Servise Gidin uyarısı...
Servise Gidin uyarısı...
yaşlı süvari
Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna Executive 4X2 Pure Drive Cam Tavan....
Re: Servise Gidin uyarısı...
Aslında sorunun çözümü çok basit...kontağı açtığınızda gösterge panelinde sağ taraftaki sıfırlama çubuğuna basın menü açılacak ordaki listede 4.sırada bulunan "bakım" yazını seçin çubuğa basın tekrar bir liste çıkacak orda "servis" yazısını seçin çubuğa tekrar basın yine bir liste çıkacak orda tekrar "sıfırla" seçin çubuğa basın işlem tamamdır sıfırladıktan sonra devamlı "çık" seçip basrak normal ekrana dönün... geçmiş olsun en az 400.-TL masraftan kurtuldunuz demektir....
yaşlı süvari
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
Sayın admin arkadaşım...
Bir admin olarak eleştirmek yerine sorunuma çözüm önerileri getirmenizi isterdim...ayrıca cevabınızda belirttiğiniz gibi asla öyle bir niyetim yok ve olamazda sizinle bu konuda bir polemiğe girmiyeceğim ama şundan eminim ki QQ sahipleri araçlarının hassasiyetinin farkındadırlar ve araçlarının sıksık bakımlarını yapıyor yada yaptırıyorlardır burda benim amacım bir bilgiyi paylaşmaktır zaten forumların amacıda bilgiyi paylaşmak birşeyler öğrenmek değilmidir... ben eminim ki sürücülerin hepsi motoru ellerine almamak için neler yapmaları gerektiğini biliyordur... böylece becerebilenlerin araçlarının basit aksaklıklarını kendilerinin gidermelerine katkıda bulunmaktır. Lütfen bilmeden suçlamayın...
yaşlı süvari
- FelixCrail
- Administrator
Bakım ikazının her 10.000km de yanması Nissan'ın para kazanmak için yaptığı bir uyanıklık değil. Toyota, Mitsubishi, Honda ve Fiat araçlarda da her 10.000km de bir bakım ikazı yanar. Bu markalarda belirlenen periyot budur çünkü.
Haa bana desen ki Bmw 5 serisi araçlar (gövde kodu F10 olanlar için konuşuyorum) için Borusan para kazanmak adına sürekli olarak ikazı yakıyor o zaman sana sonuna kadar hak veririm ama bu saydığım markalarda para kazanmak adına distribütörlerin yapmış olduğu bir oyun söz konusu değil.
İstanbul / Maltepe
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
25 yıllık bir araç kullanıcısının. Çok farklı tip ve modelde araçlar kullandım.
- captainmemo3
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: eğitim
- İletişim:
son günlerde aynı sorun ile karşı karşıyayım. 52000 km olan Qashqai'ii aracımda SERVİSE GİDİN uyarısı belirdi. Bunun elle silinmesi mümkün olmasına rağmen silemedik. Neden olduğunu bilemiyoruz. Bir arkadaşımızın dediği gibi amaç aracı Nissan servise çekmek ve bir güzel kazıklamaya dayalı bir uyarı olduğunu düşünüyorum.
2012 den beri kullandığım aracımın her türlü bakımlarını titizlikle takip ediyorum. Ancak Nissan'a karşı güvenim ve saygımı yitirmiş durumdayım. Neden derseniz; 2012 de satın aldığım Qashqai de Nissan connect denilen multimedya sisteminin harita güncellenmesine imkaan vermeyen yapısı nedeni ile hala 2012 yılı iptidai haritalar ile gezmekteyiz. Bu konuda Nissan Tüketici Hakem hayetinde Kazanmış ama benim için Bitmiştir. Aracımdan memnun olmama rağmen maddi olarak müsait olduğumda değiştirmek istiyorum. Başınızı ağrıtmayayım.
"SERVİSE GİDİN " UYARISI NASIL SİLİNİR. Bilen var mı?
Acil cevap bekliyorum.
Bilinen yöntemleri denedim. Silinmedi.
Son olarak tüm elektrik devre ve ampülleri test edeceğim.
kazasız yolculuklar arkadaşlar
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir