1.6 dizel hakkında herşey

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
avciemre
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: memur

1.6 dizel hakkında herşey

Mesajgönderen avciemre » 01 Tem 2013, 18:31

Arkadaşlar geçen hafta 1.6 dizel black edition aldım, motor ve performans süper ancak bazı donanımsal eksiklikler canımı sıktı, alırken bildiğim halde sonradan keşke almasaydım dedim. bunlar basit ama önemli şeyler, örneğin kendiliğinden kararan dikiz aynası. otamatik camlar, anahtarın çok büyük olması, iç aydınlatma düğmelerinin çok adi oluşu ( bende 2008 clio vardı onunkiyle aynı ) , ayrıca yakıt verdiği değerlerin çok üstünde yakıyor şu an 7,5 litre 100 km de şehir içi, acaba daha sonra düşer mi bilmiyorum, kumandadan aynaların kapanmaması ve açık olan camların kapanmaması gibi ufak ama önemli şeyler, gündüz led farlarının olmayışı neyse sizlerde katkıda bulunun biraz

Kullanıcı avatarı
uygar2580
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Arge

Re: 1.6 dizel hakkında herşey

Mesajgönderen uygar2580 » 06 Tem 2013, 12:51

Merhaba, Aracı bende test ettim. 1.5dci ile arasında performans farkı var gerçekten. Yakıt konusuna gelince çok dert etmeyin. Benimki ilk aldığım sıralarda 8lt ye kadar yakıyordu, şu sıralar 6lt civarında. Daha sakin kullanan arkadaşlar vardır 5lt civarında yakan. Aracınızı 20.000km kullanın, hem araca daha iyi alışacaksınız hem de motorda çalışmaya bağlı olarak yakıt tüketimi de azalacaktır. Diğer bahsettiğiniz donanımsal sorunlarınızda haklısınız.

2011 Qashqai 1.5dci Tekna Pack 135hp Evotech
2012 Porsche Cayenne diesel

Kullanıcı avatarı
hozbaykal
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Diğer
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen hozbaykal » 04 Ağu 2013, 15:52

Arkadaşlar yıl sonuna doğru 1.6 dizel black edition almayı düşünüyorum uzun zamandan beri araştırıyorum arac hakkında kafama takılan en önemli soru, 1.6 dizel olmasından dolayı arabanın kalkış anında ve yokuşlarda zorlanıp zorlanmamasıdır. Ayrıca kullanan arkadaşların arabanın olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili görüşleri nelerdir

Kullanıcı avatarı
avciemre
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen avciemre » 06 Ağu 2013, 23:06

hozbaykal yazdı:Arkadaşlar yıl sonuna doğru 1.6 dizel black edition almayı düşünüyorum uzun zamandan beri araştırıyorum arac hakkında kafama takılan en önemli soru, 1.6 dizel olmasından dolayı arabanın kalkış anında ve yokuşlarda zorlanıp zorlanmamasıdır. Ayrıca kullanan arkadaşların arabanın olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili görüşleri nelerdir

Bu araçla ilgili kafanıza takacağınız en son şey kalkışlarda veya yokuşlarda motorun zorlanması konusudur. en dik yokuşlarda bile gaza bastıktan sonra bir üst vitese takabilirsiniz. ben 2 aydır kullanıyorum daha kesildiğini hiç görmedim. araçta ufak donanımsal eksiklikleri daha önce yazmıştım. cam ve ayna modülü taktırdıktan sonra daha bi sevdim aracı. kafanıza takılan şeyler olursa yazabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
avciemre
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen avciemre » 06 Ağu 2013, 23:12

uygar2580 yazdı:Merhaba, Aracı bende test ettim. 1.5dci ile arasında performans farkı var gerçekten. Yakıt konusuna gelince çok dert etmeyin. Benimki ilk aldığım sıralarda 8lt ye kadar yakıyordu, şu sıralar 6lt civarında. Daha sakin kullanan arkadaşlar vardır 5lt civarında yakan. Aracınızı 20.000km kullanın, hem araca daha iyi alışacaksınız hem de motorda çalışmaya bağlı olarak yakıt tüketimi de azalacaktır. Diğer bahsettiğiniz donanımsal sorunlarınızda haklısınız.

valla araçla ilgili kafama takılan en önemli şey yakıt konusu söylediğiniz bana biraz moral verdi umarım dediğiniz gibi olur. şu an şehir içi 8 lt civarı yakıyor. şehirler arası sıkıntı yok 5-6 litre civarı bastığım halde. teşekkürler

Kullanıcı avatarı
hozbaykal
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Diğer
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen hozbaykal » 24 Ağu 2013, 18:04

avciemre yazdı:
hozbaykal yazdı:Arkadaşlar yıl sonuna doğru 1.6 dizel black edition almayı düşünüyorum uzun zamandan beri araştırıyorum arac hakkında kafama takılan en önemli soru, 1.6 dizel olmasından dolayı arabanın kalkış anında ve yokuşlarda zorlanıp zorlanmamasıdır. Ayrıca kullanan arkadaşların arabanın olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili görüşleri nelerdir

Bu araçla ilgili kafanıza takacağınız en son şey kalkışlarda veya yokuşlarda motorun zorlanması konusudur. en dik yokuşlarda bile gaza bastıktan sonra bir üst vitese takabilirsiniz. ben 2 aydır kullanıyorum daha kesildiğini hiç görmedim. araçta ufak donanımsal eksiklikleri daha önce yazmıştım. cam ve ayna modülü taktırdıktan sonra daha bi sevdim aracı. kafanıza takılan şeyler olursa yazabilirsiniz.

ilgin için çok teşekkür ederim, cam ve ayna modülünü servisten aracı ilk aldığımız anda taktırabiliyor muyuz, ayrıca bunlar dışında herhangi bir önemli ekesik bulunmakta mıdır ?

Kullanıcı avatarı
kuralfaruk
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Elektronik Mühendisi

Mesajgönderen kuralfaruk » 03 Eki 2013, 13:29

Merhaba. Yaklaşık 11 aydır QQ 1.6dci Platinium araç sahibiyim. Motor performansı takdire şayan gerçekten. Yakıtım uzun zamandan beri standart 5.5. Uzun yolda performanslı kullandığım zaman bile 6'nın üzerine çıkmıyor pek. Araç içi oldukça sade, malzeme kalitesi ortalama diyebilirim, daha iyi olmasını beklerdim açıkçası. En uyduruk araçlarda bile olabilen standartlar QQ'de olmayabiliyor enteresan şekilde ama benim donanımımda çevre görüş sistemi var ki çok kullanışlı bir uygulama. Araç içinden özellikle stabil olmayan yollarda değişik yerlerden sesler gelebiliyor ya da benim kulaklarım fazla hassas:) Servis pahalı ve yedek parça sorunu (1.6 dci için) var. En ufak bir parça da bile parçanın japonyadan gelmesini 1 ay bekleyebilirsiniz. Genel olarak fikrim pozitif diyebilirim ancak fiyatı pahalı. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı