Qashqai 1.5 dci hangi devir aralıklarında kullanılmalı?

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
Axt
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Öğretmen

Qashqai 1.5 dci hangi devir aralıklarında kullanılmalı?

Mesajgönderen Axt » 09 Ağu 2016, 14:41

Arkadaşlar merhaba 2014 qashqai 1.5 dci skypack alarak aranıza katıldım. Araçtan şu an için gayet memnunum ancak ilk defa dizel bir araç kullandığımdan kullanımı hakkında deneyimli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.. Örneğin 1700-1800 devir aralığında yakıt tüketimi çok uygun gözüküyor bu devir aralığında kullanmak sıkıntı yaratır mı? Kısacası kaç devirde sürülmeli ve vites değişimi hangi devirde yapılmalı.. Alıştıkça motor sesinden anlarsın diyecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler, sadece bu aracı kullanan tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum :D

Kullanıcı avatarı
mesutkoldas
Silver Üye
Silver Üye

Re: Qashqai 1.5 dci hangi devir aralıklarında kullanılmalı?

Mesajgönderen mesutkoldas » 12 Ağu 2016, 01:05

Ben de ayni soruyu sorduğumda 2500 3000 devir arasinda gazi sabitlediginizde anlik yakit gostergesinde dusus oldunugu gorursun, bu turboyu da kullandigin ve partikul filtresini temizledigin anlamina gelir dendi. Ayrica araba vites istiyor diye düşünüp bir ust vitese gecerek düşük devirde gidersen hata yaparsin dediler. Ben degil konu komşu diyo :)
Servis elemani kisa mesafe gittiginde motor isinmadan motoru durdurma, haftada bir kez 4. Viteste 80km sürate sabitle ve 20km yol git partikul filtresinde biriken kurumu temizle dedi.

Kullanıcı avatarı
Axt
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen Axt » 12 Ağu 2016, 11:28

Sağolun hocam ilginize:) yalnız bana da aynı aracı kullanan bir arkadaş 3. Vitese 80 de sabitle diye demişti. 4. Viteste 80 2500 devire ulaşmıyor bide bi yanlışlık olmasın hocam?

Kullanıcı avatarı
mesutkoldas
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen mesutkoldas » 12 Ağu 2016, 17:31

Bence de bi yanlislik var cunku 4. Vites te 80km suratle giderken benim devir 2600 civari...

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı