2014qashqai jant ve motor seçenekleri yardım
Re: 2014qashqai jant ve motor seçenekleri yardım
- Taylansancak
- Gold Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:

Büyük motor-küçük motor la jant ebatının ne tür bir bağlantısı var? 1,5 dci motorda , kullanımda 18-19 jant farkını güç ve yakıt yönünden anlama şansınız yok.bir i 5,0001 litre yaparken diğeri 5,0002 litre yakar ;)
Yok hayır ciddi fark olur diyen varsa ben 18 leri atayım 13 takayım da 2 litre yaksın arabam , zira halihazırda 5,5 lt yakıyorum karmada.
110 bg şunu kaldırır mı bunu kaldırır mı demeyin gayet güçlü bir motor. 10 sene önce ki koskoca vito lar 90 bg dü 9 kişi dağa çıkarıyorduk.. Kaldırır mı çeker mi muhabbetleri özellikle dizel motorlarda artık geçmişte kaldı.
E tabi qq+2 de 1,6 seçeneği olsaydı 5 lira daha verir onu tercih ederdim.1,5 dci gayet yeterli bir motor ama 1,6 ekstra güçlü. Güçlü motorlar özellikle yük bindiğinde daha az yakıt tüketir güçsüze oranla. Mesela ben sürekli 3-4 km lik 100-120 km hızla gidilen uzun yokuşlar çıkıyorum otobanda.oralarda güçlü motor iyidir. Eskiden bi ara sportage vardı bende otomatik vites. 4 ileri. O yokuşu 140 la çıkarken 4 ten 3 e düşürüyordu koskoca 2000 cc araç.kendini parçalıyordu. Ben şimdi aynı yokuşu 5e bile düşürme ihhtiyacı duymadan 6. Viteste rahat rahat tırmanıyorum 120 km 2500 devirle. O yüzden çeker mi çekmez mi kaldırır mı kaldırmaz mı soruları garip oluyor artık

- rumuzsuzluközlemi
- Silver Üye
- Meslek:
rumuzsuzluközlemi yazdı:Benim araç 19 inch. açıkçası şu ana kadar sarsıntı konusunda hiçbir rahatsızlık yaşamadım. alırken ki tereddütlerimden biriydi. Ancak kasis ve çukurlara sert girersem diye ödüm kopuyor balon yapma olasılığı yüksek diyorlar. bence sarsıntı konusunda içiniz rahat olsun.
Teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda 1.6 dci platinum pp ile katilicam aranıza yakıt konusunda ki tereddutumu gecirebilirsem bi
- rumuzsuzluközlemi
- Silver Üye
- Meslek:
manqa48 yazdı:rumuzsuzluközlemi yazdı:Benim araç 19 inch. açıkçası şu ana kadar sarsıntı konusunda hiçbir rahatsızlık yaşamadım. alırken ki tereddütlerimden biriydi. Ancak kasis ve çukurlara sert girersem diye ödüm kopuyor balon yapma olasılığı yüksek diyorlar. bence sarsıntı konusunda içiniz rahat olsun.
Teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda 1.6 dci platinum pp ile katilicam aranıza yakıt konusunda ki tereddutumu gecirebilirsem bi
yakıt uzun yolda 5,4 yakıyor gibi, ilk 1000 km ortalamam 6,7
- mirabilis19
- NissanClubTr
- Meslek: Doktor
mirabilis19 yazdı:1.2 motor 2014 qq 215 65 r16 ilk bin km ortalama 6.3 litre/100km yakıyor
hayırlı uğurlu olsun efendim allah kaza bela yüzü göstermesin aravcınızda canınızı sıkan bi yer olursa mutlaka yazın ki alacak arkadaslarımıza yardımcı olalım tabi banada kararsız kaldım ya

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir