2014qashqai jant ve motor seçenekleri yardım
2014qashqai jant ve motor seçenekleri yardım
1,5 dci motorlarda neden farklı jant secenekleri var bu 19 jantın iyi yönü yok mu hiç herkes kötülemiş?
birde bu iş mühendislik işi güvenlik vs işi değil mi neden 1,5 dci visia ve platinium serisinde farklı jantlar kullanıyor aynı motor aynı tork aynı hp bunun nesi farklı bu adamlar sadece fiyat peşinde oldukları için mi jantları kafalarına göre takıyorlar sırf görüntü şekil olsun platinum alan adam bi sürü para veriyor onun ki iyi görünsün bizde çok kazanalım derdinde mi bunlar?
yoksa benim bilmediğim şeyler mi var
bilgiler için çok teşekkürler
- Taylansancak
- Gold Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
Re: 2014qashqai jant ve motor seçenekleri yardım
Otomobil markaları ticaret yapmak ve para kazanmak için vardır tabi ki de doğal olarak nasıl daha fazla para kazanacaklarının stratejisini yaparlar sürekli. Sonuçta alan memnun satan memnun ticareti doğar. Kimse ben büyük kanttan nefret ediyorum diyerek büyük jant a ekstra para ödemez... Vs. Vs..
- Taylansancak
- Gold Üye
- Meslek:
Küçük jant , lastik değişimlerinde ekonomi sağlar. 16 jant lastiği , 150 tl iken, 19 jantta lastik 400 tl dir tanesi.
Büyük jant dar yanak, keskin çukurlarda yanağın yarılma ihtimali daha yüksektir.... İlk anda aklıma gelenler..
- kaan2993
- Gold Üye
- Meslek: İnşaat Mühendisi
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
manqa48 yazdı:Kullanılıyor hocam aslında 1.6 litre daha mantikli dediğiniz gibi 1.5 260nm tork kullanılıyorken 1.6 320 nm tork kullanıyor tamam 1.5 ideal yakıt için ama küçük motor büyük jantı ne kadar iyi taşıyabilir ki hem büyük motor sakin kullanım da daha ideal yakıt kullanır sanki
Yani imkan varsa 1.6 dci tercih edin . Hem yeni motor

cdogu yazdı:2013 1.5 dizel kullaniyorum. 18 jantlari cok rahat kaldiriyor. 19da sorun olacagini hic sanmam. 110 beygirden bahsediyoruz.
Peki hocam yakıtı nasıl yani şehir dışı 1 depoyla kaç km yapıyorsunuz yani bizim burda şehir içi durumu yok dur kalk yapilmiyo bide şehir merkezine 50 km uzaklıkta 1 tane trafik lambası var oda çoğu zaman zaten yeşil denk geliyo o yüzden önemli bizim için şimdi doğan var söylediğim yere 30 liraya gidip geliyor onunla kiyaslayacak olursak nasıl bi yakıt olur sizce biraz çok oldu kusura bakmayın zor denk geliyo yakın zaman da qashqai kullanıcısı:)
Re: Ynt: 2014qashqai jant ve motor seçenekleri yardım
manqa48 yazdı:cdogu yazdı:2013 1.5 dizel kullaniyorum. 18 jantlari cok rahat kaldiriyor. 19da sorun olacagini hic sanmam. 110 beygirden bahsediyoruz.
Peki hocam yakıtı nasıl yani şehir dışı 1 depoyla kaç km yapıyorsunuz yani bizim burda şehir içi durumu yok dur kalk yapilmiyo bide şehir merkezine 50 km uzaklıkta 1 tane trafik lambası var oda çoğu zaman zaten yeşil denk geliyo o yüzden önemli bizim için şimdi doğan var söylediğim yere 30 liraya gidip geliyor onunla kiyaslayacak olursak nasıl bi yakıt olur sizce biraz çok oldu kusura bakmayın zor denk geliyo yakın zaman da qashqai kullanıcısı:)
Araba her gün Elmadağa gidip geliyor. Günde 100 km kadar bir şey.
Kışın 6.3 yazın 5.4 ortalama gördüm.
Şehiriçiyse
Kışın 6.6 ila 7 arası,yazın 5.9,kullanıma göre 7ye kadar çıkar.
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir