BAKIM ÜCRETLERİ

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
mavimarmara
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Kaptan

BAKIM ÜCRETLERİ

Mesajgönderen mavimarmara » 25 May 2013, 21:34

Dusterle aynı motoru kullanmışlar fakat Dusterın yol tutuş ve rüzgar sesi iyi değil özellikle işcilik ve malzeme kalitesi çok hemde çok düşük ancak Duster 20.000 km bakım aralığı yani iki katı olmasına rağmen 300 lira civarı ücreti var.
Ayna ve Camlara otomatik kumanda edilememesi ve ince elektrikli direksiyon olmasını beğenmedim.Servis bakım aralığı çok ilginç aynı motorlarda diğer markalarda 20.000 km 300 tl bunda 10.000 550 tl tam bir soygun tam % 300 fazla ücret ödeniyor tam 3 katı bu PAHALI ÜCRET NİSSAN ait ve ÇOK FAZLA diye düşünüyorum.
"Yeterli ilgiyi görememesi sebebiyle değiştim ve yazmayı düşünmüyorum"

En son mavimarmara tarafından 18 Tem 2013, 23:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Re: TEST (Suzuki,Kia,WV,Dacia,Skoda,Nissan)

Mesajgönderen FelixCrail » 25 May 2013, 22:14

tiguan 9lt demişsiniz ama benzinli motor. TSI olduğu için gidişi QQ den iyidir. dolayısı ile benzin artı güç dolayısı ile 9lt yakması normal.araçlarınıza bakarsak hepsinin sınıfı aynı da değil. sorento bir üst sınıf kalmış.duster binek aracın yerden yüksek ve dıştan geniş duran hali. suv sayılamayacak kadar kalitesiz bir araç.yeti ile tiguan aynı araçlar. sadece dış görüntüleri farklı. kullandıkları motorlar birebir aynı (aynı yakıt tipi seçildiğinde)

tavsiyem yeni sportage ve ford kuga yı denemeniz. sportage qq ye göre daha atak bir motora sahip. benim test ettiğim kuga teknoloji olarak çok iyiydi ama ufak motor hacmine sahip olup, otomatik olduğu için vites değiştirmede çok tembel bir araçtı bence. vites atması için baya uzun bir süre yüksek devirde gitmek gerekiyor.

japon araçlarının nerdeyse hepsi 10.000kmde bir bakıma girer (bunun dışında fiat ve hyundailerde de bakım periyodu 10.000kmde birdir. Land roverlarda bakım aralığı modele göre 12.500-13.000 olduğu oluyor. bmw de belli bir periyot yok. araba bakım zamanına kendi karar veriyor. sert kullanımda süre kısalırken, sakin kullanımda uzuyor) japonları parçaları her markada pahalıdır (lancerların ön fren disk ve balatası 700tl civarı tutar ortalama) ucuzluk aranıyorsa en makul fiyatlar fiat ve renaultdadır. en ucuz yağ ford servislerinde satılır.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
mavimarmara
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Kaptan

BAKIM ÜCRETİ

Mesajgönderen mavimarmara » 25 May 2013, 23:56

Siz 5 litre Sehr içi yakıt tüketimi yapar diye sattığınız Tiguan,Sportage vb.araçlarda tüketim neredeyse 9 - 10 litreyse özellikle Tiguande baskı balatada kronik ses sorunu varsa ve 2000 km den sonra bu başlıyorsa Aracın Alman veya Japon olmasının değeri bitmiştir benim için.Qashqaiye haksızlık yapılıyor diyerek kaleme aldım ancak yeterli ilgiden öte tartışılacak mesaj niteliği alınca değiştirdim ve yazmayı düşünmüyorum.
Yinede bu tepkim Nissanı dürüst satıcı yapmaya yetmiyor,bakım örneği aynı motor içindi.Bunu tüm nissan sahiplerinin boykot etmesi gerekiyor,Paradan daha önemlisi bu milleti keriz yerine koymaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum.Bana ait düşünceler Nissan hk.

En son mavimarmara tarafından 02 Haz 2013, 19:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Re: TEST (Suzuki,Kia,WV,Dacia,Skoda,Nissan)

Mesajgönderen Karacabeg » 26 May 2013, 00:52

Paylaşımlarınız için teşekkürler. QQ ler dizel motoru Reno dan alıyor diye biliyorum ben sanırım o yüzden renolar gibi 10 bin bir bakıma giriyorlar.
Ama haklısınız nissan yetkili servisi çok kazık.
dizel motor olarak sadece xtrail in motoru nissana ait.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
ahm016
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Mühendis

Re: BAKIM ÜCRETLERİ

Mesajgönderen ahm016 » 30 Eyl 2013, 16:39

2011 Mayıs çıkışlı aracım var.
30000 bakım için az önce servisi aradım, tam 675TL istediler.
Şaka gibi yani.
Aracım 8 ay sonra garanti dışına çıkacak.
Ne dersiniz bakımı dışarda mı yaptırmalıyım?
Düzgün çalışan bir yer var mı, fiyatları ne civardadır?

Kullanıcı avatarı
ahm016
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Mühendis

Mesajgönderen ahm016 » 02 Eki 2013, 10:28

çok teşekkürler, onlarla da bir görüşeyim.

Kullanıcı avatarı
captainmemo3
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: eğitim
İletişim:

Mesajgönderen captainmemo3 » 06 Eki 2013, 21:45

Arkadaşlar,
Özellikle bilmenizi isterim ki, Garanti Garanti dedikleri pek de işlevi olmayan bir teoriden öte bir durum değil. tabii bu benim başıma gelen sorunumu garanti den çözemediğim ve kangren olduğu için yazıyorum. uyurun..

" 2006 yılında Opel ASTRA 1.3 CDTİ acenteden satın aldım.
1)Araç ilk 500 km içinde hızlanma sırasında gaz verdiğinizde motordan zınnn zınnn şeklinde bir ses yapmaya başladı. Servise götürdüm sorun yok dediler.
2) 5000 KM lerde yine hızlanma sırasında turboyu devreden çıkartmaya başladı. Yani kaç km hızla gidiyorsanız gidin ve bir anda 1300 cc motor gücü ile turbonun verdiği torku kaybederek yola devam etmek durumunda kaldım. Servise gittim garantide gezdiler baktılar. sorun yok dediler.
3) Araç 10000 km lere gelmeden önce gittiğiniz bir yerde aracı park ediyorsunuz ve geri geldiğinizde araç çalışmıyor. servise haber verdim geldiler ve aracın akü kutup başını söküp taktılar araç çalıştı. bu halde olan aracı çekici ile alıp gittiler. hah bu sefer sorunlar çözülecek dedim ama ne mümkün.

OPEL ODAK VE SERVİS ŞEFİ MUSTAFA USTA ARACIMIN BEYİN DEĞİŞİMİNE KARAR VERMELERİ GEREKİRKEN YAPMADILAR. HALA AYNI SORUNU YAŞAMAKTAYIM. ÇÖZÜM NE ? KUTUP BAŞINI SÖKÜP TAKMAK YOLDA KALMAKTAN KURTARIYOR. AMA SORUN AYNEN DURUYOR..

ANLAYACAĞINIZ 2 YIL G A R A N T İ HİKAYE ÖNEMLİ OLAN GARANTİ ANLAYIŞINA UYGUN DAVRANAN SERVİS VE SERVİS ELEMANLARI OLMASIDIR.

OPEL ODAK TOPKAPI VE SERVİS ŞEFİ KASTAMONULU MUSTAFA USTA YILLARDIR SIKINTI ÇEKMEME HAKSIZLIĞA UĞRAMAMA NEDEN OLDU.. ALLAHA HAVALE EDİYORUM

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 06 Eki 2013, 22:01

Opel turkiyeye mail atin. Arzu hanim eger bireysel musteri ile de ilgileniyorsa yardimci olur

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
captainmemo3
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: eğitim
İletişim:

Mesajgönderen captainmemo3 » 18 Eki 2013, 22:35

FELİXCRAİL ilginiz için teşekkürler,
Mesajınızda ki Arzu Hanımın soy adı veya görevli olduğu bölüm bilginiz de varsa ona da yazmak istiyorum. gerçi Opel türkiye de racın sorunları ilgili dosya vardır ama önemli olan kullanıcıya saygılı müşteri anlayışında olan kurumların olmasıdır. Biz sattık bitti gibi olmamalı

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 19 Eki 2013, 00:08

Mailllerimden bakip iletirim

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe