Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
- captainmemo3
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: eğitim
- İletişim:
Re: Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
İlginiz için çok teşekkürler..
Bilmem, daha önce ki tarihlerde bu konuda yazdığım yazılarımı okudunuz mu? Ben devamlı olarak hukuk yolları ile gerek bireysel gerekse toplu olarak haklarımızı arayalım. Düşüncesinde olduğumu göreceksiniz. Tabii bunu başaramadığım ve haksızlığa da tahammül edemediğim için bireysel başvurumu yaptım. Sonuçlarını da bekliyorum. Alacağım her sonuç ve kararı sizler ile paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Eğer başka arkadaşlarımız da başvurularının sonucunu aldılar ise lütfen paylaşsınlar.
saygılar
captainmemo3 yazdı:Bu navigasyon konusunda tüketici hakem heyetine yaptığım başvurum sonuçlanıncaya kadar hiç yazmayacağım diyordum . Ancak 350 tl ye güncelleme konusunda dayanamadım.
Arkadaşlar konuya şu açıdan bakmanızın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Katılırsınız, katılmazsınız o sizin düşüncenizdir. saygı duyarım.
1) Araçları satın alırken size Nissan Connect sisteminde ücretsiz 2009 yılı Navigasyon bilgileri yüklenmiştir. şeklinde bir açıklama yapılmış olsa, 2) Navigasyon sistemi SD kart ile güncellenebilir ancak SD kartlar fabrikadan yeni yüklemeye kilitli üretilmiştir. denilse
3) Güncel navigasyon programı içinde 350 .-TL ödemeniz gerekiyor denilmiş olsa, kaç Nissan qashqai sahibi NC. için yaklaşık 1200 TL fark ödeyerek alırdı. Almazdık dediğinizi duyar gibiyim.
İşte Nissan araçları satarken bu konuda yeterli bilgilendirme yapmayan ve yenileme imkanı sunmayan Nissan ve bayileri ayıplı mal ve hizmet sunumu nedeni ile zararımızı tazmin etmek veya sorunu gidermek durumundadır. şeklinde düşündüğüm için Tüketici Hakem Heyetine müracaatında bulundum. sonuç alabilmem de uzayacağını biliyorum. ama sonuna kadar gitmeye kararlıyım.
Öncelikle merhaba
Yapmış olduğunuz başvurunun akıbetini inanın sizden daha çok biz forum kullanıcıları merak içerisinde beklemekteyiz...
Şimdi yazınızı okurken aklıma gelen şeyin . bilmiyorum daha önce kimsenin aklına gelmişmiydi ama 13 sayfalık yorumları tek tek okumak açıkçası zor geldi yazan varsada şimdiden kusura bakmayın...
Ben aracımı aldığım günden beridir her yıl full paket kasko yaptırmaktayım...
Şimdi konu şu Nissan Servisine giderek çalışır vaziyette olan navigasyon kartımı kaybettim,kırdım,hasar gördü veya cihaz görmüyor gibisinden başvuru ile kaskoya bu bedeli ödettirebilirmiyiz ? Bu konu nereden aklıma geldiğinide belirteyim anahtarımı kaybetme durumunda yılda 2 adete kadar ücretsiz temin edebiliyorsam Navigasyon kartınında araç içinde bulunan bir ekipman olduğuna göre ücretsiz karşılama durumu söz konusu olur diye düşünüyorum...
Serviste çalışan , konuyu daha önce yaşamış olan veya kasko ile ilgili mevzuatlara hakim olan bir arkadaşımız bu konu hakkında yorum yaparsa en azından belkide bu kanaldan neticeye varabiliriz....
Re: Ynt: Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
captainmemo3 yazdı:sn cdoğu.
Bilmem, daha önce ki tarihlerde bu konuda yazdığım yazılarımı okudunuz mu? Ben devamlı olarak hukuk yolları ile gerek bireysel gerekse toplu olarak haklarımızı arayalım. Düşüncesinde olduğumu göreceksiniz. Tabii bunu başaramadığım ve haksızlığa da tahammül edemediğim için bireysel başvurumu yaptım. Sonuçlarını da bekliyorum. Alacağım her sonuç ve kararı sizler ile paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Eğer başka arkadaşlarımız da başvurularının sonucunu aldılar ise lütfen paylaşsınlar.
saygılar
BYZ KPTN yazdı:captainmemo3 yazdı:Bu navigasyon konusunda tüketici hakem heyetine yaptığım başvurum sonuçlanıncaya kadar hiç yazmayacağım diyordum . Ancak 350 tl ye güncelleme konusunda dayanamadım.
Arkadaşlar konuya şu açıdan bakmanızın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Katılırsınız, katılmazsınız o sizin düşüncenizdir. saygı duyarım.
1) Araçları satın alırken size Nissan Connect sisteminde ücretsiz 2009 yılı Navigasyon bilgileri yüklenmiştir. şeklinde bir açıklama yapılmış olsa, 2) Navigasyon sistemi SD kart ile güncellenebilir ancak SD kartlar fabrikadan yeni yüklemeye kilitli üretilmiştir. denilse
3) Güncel navigasyon programı içinde 350 .-TL ödemeniz gerekiyor denilmiş olsa, kaç Nissan qashqai sahibi NC. için yaklaşık 1200 TL fark ödeyerek alırdı. Almazdık dediğinizi duyar gibiyim.
İşte Nissan araçları satarken bu konuda yeterli bilgilendirme yapmayan ve yenileme imkanı sunmayan Nissan ve bayileri ayıplı mal ve hizmet sunumu nedeni ile zararımızı tazmin etmek veya sorunu gidermek durumundadır. şeklinde düşündüğüm için Tüketici Hakem Heyetine müracaatında bulundum. sonuç alabilmem de uzayacağını biliyorum. ama sonuna kadar gitmeye kararlıyım.
Size sonuna kadar hak veriyorum ve 13 sayfanın tamamını okudum. Bu tek mesajım da değil bu konuda. Sonuna kadar desteklerim fakat çok umutlu olduğumu söyleyemem. Ama olur da değişim kararı size gelirse,emsal olarak gösterebiliriz servislere. "Bu arkadaş sizi mahkemeye vermiş,çatır çatır kazanmış ve ücretsiz almış,bu yola başvuracağım" diyerek biz de faydalanabiliriz. Baktın olmuyor,heyete emsal karar göstererek kararın daha rahat çıkmasını sağlayabiliriz. Beklemedeyim. Saygılar.
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Re: Ynt: Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
captainmemo3 yazdı:sn cdoğu.
saygılar
BYZ KPTN yazdı:captainmemo3 yazdı:Bu navigasyon konusunda tüketici hakem heyetine yaptığım başvurum sonuçlanıncaya kadar hiç yazmayacağım diyordum . Ancak 350 tl ye güncelleme konusunda dayanamadım.
Size sonuna kadar hak veriyorum ve 13 sayfanın tamamını okudum. Bu tek mesajım da değil bu konuda. Sonuna kadar desteklerim fakat çok umutlu olduğumu söyleyemem. Ama olur da değişim kararı size gelirse,emsal olarak gösterebiliriz servislere. "Bu arkadaş sizi mahkemeye vermiş,çatır çatır kazanmış ve ücretsiz almış,bu yola başvuracağım" diyerek biz de faydalanabiliriz. Baktın olmuyor,heyete emsal karar göstererek kararın daha rahat çıkmasını sağlayabiliriz. Beklemedeyim. Saygılar.
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bildiğiniz gibi, aracınızın navigasyon sisteminde online güncelleme, adres ekleme v.b seçenekler mevcut olmayıp, haritanın güncellenmesi ancak aracınızdaki SD kartın değişimi ile mümkün olmaktadır.
Navigasyon yazılımının temini sürecinde bazı gecikmeler yaşanmış ve müşterilerimize bu süreçte yeni sd kartın ücretsiz olacağına dair bir taahhütte bulunulmamıştır.
Nitekim bu konu, temin sürecindeki gecikmeler de gözetilerek bir kâr amacı gözetilmeksizin ele alınmıştır. Bayimizden aldığınız bilgi doğrudur.
Konuyu anlayışla karşılayacağınızı umar esenlikler dileriz.
Saygılarımıla,
Nissan Otomotiv A.Ş
CVC Bölümü
- oztrk
- Platin Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: Pazarlama Danışmanlı
- İletişim:
- NISTEC
- Administrator
- Otomobil: Diğer
- Meslek: Reklam
- İletişim:
- captainmemo3
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: eğitim
- İletişim:
Önceki yazılarımı okumuşsanız. Navigasyon konusunda elimden gelen her girişimi ve sesimizi duyurmak amaçlı çabalarımdan da haberdar olduğunuzu düşünüyorum. Bu hafta Tüketici Hakem Heyetine yaptığım başvurunun sonucu geldi. Peki sonuç dedşğinizi duyar gibiyim.
Ne yazık ki.. Beklediğim ve beklediğimiz sonuç yerine neredeyse bizleri suçlu durumuna düşüren bir karar çıktı.
Konuyu açayım biraz ben dava dilekçemde, Nissan Connect multi medya sisteminin bizlere araca entegre olarak teslim edildiğini sırf bu sistem için fark fiyatı ödediğimizi ancak üzerinde yüklü bulunan Navigasyon programının 2009 yazılımı olduğunu yenilemesi gelecek efendim dediklerini ancak bizler programı yenilemek istediğimizde Nissan bayilerinde yeni navigasyon programının gelmediğini, bir türlü de gelemediği bilgisi verildiğini, bizler başka bir navigasyon firmasından yükletmek istediğimizde navigasyon programının kilitli şifreli olduğunu, tamam ücretini verelim de Nissan olarak serviste siz yükleyin dediğimizde elimizde yok dediklerini bu nedenle araçlarda ki NC in ayıplı mal olduğunu parasının iadesini istedim.
Nissan avukatı. aracı teslim tarihimizden bu güne kadar çok zaman geçtiğini yani Tüketici hakem heyetine geç müracaat ettiğimi bu nedenle kanunun ... maddesinde ayıplı malın 30 gün içinde yenisinin veya ücretinin talep edilmesi gerektiği bu nedenle müracaatımın RED edildiği belirtilerek 15 gün içinde Tüketici mahkemesinde dava açabileceğimi belirttiler..
Yani anlayacağınız Tüketici Hakem heyetinden de elimiz boş döndük..
Bu gün nissan dan iletişim uzmanı olduğunu söyleyen bir kişi beni aradı bilgi güncellemesi yapacaklarını belirtti. Müşteri memnuniyeti adına bana soru sormak istedi. konuyu tüm deteyları ile ona da anlattım. 2 gün içinde dönüş yapacağını söyledi ama sonucu ne olur bilemiyorum..
- cumhuruzun
- NissanClubTr
- Otomobil: Diğer
- Meslek: Memur
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe