qashqai ekran ışığı azalması

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
ougurlu35
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: mühendis

qashqai ekran ışığı azalması

Mesajgönderen ougurlu35 » 18 Mar 2015, 13:09

2011 1.6 benzinli qq aracımın kısa yada uzun farlarını yaktığımda bilgi ekranı voltajı düşüyor ve ekran belirli oranda ışığı zayıflıyor durum ile ilgili bilgisi olan var mı yada bu sorunu yaşayan çözen başka qq kullanıcılarından acil yardım lütfen...

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: qashqai ekran ışığı azalması

Mesajgönderen spoilerci » 18 Mar 2015, 23:57

sen burada hiç uğraşma elektrikçiye götür 5 dakikada hallederler, basit bir soruna benziyor, kontrol ünitesinin kablo veya dirençlerinde sorun olabilir, çok iyi bir elektrikçi ve elektronikçiye ihtiyacın olabilir. geçmiş olsun

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
geko2011
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen geko2011 » 19 Mar 2015, 12:19

Bende aynı sıkınıtıyı yaşadım. Akü değişince düzeldi. Aküye baktırmakta fayda var derim.Tabii aracın elektrik tesisatında ekstra bir değişiklik yoksa...

Kullanıcı avatarı
ougurlu35
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen ougurlu35 » 23 Mar 2015, 10:11

ekran altındaki km saatini sıfırlayan soldaki çubuğa bir kez basıldığında ekran ışığını ayarlayabiliyormuşuz parlaklığı az olduğundan kısa yada uzun farları yaktığımda ekran ışığı daha da azalıyordu ekran parlaklığını arttırınca sorun ortadan kalktı yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 23 Mar 2015, 19:18

ougurlu35 yazdı:ekran altındaki km saatini sıfırlayan soldaki çubuğa bir kez basıldığında ekran ışığını ayarlayabiliyormuşuz parlaklığı az olduğundan kısa yada uzun farları yaktığımda ekran ışığı daha da azalıyordu ekran parlaklığını arttırınca sorun ortadan kalktı yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler

konuyu açtığınızda anlattığınız şikayetinize bakılırsa bu şekilde düzelmemesi lazım, düzeldi ise şikayetiniz yanlış, aracınız hakkında çok fazla bilgim yok ama oto elektriğini biraz bilirim ve elektriğin mantığına ters geldi, onun için açıklama yapma ihtiyacı duydum yoksa yanlış anlamayın

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: İnşaat Mühendisi

Mesajgönderen kaan2993 » 23 Mar 2015, 23:37

Bu bir ariza veya voltaj dusuklugu degil. Arac karanlik oldugunda farlarini otomatik acar ve gece oldugunu dusunur bunun icin guvenlik amacli surucuyu yoracak isiklari kisar. Eger yok ben istemem derseniz panelde sol tarafta bulunan dugmeyi saga sola cevirerek ayar yapabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
ougurlu35
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen ougurlu35 » 27 Mar 2015, 10:20

yalınız benim araç visia sevigili kaan yani far sensörü yok neyse olay şuymuş km saatinin sıfırlayan cubuk saat yönünde çevrildiğinde ekran parlaklığını ayarlayabiliyorsun yaz ve kış günlerinde benim ekran en kısıktaymış birde uzun farları yakınca iyice azalıyordu şimdi parlaklığı arttırınca sorun çözüldü teşekkürler

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı