Nissan Qashqai Partikül Tıkanma Sorunu

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
yaln_123
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Nissan Qashqai Partikül Tıkanma Sorunu

Mesajgönderen yaln_123 » 03 Kas 2016, 16:30

Merhaba;
Bizde 2015 Nissan Qashqai var aracımızı aldığımızdan beri bilen arkadaşlar vardır bu araçların eksoz sisteminde partikül filtresi denen lanet bişey var araç iki ayda bir düzenli olarak partikül filtre tıkanması sonucu araç arızaya geçiyor ve araç yürümüyor servise gidiyor temzileniyor 2 ay sonra yine aynı biz diyoruzki bu sistemi komple iptal edin onuda yapmıyolar her seferinde araç motoru zorlanarak(motor belli bir sıcaklığa getirilerek)temizleniyor ama tabi bu geçici bir çözüm oluyor dünyanın parasını verip aldığımız sıfır bir araçla devamlı olarak bu şekilde uğraşmaktayız.Bu konuda bizim yasal olarak yapabilecegimiz bir işlem varmıdır araçtan soğuduk resmen 2 ayda bir arızaya geçiyor araba yolda gitmiyor.

Servis diyorki kısa mesafe ve sıkışık trafikte kullanamktan olur diyor.Araç şirket aracı ve 1 dk bile boş durmaz gün içersinde
hadi öyle bile olsa biz böyle kullanıyoruz peki kullanmayan adam ne yapsın partikül tıkanmasın diye hergün 50 km yolmu yapıcak.Bence hatalı bir müühendislik var bu sistemde.hani bide ögrenmekistedigim sadece bizim başımıza böyle bir durum geliyor yoksa genel olarak böyle bir sorun mu var?

Kullanıcı avatarı
GKY
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: Nissan Qashqai Partikül Tıkanma Sorunu

Mesajgönderen GKY » 04 Kas 2016, 09:51

Günaydın,

Partikül filitresi tıkanması tüm dizel araçlarda olabilecek bir sorun.

Benim arkadaşımın golf ü var onunda tıkanmış, vw servisin ona söylediği hatta tüm marka servislerinin söylediği kısa mesafe + düşük devirde kullanma+ sürekli kontak açıp kapama....

Bu işi bende çöze bilmiş değilim. Ben standart olarak sabah ve akşam 6 şar km yol yapıyorum. Kısa sayılacak mesafe + çok sıkışık tarafikte kullanıyorum + stop star sürekli çalışıyor. ama çok şükür tıkanma yok. Tek kurtarır yanım yolun yarısı yokuş yarısı iniş özellikle eve giderken 1 dk lık bir dik rampa çıkıyorum 3500 devirde toplamdada kontağı kapatana kadar 15 dk sürüyor yolculuk. Belki o dik rampa beni kurtarıyor bilemedim.

birde yakıt çok önemli markasına göre kükürt oranı değiştiği için yoğun kükürt tıkama yapıyor. Belki yakıt aldığınız yeri veya firmayı değiştirme yoluna gide bilirsini. Ben hep shell den alıyordum son depoyu PO dan aldım tıkanma olmadı ama sarfiyat arttı. Tabi kışlık lastiklerede aynı anda geçtim onunda etkisi olmuş olabilir.

2016
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya

Kullanıcı avatarı
teote
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Juke
Meslek:

Mesajgönderen teote » 02 Ara 2016, 00:17

Bu sorun yeni nesil dizellerin cogunda var. (Src si olanlarda daha az) Nissan'a ozel degil. Egzoz emisyon kurallarina uymak icin dpf kullaniliyor. Motor egzoz sicakligi belli bir degere geldikten sonra 5-10 dakika icinde dpf kendiliginden temizleniyor. Bu sicakliga dur kalk ile ulasilmiyor. Ortalama 2000 d.dak da 15-20 dk gitmek gerekiyor. Dpf kendiliginden temizlenmez ise zorlama temizlik yapilmasi gerekiyor. Servisler de bunu yapiyor. Yalniz servise gitmeden once..yani motorun kendine korumaya almadan once uyari veriyor diye biliyorim. O an sizin 2000 d.dak da belli bir hizda gitmeniz lazim. Biz 1.6 dizel otomatik icin anlasmamiza ragmen son anda fikir degistirerek 1.2 benzinli aldik sirf bu sebepten. Iyi mi yaptik kotu mu..ogrenecegiz.

Kullanıcı avatarı
Civanmert
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Sağlık çalışanı

Mesajgönderen Civanmert » 09 Şub 2017, 10:47

Benim aracımda da aynı sorun var ayda 1 servise gidiyor garantiden temizleniyor filtre buna nasıl çözüm bulabiliriz can sıkıcı bir durum

Kullanıcı avatarı
defiant
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen defiant » 09 Şub 2017, 18:23

Beli qralıklarla cevre yols çıkıp 3000 3500 devirde 8 10 km yapın dpf için öyle yapıyor bizim audi tdi si olan arkafaş

2016 1.2 skpack manuel

Kullanıcı avatarı
Bahtiyar
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Bankacı

Mesajgönderen Bahtiyar » 12 Şub 2017, 17:15

Arkadaşım aynı sorunu yaşadı, henüz ben de olmadı. Aracımı kısa mesafelerde mümkün olduğunca kullanmıyorum. Can sıkıcı bir durum. Başka işimiz yokmuş gibi, bir de bunla uğraşacağız. Tam bir üretim hatası.

Kullanıcı avatarı
M.HAN53
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: doktor

Mesajgönderen M.HAN53 » 02 Mar 2017, 13:19

aracım 2012 qashqai +2 1.5 dci. 52.000 km deyim ve yazın Rizeye gitmem hariç Malatya da şehir içi kullanmaktayım.1 yıl önce dpf uyarı ışığı yanınca rutin yapılan 3. vites,3000 devirde 30 dk kullanmam sonrası ışık sönmüştü. bu sefer geçen hafta direk motor arıza ışığım yandı.aracım çok gürültülü çalışmaya ve yakıtı artmaya başladı. kendim OBD2 cihazımı beyin soketine taktım ve cep telefonuma indirdiğim obd yazılımından tarattım. dpf uyarısı P242F kodu gösterdi.yüksek devir şehirler arası yola çıktım bu sefer işe yaramadı. sonrasında 100 kişiye danıştım.en iyi egzoz ustası 3 gün bende kalacak falan filan yerleri sökecem 1000 tl vs vs vs..( ben doktorum ,meraklıyım fakat usta değilim) .en sonunda sanayideki bilgisine,işine çok güvendiğim Nihat ustam ile başladık işe.aracı lifte aldık dpf sensörünü söktü,içine würth ün Würth Dizel Partikül Temizleyici 400 ml (internette 90 tl) ssıktık, depomada Würth Dizel Enjektör Temizleyici Yeni Nesil 300ml(25 tl) koydum.( bundan sonra her 5 depoda bir koymaya karar verdim).sonrasında aracı bilgisayara bağladık ve rejenerasyon denen işlemi uyguladı ustam.sonrasında yağ-filtreler değiştirildi. soonuç: aracımın perfonmansı herşeyi düzeldi.
bilgilendirmek için yazdım.dpf değiştirmek dünyanın parası.egzoz dpf sökülmeden ,çok çok daha uygun fiyata işlem yapıldı.
şehir içi kullananlar dikkatli olun.yolunuz açık olsun

Kullanıcı avatarı
engart
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen engart » 03 Mar 2017, 22:48

Ayda bir olmak üzere serviste yaptırdığım bakım sonrası 5 kez yandı dpf ışığı. Her seferinde hemen servise gittim bilgisayara bağlayıp sıfırladılar. Bu arada turbo hortumu da çatlakmış ya da serviste çatlattılar. Bakıma kadar hiçbir sorun yoktu. En son gidişimde termostatı değiştirdiler. Motor yeterince ısınmıyormuşş. Sonra yüksek devirde bilgisayara bağlı bir şekilde 40 dakika çalıştırdılar vs. Bu işlemler sonrası yağ değişmesi gerekiyormuş. Yağ özelliğini kaybediyormuş.Bakalım bir ay sonra inşallah yeniden yanmaz ışık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı