10.000 km bakım

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
cougar_mtp
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Kamu

10.000 km bakım

Mesajgönderen cougar_mtp » 01 Nis 2014, 23:25

Arkadaşlar Merhaba!
Ankara'dan Burhan ben. 2013 model QQ 1.5 dCi aracımın 10.000 km bakımını yapıldıktan sonra motor yağı olarak 5 w 40 DPF castrol yağ konulduğunu farkettim nissan bildiğim kadarıyla Elf yağlarını tavsiye ediyor .Bakım kitabında alternatif yağları tam olarak araştırma fırsatım olmadı.Anladığım kadarıyla servis fiyattan dolayı bu yağı tercih ediyor.Yağ varil içinde servis ediliyordu..Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?Araç için herhangi bir problem çıkar mı diye düşünüyorum,ancak bu konuda bilgim yok.Yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanıcı avatarı
geko2011
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Re: 10.000 km bakım

Mesajgönderen geko2011 » 05 Nis 2014, 00:00

Anladığım kadarıyla aracınız euro 5 ve dizel partikel filtresi var. Aracınıza konan 5w40 dpf tam sentetik bir yağdır. Öncelikle hiç bir endişeniz olmasın. Turbo dizellerde özellikle son hanesi 40 la biten tam sentetik yağlar tercih edilmesi aracınız yeniyse hem motor içi yağlaması hemde turbo koruması için çok doğrudur. Turbo ince yağ sever. Servis bunuda göz önünde bulundururak riske etmemek için böyle bir yağ tercih etmiş olabilir. Yağda marka çok önemli değil sonuçta farklı marka yağlarda olsa aynı sınıfta yağlarsa hemen hemen aynı şartnameleri karşılarlar. Önemli olan tam sentetik olmasıdır.Çünkü aynı koşullarda üretilirler. Ama yinede bir sıralama söz konusu ise içindeki baz yağ kalitesine bakarak Mobil1 shell castrol olabilir. Elf -total türevi yağlar daha çok reno grubu araçları için tavsiye olunur. Bir de tabii ki araç yeniyse kullanılacak yağın tam sentetik olmasıyla beraber aracınızın dizel veya benzinli olmasına bağlı olarak gerekli şartnameleri (API, ACEA, JASO gibi vs) karşılaması (tabii iklim, kullanım koşulları, aracın yüklü ve dağ tepe bayır da kullanılması vs gibi şartlara bağlı kalmak koşuluyla) yeterli gelecektir. Nissan bildiğim kadarıyla aracın garanti kapsamı süresince genelde diğer otomobil üreticilerinde olduğu gibi hem emilsyonu düşürmek hemde ekonomi amaçlı olarak 5w30 sınıfı tam sentetik Euro 5 e uygun dpfli yağlar öneriyordur.Aslında her araçta olduğu gibi kullanım kılavuzundaki motor ve motor yağı seçeneği ile ilgili bölümden hangi yağı tercih etmeniz gerektiği belirlenebilir.Aracı kullanma stilinize bağlı olarak yağ çubuğunu haftada veya 15 günde bir kontrol ederseniz (eksiltmeyi kontrol etmek amaçlı) iyi olur.
Kazasız belasız günler dileğiyle....

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı