Oto Kilit ve Lastik Hava
Oto Kilit ve Lastik Hava
qashqai sport almıştım geçen ay alışmaya çalışıyorum, size danışmak istediğim iki konu var;
17' jant lastik hava basıncı ve arka kapılar için otomatik kilit...
lastik hava basıncı 33 diye birşey duydum ama emin değilim..
kilit olayına gelince; vites yanındaki kilit mekanizmasını 15 sn basık tuttum bişeyler aktif oldu ama yolda giderken denedik gene açılıyor gene açılıyor arka kapılar, en sonunda arka kapı yan pervazındaki çocuk kilitinden manuel yaptım ama güvenli olduğuna inanmıyorum çünkü araba kilitsizken bile sadece dışardan açılıyor!
bu sorunu nasıl hallederim ben?
teşekkürler...
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: oto kilit ve lastik hava
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- oguzetuna
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: İnşaat Mühendisi
Bozm yazdı:kilit olayına gelince; vites yanındaki kilit mekanizmasını 15 sn basık tuttum bişeyler aktif oldu ama yolda giderken denedik gene açılıyor gene açılıyor arka kapılar, en sonunda arka kapı yan pervazındaki çocuk kilitinden manuel yaptım ama güvenli olduğuna inanmıyorum çünkü araba kilitsizken bile sadece dışardan açılıyor!
teşekkürler...
çocuk kilidinin mantığı zaten içerden açılmayıp her koşulda sadece dışarıdan açılmasıdır.
normal merkezi kilidin içeriden açılmamasını neden istiyorsunuz? içeriye birini mi hapsedeceksiniz

zaten çocuklar için arka kapıda çocuk kilidi var.
mevcut durum şu merkezi kilidi otomatiğe ayarlarsanız, hareket edince dışarıdan açılmayacak şekilde kapıları kilitler. başka kombinasyon yok.
aracınız hayırlı olsun.
- kaan2993
- Gold Üye
kaan2993 yazdı:Yeterli oldugunu dusunuyorum ben 18' kullaniyorum 36 basiyorum aracin serligine ve kullandiginiz kosullara bagli sizde degistirebilirsiniz
Bende de 17" var arka lastikler icin onden daha cok basin derler ama anlamadim?
- kaan2993
- Gold Üye
Re: Oto Kilit ve Lastik Hava
kaan2993 yazdı:Surucu kapisini actiginizda kapi kilidinin oldugu yerde lastik basinc degerleri yazilidir. On lastiklere 33 basarken arka lastiklere 30 basiniz yazar eger arac yuksuz ise. Onlere daha cok hava basilmasinin sebebi motor onde oldugundan dolayi agirlik onde daha fazladir on lastiklere 33 arka lastiklere 30 kafidir
Tesekkurlerr
Re: Ynt: Oto Kilit ve Lastik Hava
Bozm yazdı:merhaba arkadaşlar,
qashqai sport almıştım geçen ay alışmaya çalışıyorum, size danışmak istediğim iki konu var;
17' jant lastik hava basıncı ve arka kapılar için otomatik kilit...
lastik hava basıncı 33 diye birşey duydum ama emin değilim..
kilit olayına gelince; vites yanındaki kilit mekanizmasını 15 sn basık tuttum bişeyler aktif oldu ama yolda giderken denedik gene açılıyor gene açılıyor arka kapılar, en sonunda arka kapı yan pervazındaki çocuk kilitinden manuel yaptım ama güvenli olduğuna inanmıyorum çünkü araba kilitsizken bile sadece dışardan açılıyor!
teşekkürler...
Arabam 98 primera
Kapıları içeride açma kolu yanındaki küçük mandalla kitliyorum arka kapılar açılmıyor böylece kilit acıkken ise içeriden açılıyor ki mantıklı olan bu aslında
Cocuk kilidi acık mı kapalı mı bilmiyorum ama dört kapıda kilitli iken içeriden açılmıyor benim arabada
Sinop deniz üzerinde yüzen şehir
Nissan Primera 1.6 slx 1998 Model
Kontak anahtarını on konumuna getirip kapatıyorsunuz. Sonra tekrar on konumuna getirip vitesin yanındaki kapı kitleme tuşuna bip sesi duyana kadar basıyorsunuz. Artık aracınız 10 km hızı geçince kapılar otomatik kitleniyor. çıkarmak için aynı işlemin tersini yapıyorsunuz
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir