cvt şanzuman hakkında

(F15) Juke. Şehrin Haylazı
Kullanıcı avatarı
spiderman2
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Juke
Meslek: teknısyen

cvt şanzuman hakkında

Mesajgönderen spiderman2 » 08 Eyl 2014, 18:38

Arkadaslar herkese öncelıkle ıyı aksamlar
benım soyle bı sorunum var yada sorun edıyorum dıyelım.aracımı kullanırken normal bı sekılde hızlanıyorum hıcbır sekılde zorlamadan 60-70 km hızlara geldıgımde devır 2000 nı buluyor ve arac kendını kasıyor ve bı 2-3 snye kastıktan sonra vıtes degıstırıyor devır gostergesıne baktıgımda mantık yuruttugumde devır saatı kasmadan sonrakı vıtesı atarken yukselıyor ornegın 2200 rpm oluyor sonra devam edıyorum hep aynı hız aralıgında yasıyorum bu olayı ama vıtes gecıslerınde sıkıntı yok hıc hıssetmıyorum bıle acaba bu sanzıman sonsuz dıslı oldugundan dolayı 60-70 km hızlarda 7.vıtesı goruyor da daha hızlanacagı ıcın tekrar vites dusurup bı alt vıtesten basladıgı ıcın mı bu olay meydana gelıyor.servıse sordum bı sonuca varamadı gelın yol testı yapalım dedı sızlerın basına bu gıbı bı olay geldı mı acaba yardımlarınızı rıca edıyorum ıyı aksamlar.

Kullanıcı avatarı
zapki
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: mühendis

Re: cvt şanzuman hakkında

Mesajgönderen zapki » 04 Kas 2014, 14:51

şimdi şöyle ben anladığım kadarıyla yazıyorum,çok fazla teknik bilgim yok

cvt şanzımanda bildiğim kadarıyla herhangi bir vites geçişi yok. iç içe geçmiş koniik biçimnde karşılıklı 2 kasnak arasında bulunan kayış vasıtasıyla geçişler oluyor. yani diğer otomatik vitesler gibi 1-2-3 diye bir artma yok. hız arttıkça içi içe geçmiş kasnaklardaki kayış farklı çaplardaki kasnaklara geçiş yapıyor.

cvt şanzıman juke aracımdan örnek verecek olursam. mesela aracı gazlıyorum,3000 devirde sürekli hız artışı oluyor,devir sabit hız artıyor,aracta herhangi bir sarsılma veya vites geçişi hissedilmiyor. bu şekilde maksimum hıza ulaşabiliyorum.

aynı şekilde aracı 2000 devirde sabit tutarak ta hızlandırabiliyorum ve yine hiçbirşey hissettirmiyor;yine maksimum hıza ulaşabiliyorsun fakat 3000 devirdekine göre baya bir zaman farkı oluyor. 2000 devirde de hızlanabilirsin ama çok çok yavaş olur bu.

Kullanıcı avatarı
spiderman2
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: teknısyen

Re: cvt şanzuman hakkında

Mesajgönderen spiderman2 » 10 Kas 2014, 00:58

cevabınız ıcın tesekkur ederım sagolasın abi ;) su anda sıkıntı yok gıbı sarsmadan devam gecıslerde de sıkıntı yok memnunuz aractan.

“Nissan Juke Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı