Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
Re: Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
cay571 yazdı:2020 yılı navigasyon güncellemesi Connect3 v5 linklerinden dosyaları indirmek epey zamanımı aldı, yükleyen paylaşan arkadaşların eline sağlık başka bir yerde bulmak imkansız.
CID değiştirilebilir SD kart bulmakta epey zorlandım. Samsung evo plus denmiş ama hepsi olmuyor, ben en son kore üretimi olan bir evo plus 64 gb SD kartın CID numarasını değiştirebildim.
CID değiştimek de hiç bilmeyen için uğraşılacak gibi değil. Eski bir leptopun SD okuyucusunu kullanarak yapabildim, yeni bilgisayarlarda olmadı... USB'den çalıştırdığım UBUNTU ile şu videoyu (https://www.youtube.com/watch?v=tbWXsSaAb2M) izleyerek yapabildim. Epey zahmetli geldi, aslında başlangıç seviyesinde kodlama biliyorum ve teknolojiyle aram iyidir. Ama söylemeliyim ki bir kaç günü mü aldı.
SD kartı araca taktığımda başarılı bir şekilde güncelleme yaptı ve yeni harita açıldı. Açıkçası yeni harita daha hızlı ve görüntü açısından daha güzel geldi. Görebildiğim kadar yeni yollar geçişler eklenmiş. Başarılı olmak beni sevindirdi.![]()
sd kart ı nereden aldınız acaba. Bir de mico sd mi adaptörlü yoksa sd kart mı.
Tam özelliklerini yada linkini verme şansınız var mı
Teşekkürler şimdiden
Re: NAVİGASYON GÜNCELLEMESİ
FelixCrail yazdı:Bu buyuk sorunu cozmus oldugum icin mutluyum1-2 gun icinde madara ya yardimci olmaya calisicam. Tek tek hepinizi nissanin ilgisizliginden kurtaricam arkadaslar.
erhan abi sende gelen ekstra ozellikleri yazarsan iyi olur. Sizin eski sistemi ben bilmiyorum cunku.ek olarak hangi ozellikler geldi bilmiyorum. Benim harici navigasyonum oldugu icin sistemim sizinkinden farkli.uygun zamanda ekran resmi de koyabilirsen guzel olur
Kolay gelsin ustam konuyu hortlatacağım ama 2010 j10 qashqai var üzerinde orjinal navigasyonu var bununla ilgili herhangi bir güncelleme varmı elinizde acaba şimdiden teşekkürler ve hayırlı bayramlar
- muammer35
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: elektronik tamir
indirme linki
https://filecrypt.co/Container/00CBB19381.html
yeni CID 5d53423030313647129f01435e013200
2015 qahsqai black edition aracımın radyosunda ses seda yok kanal listesi gitmiş
USB CD den de ses yok
sürekli kapanıp açılıyor
bazen siyah ekrana düşüyor ve güncelleme yapmaya çalışıyor
bu konuda benzer sorunla karşılaşmış olan var mıydı
teşekkürler
İyi günler
socak yazdı:Merhaba Arkadaşlar
2015 qahsqai black edition aracımın radyosunda ses seda yok kanal listesi gitmiş
USB CD den de ses yok
sürekli kapanıp açılıyor
bazen siyah ekrana düşüyor ve güncelleme yapmaya çalışıyor
bu konuda benzer sorunla karşılaşmış olan var mıydı
teşekkürler
İyi günler
Muhtemelen sıcaktan olumsuz etkilenmiş. Elektronik devre kısmında sorun vara benziyor.
Güncel speedcam dosyası, henüz test etme imkanım olmadı, test edilip geri dönüş yapılırsa güncel dosya paylaşımı yapabilirim.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
https://www.mediafire.com/file/790ddkv0 ... s.rar/file
Konuyu hortlatmak adına tecrübemi paylaşmak istedim.
MB-MC64D model samsung evo kartlardan 2 adet alarak test çalışmalarına başladım. 2 farklı laptop ve bir masa üstü bilgisayarda önceki mesajlarda bilgisi ve linki verilen lubuntu linux ile bir kaç test yaptım başarısız olunca açılmamış olan sd kartın bir adetini iade ettim.
Bugün tesadüfen iş yerinde bulunan all in one model masa üstü bir pc de tekrar deneyince cid'in değiştiğini gördüm.
Cep telefonumda yedek disk olarak bulunan MB-MC64G samsung evo ile de test edince bu kartın cid değişimine uygun olmadığını teyit etmiş oldum.
Evdeki laptoplar ile cid'i değişen sd kartı tekrar test ettiğimde cid'in değiştirilemediğini gördüm. Dolayısıyla şunu teyit etmiş oldum ki her hafıza kartının cid'i değişmediği gibi her bilgisayarda bu işlemi yapamıyor.
Bende astra var, çocukta qasqai var ancak araçta navi kartı kayıptı. Akşam eve gelince cid'i değişen sd karta güncel haritayı da koyarak araçta test ettim ve bingo sd kart çalıştı. Youtube videolarında da gösterildiği gibi güncelleme ekranı geldi.
Yapmak isteyenler için; uygun kart, pc ve biraz da sabır gerekli. İmkansız bir şey değilmiş.

Videosu.
https://youtu.be/3qOD8XBOOvA
- asdermasder
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir