Start/Stop Dizel Araçlarda Önemli
- OğuzÖztürk
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Belgelendirme
- İletişim:
Start/Stop Dizel Araçlarda Önemli
Öncelikle belirtmek gerekirki otomatik araçlarda star/stop saçma sapan çalışıp kullanıcıyı zora sokabiliyor. Nissan bu sistemi biraz geciktirerek uyguluyor olsada sonuçta olmadık bir anda devreye girip çıkarak özellikle "PARK" gibi dar ve kısa manevralarda olup olmadık her yerde kafasına göre devreye girip çıkabiliyor.
Alında çok daha önemlisi aracınızı uzun süre yüksek devirde kullandınız. Uzun yolda ilerliyorsunuz. Şehir içi ışıklarda kırmızı yandı ve durdunuz. Araçta start/stop devreye girdi ve araç stop etti. Normalde dizel turbo araçlarda bu tür kullanımlarda araç rölantide bir süre çalıştırarak durdurulurken bu sistem devreye girdiğinde doğrudan turbonun zarar görme ihtimali olduğunu düşünüyorum ve özellikle uzun seyahatlerde start/sop sistemini unutmazsam devreden çıkarıyorum.
Aksi halde bu sistem turboyu kısa sürede bozabilecektir.
Re: Start/Stop Dizel Araçlarda Önemli
Bende başata sizin gibi düşünüyordum fakat bunu aracın tüm detaylarını düşünen mühendislerde düşünmüştür.
S/ S aracın motor durumuna egzoz sıcaklığına vs. birsürü duruma göre devreye giriyor veya girmiyor. Mutlaka turbo uygun hale gelmeden stop sisteminin çalışacağını düşünmüyorum.
Hatta ben stop sistemi devreye girmeden aracın kontağını kapatmıyorum.
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
Re: Start/Stop Dizel Araçlarda Önemli

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir