Hıza Duyarlı Otomatik Kapı Kilidi nasıl oluyor?
Re: Hıza Duyarlı Otomatik Kapı Kilidi nasıl oluyor?
Bilgi için teşekkürler.
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
deredengel yazdı:tahmin ediyorum 100km yada 30 km ile giderken dışarıdan açılmasın diyede düşünülmemiştir. sanıyorum araç hareket halindeyken özelilkle çocukların kapıyı açmaması için düşünülmüştür ama dediğim gibi denedim ve olmadı ...
tüm araçlarda 20/30 km den sonra kapılar otomatik olarak kilitlenir ve (aracınızda uyarı özelliği varsa, emniyet kemeri uyarısı o anda devreye girer). 240 km hızla bile gitseniz içeriden açılır. durduğunuz bir yerde içeri açma kolundan müdahale etmezseniz veya merkezi kilit düğmesinden iptal etmezseniz dışarıdan açılmayacaktır. Çocuklar arka koltukta seyahat etme zorunluğunda olduğu için arka kapı kilitlerinde çocuk kilidi düğmesi vardır. (protect child) o düğmeler vasıtasıyla, arka kapıların içeriden açılmasını o şekilde engelleyebilirsiniz. hıza bağlı kapı kilitleme sistemi trafiğe çıktığınızda dur kalk gibi durumlarda dışarıdan uğrayabileceğiniz herhangi bir saldırıya maruz kalmamanız içindir. 100 km hızla giden aracın kapısını açmayı deneyen birisi intihar ediyordur. Niyetini bozan camdan da atlar

[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
FelixCrail yazdı:primera tüm araçlara girmiyor sanırım
primera da bu kilit sistemi yok ve primera ile ilgili bir atıfta bulunmadım. ilk arabamda primera değil, daha önceki araçlarımın ikisinde vardı (linea,mondeo) ikiside emniyet kemeri ikazı ve otomatik kapı kilit sisteminde linea 20 mondeo 25 km hızda devreye giriyordu. araç yürürken ikisi de 50-100 farketmez kapılar içeriden müdahale ile açılıyordu. durduğum zaman dışarıdan açılmıyordu. ve giden arabanın kapısını aklı başında bir yetişkin açmayacağı için yürürken de açılmaması için bir sistem konulması da mantıksız zaten. hıza duyarlı kapı kilit sistemi durduğunuz yerde soygun gasp hırsızlık kapkaç gibi olaylarla karşılaşmamanız için araca her bindiğinizde kapıları kilitlemeyi unutmayın diye yapılan bir önlemdir.
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
sterkenli yazdı:deredengel yazdı:tahmin ediyorum 100km yada 30 km ile giderken dışarıdan açılmasın diyede düşünülmemiştir. sanıyorum araç hareket halindeyken özelilkle çocukların kapıyı açmaması için düşünülmüştür ama dediğim gibi denedim ve olmadı ...
tüm araçlarda 20/30 km den sonra kapılar otomatik olarak kilitlenir ve (aracınızda uyarı özelliği varsa, emniyet kemeri uyarısı o anda devreye girer). 240 km hızla bile gitseniz içeriden açılır. durduğunuz bir yerde içeri açma kolundan müdahale etmezseniz veya merkezi kilit düğmesinden iptal etmezseniz dışarıdan açılmayacaktır. Çocuklar arka koltukta seyahat etme zorunluğunda olduğu için arka kapı kilitlerinde çocuk kilidi düğmesi vardır. (protect child) o düğmeler vasıtasıyla, arka kapıların içeriden açılmasını o şekilde engelleyebilirsiniz. hıza bağlı kapı kilitleme sistemi trafiğe çıktığınızda dur kalk gibi durumlarda dışarıdan uğrayabileceğiniz herhangi bir saldırıya maruz kalmamanız içindir. 100 km hızla giden aracın kapısını açmayı deneyen birisi intihar ediyordur. Niyetini bozan camdan da atlar
Protect child-manuel kilitleme, carpma aninda off oluyor mudur acaba?
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
Yaşadığınız Şehir: Ankara
Mesleğiniz: Mobilyacı
Otomobiliniz: Qashqai Tekna
- volkangömeç
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
bu konuda ekstra bilgisi olan var mı?
- rumuzsuzluközlemi
- Silver Üye
- Meslek:
- rumuzsuzluközlemi
- Silver Üye
- Meslek:
bu resim nissanın sitesinde yer alan broşürden alınmıştır. Eğer burada broşürde yazdığı halde alınan araçta hıza duyarlı otomatik kapı kilitleme yoksa beni araçta sürücü ve yolcu hava yastığı olduğuna kim nasıl inandırabilir.
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir