Mesajgönderen Shamil » 06 Oca 2017, 11:47
Merhaba, bende 2016 yılının Eylül ayında juke 1.2 tekna aldım, araçta eco, normal ve sport olmak üzere üç sürüş modu mevcut, siz aracınızı eco modunda 100 km hızı geçmeden kullanırsanız aracın yakıtı 0,30-0,32 krş arasında değişmekte tabi bu uzun yol kullanımı için geçerli, eğer sürüş modunuzu normal konuma alırsanız sarfiyat biraz daha artmakta, sport modunda kullanmanızı yakıt sarfiyatı açısından tavsiye etmem, ama sürüş keyfi açısından mükemmel, şehir içinde ise her şekilde ortalama 0,39-0,40 krş arası yakıt sarfiyatı var, şehir içinde dur kalk ani hızlanma yavaşlama olayı çok olduğu için motor kasmamak açısından en uygun mod normal mod.Bende sizin gibi yılda ortalama 5000-7000 km yol yapan birisiyim bu nedenle ba yakıt verileri ben çok zorlamıyor, sizide zorlamaz diye düşünüyorum.Turbo olayı güzel randumanlı, ani hızlanmalarda, rampalarda, sollamalarda kesinlikle sizi üzmez ve bir kez turbolu araç kullandınızmı artık turbosuz araç kullanmak istemezsiniz, debriyaj gayet yumuşak, vites geçişleri rahat, yani daha önceki aracınız otomatik idiyse manuelde illaki biraz sıkınıtı çekersizin tabi alışıncıya kadar, ancak hep manuale kullandıysanız hiç sıkınıtı olmaz.Başka merak ettiğiniz konu varsa bilgil paylaşımı yapabilirim.