Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
Kadirkkkk yazdı:2015 kasa 1.5 ve 1.6 dizel motorlu manuel vitesli qashqai araçlarda şanzıman sorunu var. Yolda bırakıyor. Vites teli bazı durumlarda aniden yerinden çıkıyor ve vites değiştirilemez hale geliyor. Alacaksanız otomatik vites alın derim.
20 bin km ye yaklaştım. Etrafımdada 4 tane manuel qq aldırdım. Kendimde ve diğerlerinde böyle bir sıkıntı hiç duymadım. Birde vites teli sıkıntısını şanzıman problemi değildir. Şanzıman sorunu var dediğinizde herkes büyük bir sorunmuş gibi algılar. Ki ilk okuduğumda bende öyle algıladım.
Bir ayrıntı daha ; 1.5 modelinde otomatik yok :( olsa iyiydi ama yok :(
- onderistekli
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Subay
SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
muhsin.dere@sanayi.gov.tr
0 (312) 201 54 51 Adresine lutfen mail atin. Sirket bu problemi sahiplenmiyor fakat yukarida belirtilen adrese mail atilmasi durumunda problemin devlet eliyle cozulecegi bilgisine ulastim. Hepimize gecmis olsun
Takviye ile çalıştırdım
Gün boyu kullandıktan sonra devre dışı kalan start stop devreye girdi yanı akü doldu
Bir gün sonra arac rahatlıkla çalıştı
Bir kaç günlük kullanım sonrası 5 gün boşlukta araç gene çalışmadı , yol yardımı aradım artkiy e bagladilar sorunu soledim iki saatte izmirin göbeğinde gelmediler sağolsunlar hava karardı ve aradım artık gelmeyin ben başımın çağresine bakarım dedim , çekinik çekinik özür dilediler
Bir gün sonra aracımı takviye ile artkiye gittim (Hasan bey işten ayrılmış)
Aracın 24 saat şarzda kalması gerek dediler tamam dedim kalsın dün niye yol yardımı sizden istedim gelmediniz aman dediler dün cok yoğundu , bu bahanemi dedim sustular
Neyse 24 saat sonra gittim servise bir arkadşım bıraktı aracı alacağım diye bana servisten dediler ki aracın aküsü bir dolup bir boşalıyormuş merkezle konuşmuşlar şarz süresi uzatın düzelir demişler , dedim şimdi mi söylüyorsunuz tel acıp gelme desenize , kös kös geri döndüm
Bir gün sonra aldım arabayı aynı arkadas bu sefer arabayı alana kadar beni bekledi

Bi daha olmaz dediler 5 gün sonra hoooop akü gene yok ... Servise gittim mırın kırın ettiler dediler gene şarza koyalım valla dedim değiştirin artık bu şarz tutmuyor , mail attım nissana onlar aradı onlarada fırca ... bir gün sonra gittim dediler yeni akü gelecek size, 24 saattir akünüz şarzda dolmuştur onu gene takalım 3 gün sonra gelin akü değişecek , taktılar benim aküyü şarzdan cıkarıp serviste marş gene basmadı , hah dedim aku sarz tutmuyor , bana 60 A akü geçici olarak verildi.
şimdi de aracımın şöför tarafı tek seferde çam kaldırması çalışmıyor , muhtemel düğme hatası bide 7-8 ay once multimedia sistemin değişmesi ile sonuçlanan geri görüş kamerasında görüntü dalgalanmasının ve AVM nin dört kamerasında kırmızı çarpı 'X' işareti ile sonuçlanan hatası tekrar ediyor , parça değişimine ve artık olmaz denmesine rağmen aynı sorun tekrarladı. Yeni tarihli video kaydını aldım.
Yani sağolsun nissan severek aldığım aracımdan soğuttu beni.....
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir