qashqai 1.2 xtronic yakit tuketimi
Re: qashqai 1.2 xtronic yakit tuketimi
barakuda yazdı:hocam çok iyi özetlemişsin, 11 lt yaktığımız yollarda acaba dizel qashqai ne yakar? tahminen o da 9 lt altına düşmeyecektir, bu durumda benzinli 15000 km/yıl için yine avantajlı oluyor
bende manuel var. kendi adıma konuşayım düz yollarda 4-5 lt civarı, yokuşlu yollarda 5-6 lt civarı yakar. 9lt 'yi trafikte görmen mümkün değil. 200 ile gidersen görürsün, bir de çılgın makas şöförü olur sürekli gazlarsan belki...
Kadirkkkk yazdı:barakuda yazdı:hocam çok iyi özetlemişsin, 11 lt yaktığımız yollarda acaba dizel qashqai ne yakar? tahminen o da 9 lt altına düşmeyecektir, bu durumda benzinli 15000 km/yıl için yine avantajlı oluyor
bende manuel var. kendi adıma konuşayım düz yollarda 4-5 lt civarı, yokuşlu yollarda 5-6 lt civarı yakar. 9lt 'yi trafikte görmen mümkün değil. 200 ile gidersen görürsün, bir de çılgın makas şöförü olur sürekli gazlarsan belki...
Günaydın,
Sizin gibi 4-5 yakanlara imreniyorum, benim sabah işe gelirken ortalamam 8-9 litre bu sabah yoğun trafik vardı 10,5 yaktı. 6 km yolda.
eve dönerken 11-12 litre yakıyor yoğun trafik ve yokuş yukarı 6 km. Soğuk motor ve kış lastiği etken tabi.
Yazında işe gelirken 7 lt civarı dönerken 10-12 arası yakıyordu.
Ankara Antalya yaptım. sıktım kendimi 200 km mesafeyi 90 ile gitti m 5,6 yı ancak gördüm oda hayatımda ilkdefa 5,6 ortalama gördüm, sonra sıkıldım 130-140 otlama hızda 6,5 e yükseldi.
Aracın yakıtı iyi neye göre iyi mesala QQ dan önce 2000 motor passat variant kullandım ona göre iyi

Yakıt sarfiyatı bulunulan iklime lastiğe, trafik durumuna, sürücünün o anki psikolojisine vs. çok etken ama aynı araçta biri 4-5 yakarken diğeri nasıl 10-11 yakıyor çözemiyorum.
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
1. Arac yüksek rakım ve sogugu hic sevmiyor karsta ortalamam arkadasların dedigi gibi 11-12 lt lerde filan geziyordu canım cok sıkılıyordu. 1.2 yle 12 lt görmek bi acayip
2. Sakin kullanım düz yol max 90 km/s denemem abartılı bir özenle lefkosa-magosa arası 3.9 gördüm. Bu sürecte neredeyse hic frene basmadım. isteyene foto da atabilirim. Hava sıcaklıgı 25 C civarı klima kapalı eco acık
3. Kıbrısta havanın 3 C motorun soguk oldugu kısa mesafelerde hala 10 lt görüyorum
4. Sakin kullanım inanılmaz önemli arac turbo ve bunu hissettiriyor ecoyu kapatıp bi kick down yaptınızmı koltugu hissettiriyor ama yakıt da bir anda ciddi oranda hissediliyor.
5. İzmir ve mersinde leş trafikte 9 lt, normal trafikte 7 lt ortalamalarla gezdim. Mersini bilmeyenler icin ortalama her 500 m ye bir ısık koymuslar 65 snden az yananı inip öpüyordum. iyiki start-stop varmıs dedim.
6.izmlrden - mersine ön koltuga kadar yüklü arac üstüne koliler baglı uzun yol 6.4 lt (hem bilgisayar hem de yakıt/km yaptım birebir sonuc) 120 yi gecemedim koliler ucacak diye
7. Kars-izmir: sivasa kadar 110 la geldim 5.5 lt, sivas ankara 140 -160 civarı 5.5 i 7 lere cekti muhtemel 9 lt filan...
Kısaca sonuc hava sıcaklıgı 10 C altındaysa biraz fazla yakıyor. Kısa mesafe örnek işim 3 km motor soguk oldugu icin düz yol da olsa zorlamazsam 8-9 yakıyor. Ama tatlı sürüsler sabırlı hareketler arac ısındı ve yavas ivmelenmelere katlanırsanız 5-6 lar sizindir ;) burada 100 yapmayın demiyorum sadece 0-100 13 sn de olmasın bırakın 40 sn de olsun...
GKY yazdı:Kadirkkkk yazdı:barakuda yazdı:hocam çok iyi özetlemişsin, 11 lt yaktığımız yollarda acaba dizel qashqai ne yakar? tahminen o da 9 lt altına düşmeyecektir, bu durumda benzinli 15000 km/yıl için yine avantajlı oluyor
Günaydın,
Sizin gibi 4-5 yakanlara imreniyorum, benim sabah işe gelirken ortalamam 8-9 litre bu sabah yoğun trafik vardı 10,5 yaktı. 6 km yolda.
eve dönerken 11-12 litre yakıyor yoğun trafik ve yokuş yukarı 6 km. Soğuk motor ve kış lastiği etken tabi.
Yazında işe gelirken 7 lt civarı dönerken 10-12 arası yakıyordu.
Ankara Antalya yaptım. sıktım kendimi 200 km mesafeyi 90 ile gitti m 5,6 yı ancak gördüm oda hayatımda ilkdefa 5,6 ortalama gördüm, sonra sıkıldım 130-140 otlama hızda 6,5 e yükseldi.
Aracın yakıtı iyi neye göre iyi mesala QQ dan önce 2000 motor passat variant kullandım ona göre iyi![]()
![]()
Yakıt sarfiyatı bulunulan iklime lastiğe, trafik durumuna, sürücünün o anki psikolojisine vs. çok etken ama aynı araçta biri 4-5 yakarken diğeri nasıl 10-11 yakıyor çözemiyorum.
Ben eko modu boyle anladim.
1.2 DIG-T
Black Edıtıon A/T
- 1Nissan1İnsan
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Pazarlama
117 bg /6000 dev/dak