Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: NAVİGASYON GÜNCELLEMESİ
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- captainmemo3
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: eğitim
- İletişim:
ben Qashqai almadan önce qashqaiforumtr ye girerek bu model araç almak istediğimi ve fikirlerinize ihtiyacım var diyerek forumda konu açtm. Sağ olsun arkadaşlar tecrübe ve düşünceleri ile bana aracı almamı ancak Nissan Connect 'siz qashqai almamı söylediler. Nedeni de NC de video, tv kartlarının bulunmadığını navigasyon probleminin var olduğunu açıkça söylediler. Ancak gel egelelim bayi ile pazarlık aşamasında birtürlü N.Connect. siz uygun bir fiyat elde edemedim. Şimdi de ağlamaya hakkım yok..
ama hakkımı aramam ve aramamız gerekiyor. Ne yazık ki bunlar ile uğraşacak vaktim olmuyor. Vaktim olsa.. Sanayi bakanlığından tutun da Tüketici Hakem Heyetine, Tüketici mahkemesine her yolu denerdim. Peki bir de şöyle düşünelim haklı mıyız.? Bana göre
a) Aracı alırken üzerinde yüklenmiş bir navigasyon programı varmıydı? Evet..
b) Aracı alırken bize navigasyon göncellemeleri nissan tarafından ücretsiz yapılacak dediler mi? Hayır.
SORUN NERDE
Aracı satın alırken bu konularda mutabık KALDIK VE ALDIK ? Evet değil mi ? öyle ise adamların güncelleme yapmak mecburiyeti de yok.. Düşünelim ki navigasyon programını bize hediye ettiler. Sözümüz yok değil mi ?
A N C A K.............................
"NAVİGASYON PROGRAMININ GÜNCELLEMEYE, DEĞİŞİM YAPMAYA İZİN VERMEYEN BİR PROGRAM OLMASI "
ASIL SIKINTI YARATAN BENCE BU ÜZERİNE GİTMEMİZ GEREKEN DE BU BENCE..
BİZE BU CİHAZLARI ARAÇ İLE BİRLİKTE SATAN NİSSAN dan istediğimiz bir şekilde yeni program yüklemeye imkaan tanıyan bir çözüm üretmesidir..bu çözümü üretmeye de M E C B U R D U R..
düşüncelerim bunlar katılırsınız katılmazsınız, bilmem yanılıyor da olabilirim ama düşüncem bu?
saygılar hepinize
- captainmemo3
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: eğitim
- İletişim:
yazınızdan sonra NİSSAN TÜRKİYE ye yazdığım mesaj aşağıda
Nissan qashqai 1.5 dci GR N.C. sahibiyim. Aracın tesliminde NC de yüklü bulunan navigasyon sistemi 2009 yılı verilerini içermektedir. Navigasyon güncellemesi yapılması gerekiyor ancak hiç bir bayii veya kurum bu işlemi ücretli veya ücretsiz yapamıyor. Nissan Tarafından da bir yol veya kurum bize muhatap gösterilmiyor.
NC in yapısı gereği kilitli olan SD karta bu işte uzman navigasyon firmaları tarafından da yeni bir güncellemede yapılamaıyor. bu nasıl bir hizmet anlayışıdır anlamak mümkün değil. Nissan ben otomobil üreticisiyim navigasyona karışmam diyorsa eğer. Bu ilgisizlik de bu demek.
Lütfen Nissan merkezi ile iletişime geçilerek navigasyon yazılım firmasının hangisi olduğunu belirtirseniz bizler münferit olarak SD kartlarımızı gönderek yeni yazılım yükletir, ücreti ne ise veririz.
Ancak araçlar 2 yıllık garanti kapsamında olduğuna göre yazılım güncellemeleri de Nissanın sorumluluğunda olduğunu düşünüyorum. Lütfen mail adresime detaylı bir yanıt verirseniz memnun olacağım.
ayrıca yüzlerce navigasyon yazılım desteği veren naviextras.com isimli yazılım güncelleme firması ile de görüşürseniz muhakak bir çözüm önereceklerini düşünüyorum.....
saygılar
Şeklinde bir yazıydı.
[b]BUNA NİSSAN DAN GELEN CEVAP :
Öncelikle başvurunuzu bizimle paylaştığınız için teşekkürler. (Cümleye bak ..kimle paylaşacağım ki )
Müşteri memnuniyeti kapsamında sizlere ücretsiz olarak sağlanan sd kart 2009 yazılımı olup, kapsama alanı konusunda detaylı bilgi sd kart kullanım kılavuzunda yer almaktadır .
Kapsama alanı ile ilgili geri bildirimler değerlendirilmiş olup, güncel yazılım temini için üreticimiz ile görüşmeler başlatılmıştır.
Mevcut sd kartlara yeni adres eklenememektedir. Güncellenmiş Türkiye Haritasının 2013 yıl içerisinde firmamıza ulaşması beklenmektedir.
Bilginizi rica eder, Nissan ile iletişiminizin devam etmesini dileriz
Şeklinde oldu. Sizler ne ne anladınız bu cevaptan yazarmısınız. Yaraya merhem olan bir söz var da ben mi göremiyorum.

Nissan yapmıyor insanı aldığına pişman ediyorlar.....
- deredengel
- Gold Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: muhendis

- deredengel
- Gold Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: muhendis