110 bin tl ye qq

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: memur

110 bin tl ye qq

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 26 Eki 2015, 11:52

Merhaba değerli forum üyeleri..
Max 110 tl ile bir ay sonra qq almayı düşünüyorum hayırlısıyla. iki farklı dizel motor ve bir çok paket insanın kafasını karıştırıyor. Bazen 1.5 dci ppp alayım diyorum. Bazen de 1.6 dci manuelin performansı beni cezbediyor. Sonra 1.6 dci otomatik orta halli bir paket alıp vites değiştirmekle uğraşmayayım diyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum doğrusu.
- 1.6 dci ile 1.5 dci arasında ne kadar yakıt farkı oluşuyor ? Ve bilmediğim önemli farkları var mı ?
- Deri koltuklardan memnun musunuz?
-17'' ve 19 '' jantlar arasında çok önemli konfor farkı oluşuyor mu?
-Elektronik güvenlik sistemleri pratikte çok işe yarıyor mu?

Genelde subjektif sorular soruyorum ama yine de fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum.

En son Yılın Üyesi tarafından 26 Eki 2015, 23:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye

Re: 110 bin tl ye qq

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 26 Eki 2015, 23:52

Maşallah bu forum baya hareketliymiş :)

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 27 Eki 2015, 09:09

Sanırım araç çok yeni olduğu ve bahsettiğiniz farkları ayrı ayrı tecrübe edebilecek araç sahibi bulunmadığından cevapsız kaldı sorularınız.. Kendimce olur olmadık cevaplar vereyim, fakat sizde, bende pek memnun olmayabiliriz cevaplardan.. :)
1) Bir önceki QQ'da 1.6dci tecrübe şansım olmuştu, o zamanlar ufak tefek arızalar hatta motoru indirilen araçlar görmüştüm.. Fakat gidişi oldukça iyiydi.. yakıt konusunda kafaya takılacak kadar fark yaratacağını sanmıyorum performansı yüksek tutmaya çalışmadığınız sürece tabi.. Gidişi 1.5dci ile kıyaslandığında bariz bir çekilde iyi..
2)Yine önceki kasa QQ'daki deri döşeme ile malzeme kalitesi aynıysa bence değmez deri koltuğa.. Güncel kasadaki kumaş koltuklar bence çok daha iyi.. Bir arkadaşımda kumaş koltuklu var, ben çok beğendim..
3)Jantlar arasındaki farkı aynı araç üzerinde deneme şansım olmadığından genel olarak söyleyebilirim.. Jant büyüdükçe yanak ölçüsü azalmak zorunda olacağından mutlaka hissedilir bir rahatsızlık olacaktır.. Fakat benim gibi sert araçtan fazla rahatsız olmayan biriyseniz kesinlikle tavsiye ederim.. tabi bulunduğun ildeki yol şartlarıda önemli.. Bunun dışında yüksek yerlere çıkarmak zorunda kalıyorsanız aracınızı (kaldırım vb.) daha dikkatli kullanmalısınız..
4)Mutalaka işinize yarayacaktır.. 360 derece kamera sistemi bile inanılmaz rahatlık sağlıyordu eski kasada.. :) Sonuçta sıfır araç alıp 110 bin lira para veriyorsunuz, daha sonradan "keşke" dememek için maddi durum elverdiği kadar donanım tercih etmeniz faydalı olur..

Sanırım ancak böyle cevap verilebilirdi.. :)

Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 27 Eki 2015, 10:58

1.burak yazdı:
Sanırım ancak böyle cevap verilebilirdi.. :)

Çok teşekkürler hocam. Gayet bilgilendirici bir mesaj olmuş.
işin aslı hiç otomatik vitesli araç almadım. Manuel araçlarla ilgili bir şikayetim yok. Bu açıdan düşünürsem, paramı donanıma verme şansım var. Ben de sizin dediğiniz gibi almışken full donanım alayım ve mümkün olduğunca uzun süre kullanayım diyorum.
Bakalım 1.6 dci manuel ppp için 110 bine indirmeye çalışırım.
Param elime kasımda geçecek ama aralığı beklememin bir faydası olur mu acaba indirimler açısından ? Bir de bildiğiniz, duyduğunuz, tavsiye edeceğiniz bayiler var mı?

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 28 Eki 2015, 06:11

Aralık ayı genelde indirim ayı olarak beklenir, fakat geçtiğimiz hafta bi arkadaşıma Renault Captur almaya gittik, Kadjar vardı showroomda, bindim inceledim, oldukça başarılı olmuş.. 1 hafta önce 3000 lira civarında zam görmüş, Aralık ayındada zam geleceğini çalışan bir arkadaşımdan öğrendim.. Fiyatlarda paralellik göstereceğini düşünürsek Kadjar ve QQ'nin, zam görmesi muhtemeldir.. Bu arada eğer imkanınız olursa QQ'nun muadili Kadjar'ıda inceleyin.. Otomatik park falanda var.. :) Zevkli bir araç olmuş.. Sonuçta QQ kendini kanitladi, son kasa liderliği kazandı, Kadjar şu anda biraz kapalı kutu..

Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 28 Eki 2015, 13:14

Kadjar ın tutulacağını pek sanmıyorum. Ama bi bakmakta fayda var. icon 1.5 dci si 80 bin civarlarına alınabilir. insan ister istemez marka algısına kapılıyor. Halbuki pek çok konuda benzer araçlar.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 28 Eki 2015, 20:46

Dış görüntü olarak kadjar bana daha çekici geliyor. Yanlız edc şanzımanı önermem.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 29 Eki 2015, 21:28

Partikül filtresi kullanım kaynaklı ve kalitesiz yakıttan olur. Nissanlarda dpf sorunu yoktur

Sent from my iPad using Tapatalk

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 29 Eki 2015, 23:53

sonuçta bu motor renaultun motoru ve adamlar yıllardır kullanıyor. çevremde de kullanan çok ve öyle bir problem yaşayan kimse görmedim.

Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 02 Kas 2015, 21:09

Arkadaşlar, bildiğiniz güzel indirim yapan bayiler hangileri ?

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

oto anahtarı