Qashqai 1,5 dci için muhhhhteşem bir yağ!!!!

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
sekoya
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Re: Qashqai 1,5 dci için muhhhhteşem bir yağ!!!!

Mesajgönderen sekoya » 05 Oca 2015, 22:32

gördüğüm kadarıyla burada kimse shell'den bahsetmemiş neden acaba hiç shell kullanan yokmu ayrıcada nano tenolojili "borpower" yağ katkısını deneyen yokmu.. ben daha önceki aracımda shell rimula 10/40 ve borpower'ı karıştırarak kullandım ses azalması motor performasında hissedilir bir artış olduğuna şahit olmuştum bir kaç gün önce aldığım 1.5 dci QQ'nin yağ değişimini yine aynı kombinasyonla yapmak istiyorum bir sorun çıkarmı acaba....acele cevap bekliyorum...

sekoya...
yaşlı süvari

Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna Executive 4X2 Pure Drive Cam Tavan....

Kullanıcı avatarı
geko2011
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen geko2011 » 07 Oca 2015, 18:39

Shell oldukça standartları yüksek bilgi birikimine sahip sektörde köklü bir firmadır. Yakıtına diyecek laf yok zaten. Ancak yağ konusunda biraz geriden gelen bir firma. Yeni nesil HX8 serisi yağları geçen yıl duyurmasına rağmen henüz piyasada yok. Yada her yerde yok. Yağ katkısı konusuna gelince katkılar yağın görevinin kontrolsüz motor aşınmalarında etkisi olmaktadır. Motor yağının içimde zaten bir takım katkılar varken bide buna katkıyla ilave ederek bunun aşırı olarak kullanılması ileriki süreçte sorun çıkaracak hemde motor yağını negatif yönde etkileyecektir. Eğer motorda bir sorun yoksa Motorun sesli çalışması motor yağı seçimi yada yakıtla ile doğrudan ilintilidir. 10-40 yarı sentetik bir yağ olup tam sentetik bir yağ ki dci lar için önerilen erken safhada olmasa bile 5w30 veya 5w40 dır.Hele bir de Euro 5 ve dpf varsa asla kullanılamaz. Daha önce bunu belirtmiştim forumda turbo ince yağ sever diye. Üstelik normal şartlarda 10w40 gibi koyarsanız yağın ömrü daha kısa olacağınıda unutmayın ve yaşadığınız yerin iklimine uygun kullanma kılavuzundaki parametreler doğrultusunda yağ seçmeniz daha daha doğru olacaktır... Bir de Shell rimula ağır dizeller için motor yağıdır. Motora yarar değil zararı olabilir.Sesli yada vuruntu lu çalışması yanlış yağ tercihinden de kaynaklanır. İçindeki katıklar bakımından daha zengindir ama küçük dizellerde grang tan tutunda sekmana hatta turbo ya kadar zarar verebilir. :OH

Kullanıcı avatarı
trailblazer
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen trailblazer » 26 Ara 2015, 10:28

Bende 2011 dizel euro5 qashqai var şimdi bu araca en iyi yağ hangisi kafam karıştı? bu gün yağ değişimi yapmam lazım acil cevap lutfen

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: İnşaat Mühendisi

Mesajgönderen kaan2993 » 26 Ara 2015, 15:00

Bilindik markalardan şaşmamak lazım castrol, elf, mobil1 gibi bu 3 ü arasında seçim size kalmış ama dikkat etmeniz gereken 5.30 ve dizel partikül filtreli olmasıdır. Kafa karıştırmaya hiç gerek yok.

Kullanıcı avatarı
trailblazer
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen trailblazer » 26 Ara 2015, 15:50

kaan2993 yazdı:Bilindik markalardan şaşmamak lazım castrol, elf, mobil1 gibi bu 3 ü arasında seçim size kalmış ama dikkat etmeniz gereken 5.30 ve dizel partikül filtreli olmasıdır. Kafa karıştırmaya hiç gerek yok.

cevap icin tesekkur ederim Bu arada aracım euro 4 motormuş .. onda ne yapmam
lazim

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: İnşaat Mühendisi

Mesajgönderen kaan2993 » 26 Ara 2015, 17:26

trailblazer yazdı:
kaan2993 yazdı:Bilindik markalardan şaşmamak lazım castrol, elf, mobil1 gibi bu 3 ü arasında seçim size kalmış ama dikkat etmeniz gereken 5.30 ve dizel partikül filtreli olmasıdır. Kafa karıştırmaya hiç gerek yok.

cevap icin tesekkur ederim Bu arada aracım euro 4 motormuş .. onda ne yapmam
lazim

Bildiğim kadarıyla 1.5dci 110 hp ler euro 5 motor ama bu konuda önemli olan aracın dizel partikül filtresi kullanıp kullanmaması. Dizel partikül filtresine uygun yağlar biraz daha pahalı. Ben son bakımda renault un bu motorlar için önerdiği elf 5.30 dizel partikül filtreli yağı kullandım gayet memnunum.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı