Qashqai Yakit Tüketim Degerleri Resmini Paylasir Misiniz ?
Re: Qashqai Yakit Tüketim Degerleri Resmini Paylasir Misiniz ?
Ben de yeni tespit ettiğim sorunu paylaşacaktım. Tam Cancin kullanıcısının dediği gibi. Göstergemi 100 TL ve 270 TL (120+150) yakıt alımlarında ayrı ayrı kontrol ettim. İlkinde göstergem 6.7 gösterirken benim hesabım 7.7 idi. diğerinde göstergem 6.0 gösterirken benim hesabım 6.4 idi. Yani demem o ki ortalama tüketim verisi göstergede normalden az gösteriyor. Benim tabirimce bizi kandırıyor.
Denemelerimde yakıt alımı sırasında Yakıt 1 verisini sıfırladım. Yukarda yazdığım gösterde değerlerini Yakıt1 ekranından okudum.
Göstergeyi düzeltebilme imkanımız var mı acaba?
Belki de yakıt 1 değeri son 100 km'nin ortalamasını gösteriyor olabilir. Belki de bu nedenle her benzin aldığımda sıfırladığım Yakıt 1 değeri ile benim excelde yaptığım hesaplama tutmamış olabilir.
Elde ettiğim örnek veriler şu şekilde; (aşağıdaki her bir veri 120 veya 130 TL'lik yakıt ile yapılan kilometrenin ortalama sarfiyatıdır)
Yakıt 1 Göstergesi --- Benim Hesaplamam
6.0 --- 6,37
5.9 --- 6,97
6.2 --- 5.47
5.5 --- 6,58
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yakıt 1 neyi gösteriyor son 100 km mi yoksa sıfırlandıktan sonraki değer mi?
1.2 DIG-T
Black Edıtıon A/T
http://www.dizelmi-benzinlimi.com/2016/ ... n.html?m=1
1.2 DIG-T
Black Edıtıon A/T

Hadi bakalım bu da benden gelsin. Lefkoşa Erülkü Mağosa arası yaklaşık 40 km civarı. 90 km yi geçmeden arada radarlarda 55-60 civarına düşerek çıkan ortalama. 3,8 lt Qashqai 1.2 skypack xtronic

.......kardeş yakıt 1 sifirladiğından itibaren yaptığın kl ortalama yakıt tüketimiKadirkkkk yazdı:Yeni hesaplamalarım ile Qashqai J11 kasa 1.6 motor aracımın Yakıt 1 göstergesinin gerçek ile alakasının olmadığını gördüm !!!
Belki de yakıt 1 değeri son 100 km'nin ortalamasını gösteriyor olabilir. Belki de bu nedenle her benzin aldığımda sıfırladığım Yakıt 1 değeri ile benim excelde yaptığım hesaplama tutmamış olabilir.
Elde ettiğim örnek veriler şu şekilde; (aşağıdaki her bir veri 120 veya 130 TL'lik yakıt ile yapılan kilometrenin ortalama sarfiyatıdır)
6.0 --- 6,37
5.9 --- 6,97
6.2 --- 5.47
5.5 --- 6,58
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yakıt 1 neyi gösteriyor son 100 km mi yoksa sıfırlandıktan sonraki değer mi?
Fikret yazdı:Birde bunu deneyin
http://www.dizelmi-benzinlimi.com/2016/ ... n.html?m=1
bu hesap güzel.birde yıllık bakım parası ve vergi eklendiğinde benzinli avantaj,birde lpg takılırsa on numara olur.Bu arada son 3000 km lik ortalama yakıt 7.1 lt fena değil gibi 1.2 visia için.Normal kullanım alışkanlıklarım içinde oluşan tüketim
Serdal yazdı::XD.......kardeş yakıt 1 sifirladiğından itibaren yaptığın kl ortalama yakıt tüketimiKadirkkkk yazdı:Yeni hesaplamalarım ile Qashqai J11 kasa 1.6 motor aracımın Yakıt 1 göstergesinin gerçek ile alakasının olmadığını gördüm !!!
6.0 --- 6,37
5.9 --- 6,97
6.2 --- 5.47
5.5 --- 6,58
Yakıt 1 i hiç sıfırlamayın böylece tüm kullanımınız boyunca ortalama yakıt tüketiminizi öğrenirsiniz.hangi on den sonra sifirlamadığınıza bakın,örneğin 7500 km de sıfırladınız 10500 km de bakın 3500 km de yaptığınız ortalamayı gösterir
laco yazdı:benim 4 aylık deneyimim sonucunda edindiğim bilgiler şu şekilde. (2015 1,6dci cvt)
araç gerçekte, araç bilgisayarına göre %10 daha fazla yakıyor.
ş.içi : 8,8 lt. / 100 km. (günde 7 km. işe git akşam 7 km. gel ve günlük küçük yer değişiklikleri- trf. ışığı yok.)
ş.dışı : 6.6 lt. / 100 km. yakıyor. ( 80-130 km/s. arası hızda -ort hız 100)
değerlerimden eminim.
uzun yol değerini 5000 km yol yaparken test ettim. en az 2-3 sefer deneme şansım oldu. depo fuller gider tekrar fullerim.
Merhaba geçen seneki dizel tecrübemin üstüne, 15 gün önce aldığım 1,2 benzinli Cvt Qashqai ile tespit ettiğim değerleri paylaşmak istedim.
Ş.içi : 13,1 lt. / 100 km. (Erzurumda, soğuk memlekette aracı çalıştırınca en uzak 5 km. mesafeye giderek. 156.8 km.de ort. 19 km/s. hız ile 20,55 lt.
benzin sarfettim. (yol bilgisayarı 11,9 lt gösteriyordu. yani geçen seneki tespitimi teyit etti. % 10 eksik gösteriyor.) )
Ş.dışı : Henüz tecrübe etmedim.
Benzinlide tespitim oldukça yüksek çıktı. tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum....
Qashqai 1.2 X-Tronic Skypack - 2017 FL
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir