YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz
- danishmend
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: emekli
Re: YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz
Yinede eksilerine göre artıları fazla .yolda güvenli.Rahat.
Herkese kazasız sürüşler diliyorum.
düğmeye tek dokunuşta kapanması gerekiyor. basılı tuttuğunuzda bıraktığınız yerde kalıyor... bende bu şekilde çalışıyor....
- danishmend
- NissanClubTr
- Meslek: emekli
Araçtaki gördüğüm eksikler şunlar
İstanbul gibi bir şehirde araç hareket ettiğinde kapılar otomatik kilitlenmeli malesef bu manuel, siz düğmesine basmadan kendiliğinden kapanmıyor.
Cam açma kapama tuşları ve ayna ayar tuşlarında azda olsa aydınlatma yok gece el yordamı ile tuşları bulmak durumundasınız.
Cam açma tuşuna bastığınızda kapı içi döşemesinin esnediğini gördüm bu da malzemenin biraz zayıf olduğunu gösteriyor.
Ön göğüsün farklı yerlerinden ara ara ufak tefek tıkırtılar duyuyorum sıfır bir araç için buda rahatsız edici bir durum
Durdur Çalıştır diğer adıyla start stop sistemi tamamen devre dışı bırakılamıyor, her kontak açıp kapandığında düğmesinden iptal edebiliyorsunuz.
Araç henüz yeni ama beni en çok rahatsız eden özelliği kapıların otomatik kapanmaması oldu, özellikle kırmızı ışıklarda arabanın etrafında dolaşan fazla insan oluyor, ister istemez kilitlemeyi unutabilirsiniz. Nissan bunu nasıl hesaba katmadı anlayamadım. Bir de el freninin otomatik olmaması hoşuma gitmedi. Bunun dışında şimdilik genel olarak memnunum.
- Heybeyazenci
- NissanClubTr
- Meslek:
- OTO.TEST
- NissanClubTr
- Meslek: Nissan Özel Servis
2011 Model 1.5 Dci Platinum kullanıcısıyız, araç 6 yıldır yaklaşık 100.000km yol yaptı, genel bakım harici herhangi bir arıza ile karşılaşmadık, genel olarak fiyat performans - karşılaştırması başarılı, en büyük + özelliği yakıt ekonomisi.
Eksi yönleri: Kısıtlı iç hacim ve rahatsız arka koltuklar.
- OğuzÖztürk
- NissanClubTr
- Meslek: Belgelendirme
- İletişim:
umutartun yazdı:2012 veya 2013 qasqai alıcam ama...otomatiği kaç ileri..ve memnunmusunuz..?
O modelleri bilmiyorum ama benim aldığım 2017 1.6 dci 130 bg otomatik vites 7 ileri vitese sahip.
Ayrıca araçla ilgili görüşlerime gelecek olursam;
Artıları
+ 1.5 tona yakın ağırlığına ve 130 bg lik performansa göre yakıtı çok çok iyi. Ancak daha küçük ve hafif otomobillerle kıyaslarsanız yakıt çok gibi gelebilir. Ancak dediğim gibi aracın ağırlığını ve gücünü (tork+beygir) hesaba katarsanız çok çok iyi olduğunu (şimdilik) söyleyebilirim. Araçla 500 km şehir içi, 800 km kadar da şehirler arası yol yaptım. Yakıt tüketimi sanıyorum 3.000-5.000 km sonrasında çok daha düşecektir.
+ Kullanımı çok keyifli, araç çok geniş ve rahat. (Bagaj hacmine göre çok geniş sayılmaz ancak benim için yeterli.)
+ Aynaları oldukça geniş ve kör noktaları çok iyi kapatıyor.
+ Yol tutuşu çok iyi. Uzun yolda yüksek hızda yolu iyi tutuyor. Virajları ve dengesi çok çok iyi.
+ Hızlanması ve güven verişi çok iyi.
+ Sürüşü çok rahat ve kesinlikle keyifli.
Eksileri
- Farları gece sürüşünde biraz zayıf. Daha güçlü olabilirdi.
- İç tasarım daha iyi olabilirdi.
- Cam ile göğüsün birleştiği yerde sert plastik yerine diğer kısımlarda olduğu gibi yumuşak plastik kullanılmalıydı.
- Ön kısımdan tıkırtı cızırtı benzeri bir ses geliyor.
- Yol bilgisayarı çok kullanışlı değil.
- Depodan yakıt sesi geliyor. (Araç sallandıkça) Ancak bu rahatsız edici değil.
Sonuç: Kesinlikle öneririm. Daha önceki araçlarım nissan micra 2016 ve 2015 yeni kasa 130 bg peugeot 308 idi.
bu başlık altında aracın eksilerini yazan arkadaşlara bir sorum olacak;
yazdığınız bu eksiklikleri ufak tamirat ya da eklemelerle giderme şansımız yok mudur? mesela cam düğmelerini ışıklı olanıyla değiştirmek gibi ya da araç hareket ettikten sonra kapıların otomatik kapanması gibi.
eski araçlarımdan Seat Leon'da (2011) da otomatik kilitleme yoktu ama aracın kapısını açıp tuşa basılı tuttuktan sonra kapıyı kapatınca mı neydi tam hatırlamıyorum ama bu işlemden sonra aktif hale geliyordu.
belki Nissan'da da benzer bir uygulama olabilir mi diye merak ettim

iyi forumlar.
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir