YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz
Re: YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz
geçen ay 1.2, otomatik, skypack, araç aldık. rodajı yeni tamamlandı. hem uzun yolda hemde şehir içindeki performansı tatminkar. şimdiye kadarki tek sıkıntım dikiz aynasının küçük olması. uzun yolda 5.9 litre/100 km yakıt tüketimine ulaştık (4 yolcu+bagaj). şehir içinde sakin sürüşte 6.5-6.7 arasında ortalama yakıt tüketimimiz oldu. agresiv kullanmada iki haneli değerlere çok rahat ulaşabiliyorum

sağlıcakla kalın.
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
FelixCrail arkadaşımızın söylediği gibi:
-Yakıt tüketimi 1: Uzun süreli yakıt tüketim ortalamasıdır. Eğer arada sıfırlamadıysanız aracınızın çalışmaya başladığı ilk andan itibaren olan ortalama tüketimi gösterir.
-Yakıt tüketimi 2: Kontağa bastığınız andan itibaren olan ortalama yakıt tüketiminizi gösterir. Aracınızı durdurup, tekrar çalıştırdığınızda sıfırlayıp tekrar hesaplama yapar.
Selamlar ve iyi bayramlar.
- onur özden
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: özel sektör
düşünün derim
Araç iç konforu ve kullanılırlığı gayet yeterli ; ön koltukları çok rahat , 3 kişilik çocuklu bir aile için bagaj yeterli alan sağlıyor ...
Kullanımına gelince ; yüksek olmasına ramen virajlarda çok güven veriyor (gerçekten çok zorlarım) , şimdiye kadar kafadan veya arkadan kayma eğilimi hiç göstermedi ; esp devreye hiç girmedi diyebilirim ... Çok dengeli bir araç yapmışlar (zaten 1300 küsür kilo) , direksyon diğer suv ce crossoverlara göre canlı ve dinamik ...
Kabin içi sesi yok diyemeyeceğim ; ama rahatsız edici bir düzeyde değil ; bu arada ön lastik davlumbazına halı kaplatmazsanız bütün kum çamur sesleri kabinde ... Arka çamurluğa yapmışlar halı yalıtımı ön davlumbaza neden yapmadıklarını anlayabilmiş değilim ... Ama yapılabilir bir modifiye ...
Bu arada araç içinde cam açma butonlarında geceleri ışık olmaması gibi saçma eksiklikleri var ...
Gelelim aracın en merak edilen yerine 1.2 motor aracı çekermi çekmezmi

Çekiyor ;şehir içi düz yol hafif bayır aşağı yollarda filan birçok atmosferik motorlardan daha iyi olduğunu ve canlı olduğunu söyleyebilirim ...
Ama şehirler arası yolda şöle uzunca bir rampa tırmanışa geçtiğinde tempolu gazı almış şekildeyseniz ve önünüze bir araç çıkmıyorsa krallsınız; bir araç çıktığında ise hızlanabilmek için çok vites düşürüp devir çevirtmeniz gerekiyor ; bu da yakıt sarfiyatı ve kabin içine gelen motor sesi yani açık söylemek gerekirse araç biraz tork istiyor ... Araştırmalarım sonucu birkaç firmadan power box ile karşılaştım ; 190nm tork ve 116 hp güç üreten motor power box ile 230nm tork ve 140 hp güce ulaşıyor ; araçlarda kullanılan şanzumanlar 300 nm tokr kullanann diğer qq ler ile aynı olduğundan bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum ... Ama kesinlikle eski atmosferik 1.6 qq'den çok çok daha iyi bir motor ... Bu araca bakarken kia sprtage 1.6 atmosferik ile test sürüşüne çıkmıştım ; ondan da daha canlı ve en önemlisi çok daha az yakıt sarfiyatı var ...
yakıt sarfiyatı istanbul şehir için yoğun trafikte yb'nin verdiği 100 km'de ortalam 7lt ... Şehir dışı kanı gibi giderseniz 100-120 km ortalam 5lt yakacağına şüpem yok ... Ama ben tempolu gittiğimden orada da 7lt. ortalama yakaladım ...
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir