Mesajgönderen M.HAN53 » 02 Mar 2017, 13:13
aracım 2012 qashqai +2 1.5 dci. 52.000 km deyim ve yazın Rizeye gitmem hariç Malatya da şehir içi kullanmaktayım.1 yıl önce dpf uyarı ışığı yanınca rutin yapılan 3. vites,3000 devirde 30 dk kullanmam sonrası ışık sönmüştü. bu sefer geçen hafta direk motor arıza ışığım yandı.aracım çok gürültülü çalışmaya ve yakıtı artmaya başladı. kendim OBD2 cihazımı beyin soketine taktım ve cep telefonuma indirdiğim obd yazılımından tarattım. dpf uyarısı P242F kodu gösterdi.yüksek devir şehirler arası yola çıktım bu sefer işe yaramadı. sonrasında 100 kişiye danıştım.en iyi egzoz ustası 3 gün bende kalacak falan filan yerleri sökecem 1000 tl vs vs vs..( ben doktorum ,meraklıyım fakat usta değilim) .en sonunda sanayideki bilgisine,işine çok güvendiğim Nihat ustam ile başladık işe.aracı lifte aldık dpf sensörünü söktü,içine würth ün Würth Dizel Partikül Temizleyici 400 ml (internette 90 tl) ssıktık, depomada Würth Dizel Enjektör Temizleyici Yeni Nesil 300ml(25 tl) koydum.( bundan sonra her 5 depoda bir koymaya karar verdim).sonrasında aracı bilgisayara bağladık ve rejenerasyon denen işlemi uyguladı ustam.sonrasında yağ-filtreler değiştirildi. soonuç: aracımın perfonmansı herşeyi düzeldi.
bilgilendirmek için yazdım.dpf değiştirmek dünyanın parası.egzoz dpf sökülmeden ,çok çok daha uygun fiyata işlem yapıldı.
şehir içi kullananlar dikkatli olun.yolunuz açık olsun