Qashqai+2 platinium daki hayal kırıklıklar...
- Taylansancak
- Gold Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
Qashqai+2 platinium daki hayal kırıklıklar...
Marka olarak orta diyebileceğiniz bi sınıfta 90 bin tl ye yakın ciddi bir para ödeyip en pahalı aracını aldım. Bunu özellikle altını çizmemin sebebi, gidip mercedesden 90 bin tl ye bir araç alsanız en ucuz aracı almış olursunuz ki o durumda eksikliklerden şikayet etme lüksünüz olmaz.
1- otomatik kararan dikiz aynası yok. ( 50 bin tl ilk araçlarda olan bi özellik)
2- park sensörü yok. ( geri görüş kamerasının varlığı park sensörünü kaldıramaz. 30 bin tl ilk araçlarda var.)
3- avm yok. ( daha ucuz versiyonlarında olan bir özelliği en pahalı versiyonundan niye kaldırırsın ki)
4- şoför cam ı dışında hiçbir cam tek tuşlamayla açılıp kapanmıyor. (2008 model peugeot 207 mde bile vardı)
5- yol bilgisayarı çok basit ve ayrıntısız. ( 2009 model peugeot 308 mde çok daha gelişmiş ve ayrıntılıydı)
6- navigasyon herkesin malumu.. ( bim den alacağınız 99 tl lik navigasyon çok daha iyidir.)
7- malzeme kalitesi.. ( dacia ... Demeye dilim varmıyor ama... 50 bin tl lik aynı motora sahip Renault ların malzeme kalitesi daha iyi..)
Bu eksikliklerin çoğunu teslimatta öğrendim ve hayal kırıklığı ile aracımı aldım.
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: Qashqai+2 platinium daki hayal kırıklıklar...
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
Park sensörü de aslında olsa iyi olurdu tabii. Ama kendiniz 30 40 liraya takabilirsiniz. Çok çok büyük bi eksik değil bence.
Katıldığım tek yön kararan dikiz aynasıdır. Olsaydı keşke.
Karşılaştırmayı kendi sınıfları arasında yaparsak daha makul olur. Mesela Mitsubishi Asx denen kalas arabayla Qq kıyaslaması gibi. 308'le qq biraz garip olmuş. B veya C(emin olamadım) segmentinde bir aracın uygun olmasının sebebi boyutları,malzeme kalitesidir.Misal 308de kullanılan berbat kaporta malzemesini QQ ile karşılaştırmamak gerek.
Renaultların malzeme kalitesi QQ'dan daha iyi ??? Kesinlikle öyle değil. 2 sene Renault'a bindik...QQ'den evvel de 300.000 km'ye yakınlaşan bir Peugeot sahibiydim.Şahsi görüşüm... Fransızların motorları iyi bence sadece

LG G2 Cihazımdan Tapatalk aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.
- Taylansancak
- Gold Üye
- Meslek:
308 c segmenti. 207 ve 308 i örnek vermemin sebebi " daha alt segmentlerin 5-6 yaşındaki araçlarında bile varken.." demek.
Hangi ve kaç model renoult kullandınız bilmiyorum ama Fransızlar kaliteyi son dönemde bir hayli arttırdı. 307 ile 308 arasında dağlar kadar kalite farkı var mesela..qq dan önce kullandığınız peugeot kaç model ve neydi acaba??.Hatta özellikle 50-60 binlik renoult la kıyasladım..30-40 tl lik malzeme için 100 binlik arabanın ön arka tamponun söktürüp delirtmek pek mantıklı değil. Ben okadar da hassas değilim ama insanlar bi vida deliği olmasın diye plakalık taktırtmıyor.malzeme kalitesiyle ilgili de çok takılmamakla birlikte "bariz düşük" . Tiguanla bi kıyaslayıverin. Dediğim gibi çok takılmıyorum kaliteye başka bir başlıkta da yazdım zaten kaliteli bir suv istiyorsan 200 lira ver glk veya x3 al..ya da aynı paraya daha kaliteli bir sedan al.
Re: Ynt: Qashqai+2 platinium daki hayal kırıklıklar...
Taylansancak yazdı:Cam konusu bence çok önemli. Arabayı alalı 1 ay olmadı daha. Belki 7-8 defa ihtiyaç duydum tek tuşlamayla kapatmaya. Amaç binen yolcuya özel cam açma hizmeti vermek değil. Trafikte kırmızı ışıkta dururken sağ tarafımda bi tanıdık durdu mesela camı açıp konuştum. Yeşil yandı görüşürüz dedik. Biyandan arkadan çalan korna bi yandan trafik ve viraj bi yandan düz vites araba bi yandan hızlandıkta içeri daha çok giren buz gibi rüzgar ve tek tuşla kapanmayın cam. Bunun gibi birçok örnek verebilirim hergüne ihtiyaç duyulabilecek.
308 c segmenti. 207 ve 308 i örnek vermemin sebebi " daha alt segmentlerin 5-6 yaşındaki araçlarında bile varken.." demek.
Hangi ve kaç model renoult kullandınız bilmiyorum ama Fransızlar kaliteyi son dönemde bir hayli arttırdı. 307 ile 308 arasında dağlar kadar kalite farkı var mesela..qq dan önce kullandığınız peugeot kaç model ve neydi acaba??.Hatta özellikle 50-60 binlik renoult la kıyasladım..30-40 tl lik malzeme için 100 binlik arabanın ön arka tamponun söktürüp delirtmek pek mantıklı değil. Ben okadar da hassas değilim ama insanlar bi vida deliği olmasın diye plakalık taktırtmıyor.malzeme kalitesiyle ilgili de çok takılmamakla birlikte "bariz düşük" . Tiguanla bi kıyaslayıverin. Dediğim gibi çok takılmıyorum kaliteye başka bir başlıkta da yazdım zaten kaliteli bir suv istiyorsan 200 lira ver glk veya x3 al..ya da aynı paraya daha kaliteli bir sedan al.
Ee son cumlenize bakalim,o zaman bu yaziyi yazmaktaki mantik yok olmus olur.
2012 latitude kullandim..Qashqaiden iyi bir malzeme kalitesi oldugunu soyleyemezsiniz. Clio grand tourerlarin icine de bakalim. Yine qq onde. kullandigim 2008 peugeot partner halen bana ait olup 300bin km de.
Vw tiguan,saglam bir araba ben de cok begeniyorum. Ama fiyat faktoru var.Qashqai aldiginiz parayla ikinci el temiz tiguan bulabilseydiniz keske.en full ve 2013 modelden bahsediyorum. Bilmem anlatabildim mi.
Park sensoru deliksiz takilabilir. Cozumleri mevcut.
Benim demek istedigim asil nokta,bahsettiginiz c segmenti arabalarda bulunan bu donanimlar zaten para ediyor.o donanimlari cikaralim,bos bir kasa ve igrenc plastikler kalir size. Qashqainin size verdigi,ugun yakit tuketimi,genis hacim ve jip goruntusu.malzeme kalitesi de benin gorusumde gayet guzel.
Zaten qashqai bir suv degil. Crossoverdır. Uzatmadan.araciniz Hayirli olsun allah kaza bela vermesin

LG G2 Cihazımdan Tapatalk aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.
- Taylansancak
- Gold Üye
- Meslek:
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- Taylansancak
- Gold Üye
- Meslek:
FelixCrail yazdı:herkesin beklentilerinin aynı olması imkansız. biri için bir ürün çok iyi olabilir diğeri için çok kötü. bu yüzden tartışmanın sonucunu ortak bir noktaya bağlayamazsınız.
Evet işte bu yüzden bu kadar fazla marka v model var..
Listeye bir ekleme daha yapayım aklıma gelmişken...
* yokuş kalkış desteği yok:(
- oztrk
- Platin Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: Pazarlama Danışmanlı
- İletişim:
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir