tabi) temiz olması, lastiklerin durumu (eskimişlik, sertleşme, kalın ebat), araçta ağırlık yapan aksesuvarlar (yan sanayi alüminyum alaşımlı jant gibi) durumu performansı etkiler. Eğer emin değilseniz bir bakım yaptırmanız, yeni ve orijinal parçalarla aracı kullanmanız performans için yararlı olabilir.

Bu konuların dışında belki de göz önünde bulundurmamız gereken asıl faktör aracın yaşı olmalı. Sonuçta yaklaşık 20 yaşında ve muhtemelen 25 yıl önceki teknoloji ile üretilmiş bahsediyoruz bir araçtan. O yüzden yeni nesil veya 10-15 yaşındaki bazı araçlarla kıyaslamak da haksızlık olur bence. Ayrıca aracınızın bu zaman zarfında daha önceki sahipleri tarafından ne şartlarda veya ne kadar titizlikle kullanıldığı, motorunun beklediğiniz performansı için ne kadar dinç kaldığını da düşünmemiz lazım (belki bir dyno testine sokup aracın mevcut kapasitesini çıkararak fabrika verileri ile karşılaştırılabilir ve ona göre teşhis ve tedavi uygulayabilir). Muhtemelen aracınız 150 bin km üzerinde belki de 200 binlerde. Bu tip araçlar bir Mercedes veya BMW gibi uzun yıllar ve kmler boyunca aynı tempoya dayanamayabilir ki zaten üretim amaçları da uzun vadede bu beklentiyi karşılamak değil, şehir içinde ekonomik amaçlı ulaşım sağlamak. Uzun vadede dayanıklılığı ve performansını korumaları nedeniyle bu bahsettiğim lüks markalar gibi araçlar daha kaliteli ve pahalı değil mi sonuçta?

Bu bakış açısıyla da düşünerek serilik konusunu biraz daha detaylı değerlendirmenizi tavsiye ederim. Sonrasında yukarıdaki bahsettiğim gibi formumuzun Micra bölümünde tecrübelerinizi paylaşabilirseniz, sorununuzun varlığı ve çözümü konusunda daha detaylı fikir alışverişinde bulunulabilir.

İyi forumlar.

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

“Tanışma Bölümü” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

oto anahtarı