Yeni Qashqai 1.2 LPG taktırma
- asabiçocuk
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: memur
Re: Yeni Qashqai 1.2 LPG taktırma
- KamPo
- NissanClubTr
- Meslek: Mühendis
bende 1.2 Benzin Black edition modeli yeni QQ aldım daha 300 km yol yaptım fakat yakıt ortalaması şimdiye kadar 9.1 literenin altına düşmedi. sizce jant lastik ölçülerinden kaynaklanan bir yakıt durumu olabilir mi. fabrika verilerine göre 3 litre fazla görünüyor.
- asabiçocuk
- Silver Üye
- akpinarturker
- NissanClubTr
- Meslek: makina mühendisi
KamPo yazdı:Merhaba Arkadaşlar,
bende 1.2 Benzin Black edition modeli yeni QQ aldım daha 300 km yol yaptım fakat yakıt ortalaması şimdiye kadar 9.1 literenin altına düşmedi. sizce jant lastik ölçülerinden kaynaklanan bir yakıt durumu olabilir mi. fabrika verilerine göre 3 litre fazla görünüyor.
öncelikle hayırlı olsun aracınız bugüne kadar 2 kere yeni araç sahibi oldum ve her ikisinde de 1000-2000 km sonra ciddi yakıt sarfiyatlarında azalmalar oldu bence zaman içerisinde sizinki de azalacaktır.
Bende 1.2 black edition QQ almak üzereyim, kafama takılanlar hakkında değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. test sürüşünde bunlara odaklanmıyorsunuz o sebeple öğrenmek istedim.
1) 19" jantın o güzel görüntüsü, bozuk yollarda araç içinde çok hissedilen bir sallantı ve ses yapıyor mu?
2) navigasyon güncellemeleri eski kasa QQ daki gibi zor ve pahalı mı olacakmış (sorduysanız)
3) Araç için hangi şehir/bayi den ne kadar ödediniz ? ben Adana 'da 2014 model 0 km. nissan bayideki sonuncuyu 81900 den kaçırdım da.(black edition ve premium paket manuel di.)
4) 100km üzeri rüzgar sesinin içeri aldığı ile ilgili görüşünüz
- tekinismail
- Silver Üye
- Otomobil: Diğer
- Meslek:
- akpinarturker
- NissanClubTr
tekinismail yazdı:Bende 1,5 dci tekna skypack var. sorularinizin ikisini cevaplayabilirim. Arkadasim 19 olan tekerlegi kullaniyor. Benimki 17 olan. Ve kesinlikle hissedilir bir farl var. cukurlarda cok hissediliyo. Arabanin zaten suspansiyonlari sert. Bide o incelikte yanak dahada hissi arttitiyor. Ayrica yol seside artiyor bilginize. RuZgar sesi hakkinda soylenenler dogru. Evet belli bir hizdan sonra ses vardi. Vardi diyorum cunku yuzbasioglunda aynalarin deliklerini fabrikanun kapatmadan gonderdiginden dolayi o kisimdan ses girdigini belirttiler ve kisa bir islem sonrasi olay kesinlikle hallaldu. Hatta ayni uygulamayi avrupada forum sitelerimde kendi uygulayam kullanicilar da gordum. Arkadasin da arabasina aynalara ayni islemi yaptilar ve sonuc olumluydu. Umarim faydali olmusimdir
çok teşekkür ederim. Kesinlikle faydalı oldu ve söylediklerinizi bilerek almış oldum aracımı. 1.2 black edition premium paket ile aranızdayım. İlk izlenimim gerçekten çok keyifli bir kullanımı olması, önceki aracım 2012 civic elegance 'dı ve elbette onun performansını beklemek doğru değil ama kesinlikle 1.2 yi başarılı buldum.
Rüzgar konusunu Adana'da servise ilk gidişimde çözmeye çalışacağım, umarım tüm servisler yapılan iyileştirme çalışmalarını paylaşıyorlardır ve bu mesajları göstermek veya tarif etmekle uğraşmam.
sadece yokuş kalkış desteğine alışamadım, araca zarar verecekmişim gibi hissediyorum ve çok fazla gaza basmadan kalkdırmaya çalışıyorum bu nedenle 2 kere stop ettirdim. sanırım zamanla alışılacağım.
herkese kazasız sürüşler dilerim.
- ERDALALACAM
- NissanClubTr
- Meslek: ÖĞRETMEN
- tekinismail
- Silver Üye
- Otomobil: Diğer
- Meslek:
- akpinarturker
- NissanClubTr
tekinismail yazdı:Turker bey soyle anlatayim. Hillholder yaklasik 6 sn boyunca tutuyor. Standartlarin ustunte aslinda. Notmalde 3 sn civari sofore zaman tanir sistem. Ama nussanda soyle bir farklilik var. nissan sureye fazla tutmus ama siz kalkarken gaza dokundugunuz anda fazla yuklemeye gerek yok goreceksiniz sistem 6 sn dolmadan freni birakiyor. Ama mesela onceki aracim jetta da 3 sn gecenr kadar ben gaza da bassam birakmiyordu. Yani siz birazcik gaza basip kavramaya geldiginizde freni biraktigini farkedeceksinoz. Hatta bunu farkedemeyen bir arkadas nissani kotuluyodu. Bu nasil is 6 sn hillholder mi olur diye. Aslinda bu hususta nissan bi adim onde bence. Deneyin goreceksiniz.
Teşekkürler İsmail Bey, kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. kavrama başladığında kendisi bırakıyor, alıştım sayılır.
ayrıca bu motor çok ekonomik bir ecotec 1,6 yada 1,4turbolu kullananlar bilir yada 1,6 fsi kullananlar tam benzin canavarları bu motor hakikaten çok iyi yakıtda ve performansda ama yok arkadaş ben çok az yaksın konforluda olsun derseniz 120000 tlye dizel otomatiğide var

- asabiçocuk
- Silver Üye
1.2 X-Tronic kullanıyorum. Araç daha 300 küsür km'de. Ortalama tüketimim 8lt. Eco mod açık. Aracı uzun yolda test etme şansım olmadı. Tüketim değerlerini rodaj tamamladıktan sonra yapmak daha doğru olur.
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir