Qashqai yi aracı ilk kalkışta ileri geri yanaştırirken frene debriyaj basınca gelen cangır sesi

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
Cem yağmurcu
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Qashqai yi aracı ilk kalkışta ileri geri yanaştırirken frene debriyaj basınca gelen cangır sesi

Mesajgönderen Cem yağmurcu » 11 Tem 2016, 20:35

2015 qashqai aracımi yanastirir ken ilk kalkışta ileri geri refleks ler de cangır diye bir ses geliyo debriyaj mı fren mi tam anlayamadım ama frene basınca olduğunu farkettim debriyaj dan da olabilir onu tam anlayamadım aynı durum da olan varmı acaba

Kullanıcı avatarı
aytactrkgl
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Terrano
Meslek: öğrenci

Re: Qashqai yi aracı ilk kalkışta ileri geri yanaştırirken frene debriyaj basınca gelen cangır sesi

Mesajgönderen aytactrkgl » 20 Tem 2016, 15:44

Aynı sorun benim araçta da var. İlk bakımda servise söylemiştim sorun yok demişlerdi. ara ara yapıyor o sesi.

Kullanıcı avatarı
Cem yağmurcu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: Qashqai yi aracı ilk kalkışta ileri geri yanaştırirken frene debriyaj basınca gelen cangır sesi

Mesajgönderen Cem yağmurcu » 21 Tem 2016, 10:17

Evet arada yapıyor cam ı açıp özellikle dinledim ses yapıyor asr olmadığın dan da olabilir diye düşünüyorum ben ilk bakıma gitmedim gidince bu konuyu servisle de paylaşacağım

Kullanıcı avatarı
mesutkoldas
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen mesutkoldas » 06 Ağu 2016, 00:05

Vites atarken gelen mekanik sesten bahsediyorsaniz bu normal. 1 vites ile geri viteste ozellikle. Şıkırtılı bir ses

Kullanıcı avatarı
Halil İbrahim Turgut
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Mühendis

Mesajgönderen Halil İbrahim Turgut » 08 Ağu 2016, 09:51

Merhaba, aracımda park ederken frene basınca ilk anda tak diye bir ses geliyor özellikle geri giderken oluyor bu ses.Servis bir soruna rastlamadı.

Nissan Qashqai 2015
Black Edition

Kullanıcı avatarı
mesutkoldas
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen mesutkoldas » 12 Ağu 2016, 17:41

Saglam bir ozel servis varsa bir de oraya baktir derim. Varsa bi sey yine yetkili servise gidersin. Rahatsız edecek kadar ses olmasi normal degil

Kullanıcı avatarı
Cem yağmurcu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Cem yağmurcu » 14 Ağu 2016, 00:53

Ben servise sordum hepsinde olan bir ses mekanik ses dedi sıkıntı yok dediler

Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kadirkkkk » 16 Ağu 2016, 00:06

bende de var. çok yüksek ihtimalle fren balatası bulunduğu yerde biraz (1-2 mm kadar) ileri geri oynuyor. Servise sormadım bile, daha önceki arabamda da olmuştu, göstermiştim, çözümü var ama nedenini kendi gözümle görünce sorunu çözdürmeye dahi uğraşmamıştım

2015 Qashqai (J11) 1.6 dizel (130hp) manuel. Visia...

Kullanıcı avatarı
özgür24
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: muhasbe

Mesajgönderen özgür24 » 29 Ağu 2016, 14:09

aynı sorun bende de baş gösterdi.. yanasırken ve kalkarken araçtan " klirk " diye bir ses... çözümü neymiş bilen varmı arkadaşlar

Kullanıcı avatarı
Cem yağmurcu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Cem yağmurcu » 29 Ağu 2016, 21:56

Çözümü yok hepsinde varmış o ses servis sıkıntı yok dedi

Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kadirkkkk » 30 Ağu 2016, 01:37

bende Getz'de olmuştu bu sorun. orjinal fren balataları ile değiştirince balata takımının yanında küçük metal bir parça çıkıyormuş, balatanın yerinde oynamaması için. işte o takılınca düzelecek dediler bana. ben orjinal olmayan ile değiştirmiştim onun için düzelmemişti

2015 Qashqai (J11) 1.6 dizel (130hp) manuel. Visia...

Kullanıcı avatarı
laco
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen laco » 20 Eyl 2016, 14:15

bu ses bende de var. ileri yaparken de oluyor, geri yaparken de. ilk çalışmada ilk harekette oluyor. fren bağlantılı elktronik sistemlerin test yapmasından kaynaklandığını düşünüyorum bende. ilk çalışmada belli km hıza veya mesafeye ulaşınca test yaptığının değerlendiriyorum.

Cihan Şenol
Qashqai 1.2 X-Tronic Skypack - 2017 FL

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı