1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 11 Nis 2015, 19:12
gönderen emre027
Daha önce vites sorunu başta olmak üzere ESP ve çevre görüş sistemi ile ilgili sorunları olan 2014 ocak çıkışlı QQ aracımcında yeni olarak fren ile ilgili bir sorun daha....

Tozlu ortamda aracın kalması sonrası ESP nin devre dışı kalması (tozsuz yerde bir süre kullanınca geçiyor) KARAKAŞLAR bir ayarlama yaptı ancak geçti yeniden başladı
Vites ile ilgili sorunumun gene aynı servis , uygun olmayan bir yöntemle çözdü sayılır
Çevre görüş sisteminde yağışlı havalarda önce geri kamerada dalgalanma başlayıp ve sonra iki yan kamera ve geri kamerada kırmızı çarpı işareti çıkıyor - ne zaman olacağı tam belli değil yağmurlu havalarda artıyor olasılık, gene KARAKAŞLAR bir ayar yaptı , sorun devam ediyor

Şimdi de başıma bela frende ne zaman belli olmayan pedala basınca sanki zorla bir yerden kurtulan bir halat yada bir metal parcaya ait TAK diye bir ses geliyor , fren in işleyişi ile ilgili bir sorun yok

Bunda önce 2009 ERA m da ufak sorunlar dışında böyle sıkıntı yaşamadım , tabi yaşadığım sorunları da ÇAKIRLAR başarıya halletti
Sorun araçta mı servisin becerisinde mi anlamadım , NİSSAN yanlış tercih oldu galiba ....

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 12 Nis 2015, 11:09
gönderen kaan2993
bütün şanssızlıklar sizin aracınızda toplanmış sanki inşallah bir an önce düzelir

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 12 Nis 2015, 15:36
gönderen emre027
Frenle ilgili sorun ne bilmiyorum ama kabulediyorum ESP kamera sorunlari cok buyuk seyler degil ama aracla 1 yilda 7000 km yapan cok yormayan biri olarak migdem bulanmaya basladi nissan ve yetkili servisinden sonunda satip hyundai ye geri donecem o olacak yeni ix35 in gelmesini bekliyorum

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 23 Haz 2015, 22:12
gönderen emre027
Aracımın geri görüş kamerasında ki dalgalanma ve kırmız çarpı işareti olunca sonunda video ya kayıt ettim ve bu sefer artkıy de soluğu aldım , adamlar karakaşlar ile kıyaslanınca gerçekten serviscilik yapıyorlar , onlar denedi sorun olmadı , benim kayıt ettiğim görüntü dahilinde sorunun multimedia dan olduğunu söylediler ve sokulup istanbula gitti sonuç:: multimedia sistemi garantiden degisti , insallah tekrarlamaz.
Bu sefer de heralde gaflette bulunup karakaslara gitsem vites kolundaki plastik parca hatasindan kaynakli sorunu cozmek icin parcayi garantiden degismek yerine cikarip tornaladiklari gibi multimediayi da televizyoncu yada teypcide tamir ettirip takarlardi
Sonuc olarak vites kolu ve bu multimedia sorunun ikisi de üretim hatası , vites kolu hatası aracı park ederken bile anlaşıyordu ,multimedia da araca bilgisayara bağlanıca hata sinyali veriyordu .
Nissan a mail attım ,kalite kontrolde sorununuz var diye ,olur böyle şeyler tarzında cevap aldım , ısrarla kalite kontrol sorunu olduğu söyledim , her seferinde kıvırdılar

Sonuc şu nissan da kalite kontrol yok !!!
Araç da sorun yoksa sorun yok eğer bir üretim sorunu varsa kimse konrol etmediği için alıcıya kadar geliyor , ne fabrikada üretimden sonra ne de bayi den alıcıya verilirken bayi tarafından kontrol edilmiyor.
Ne diyeyim allah beterinden saklasın mesala hava filtresi olmayan bir nissan satin alabilirsiniz

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 23 Haz 2015, 23:41
gönderen Juke34
Tamir için aracı nereye götürüyorsunuz peki ? Servise götürüyorsanız eğer neden ilgilenilmiyor ki ? Başka bir servise götürmeyi denediniz mi ?

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 24 Haz 2015, 23:30
gönderen emre027
Aracımı ilk teslim aldığımdan itibaren 1. vites başta olmak üzere , 2. vites ve geri viteslere takarken zorlanma yaşıyordum ki bazen kalkışlarda vitesin geçmemesine bile yol açıyordu.

Bunu vites ile alakalı bir alışma sürecine bağlamıştım ancak qashqai si olan bir arkadaşımın benim araçta böyle birşey yok demesi ile ilk bir kaç ay içinde KARAKAŞLAR a gittim , anlattım vites kolunda ayar problemi olduğu söylendi ve ayar yapıldı , bu ayar sonrası sorun hafifledi ancak devam etti.
Aracın birinci yıl bakımında tekrar KARAKAŞLAR a gittim halen devam ediyor diye arkadaşlar bu sefer bu ayar yaptıkları plastik parçayı söküp tıraşlayıp tekrar takdılar sorun geçti ancak anlamadığım garanti kapsamında olan ve üretimden kaynaklanan bir parça hatasının parçanın değişmesi yerine niye bu parçayı tıraşlayıp parçanın orjianlliğini bozarak tamir edildiğini anlamadım , servsitekiler bunu tasvip etmediğimi görünce kullanın olmadı değişiriz diye savundular yaptıklarını.(bu vitesin her seferinde sökülmesi ve takılması demek ki bu da ayrı bir deformasyon)

Bu esnada gene AVM sistemindeki dalgalanmadan bahis ettim KARAKAŞLAR a onlarda kalipre ettik düzelmiştir dediler düzelmedi.
Sonra ARTKIY e baş vurdum , ARTKIY allahtan gerçekten hakkıyla çalışıyor multimedia sisteminde sorun olduğunu kalibrasyon gibi bir çözüm olmadığı ve bu parçanın istanbula gönderileceği söylendi gerçekten sonrasında parçaya değişim onayı geldi.Bu üründe hatalıymış demektir.

Bu arada ben de defalarca Nissan a mail attım böyleyken böyle aracımda üretim kaynaklı sorunlar var özellikle vites kolunun hatası gözden kaçacak gibi değil aracı bilen bir arkadaşımın iki dakika kullanması ile anlaşılabiliyorken güyya kalite kontrolden geçen bir araçta bunun fark edilmemesi bu kalite kontrolun ehil olmayan kişilerce yapıldığını yada hiç yapılmadığını gösteriyor diye, nissan'dan ben ''ilgili yerlere geri dönüş yapalım'' denmesi beklerken bana gelen cevaplar ''olur böyle şeyler servis halleder'' şeklinde oldu , hatta KARAKAŞLAR da yapılan uygunsuz tıraşlama işlemini de savundular arkadaşlar .

ARTKIY sağolsun sorunu çözdü , kendi adıma garanti devam ettiği sürece bir sorun için KARAKAŞLAR a artık gitmem zira piyasa tamircisi mantıyla çalışıyorlar .

Sonuç olarak benim genel kanım Nissan da kalite kontrol yok ne üretim sonrası ne de bayi tarafından teslim öncesi zira vites sorunu bariz idi ve AVM de bilgisayara bağlanınca dört kamera da hata sinyali veriyordu, bunlar kalite kontrolden nasıl kaçar ???

Nissan alacak arkadaşlar allah göstermesin de eğer bir üretim hatası varsa aracınızda bunu ilk fark eden siz olacaksınız .

İnşallah bunla kalır herşey...

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 25 Haz 2015, 00:08
gönderen NISTEC
Geçmiş olsun. Artkıy'da garanti işlemleri ile Ferhat bey mi ilgileniyordu. Kendisiyle mi görüştünüz. Son durumu merak ettiğim için soruyorum.

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 25 Haz 2015, 01:10
gönderen emre027
Benimm ile hasan bey ilgilendi , gayet alakali ve işinin ehli.

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 25 Haz 2015, 10:24
gönderen NISTEC
Hasan bey öyledir. Müşteri ile ilgi alaka konusunda 1 numaradır. Ergin bey de iyidir. O ikili kaç dönem Türkiye çapında müşteri memnuniyetlerinden hep birincilik alınmasını sağlamıştır.

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 11 Tem 2015, 03:52
gönderen emre027
Ne yazık ki Nissan ın kalite kontrolü ile ilgili ciddi bir defekt i var

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 12 Tem 2015, 00:44
gönderen spoilerci
arkadaşım en iyisi bir P12 :) al bin. çok uğraşacak gibisiniz. ben 2009 da QQ alacaktım çok niyetlenmiştim Renault un el attığını duyunca birden soğudum. Fransızlar araba yapma konusunda zayıflar bu işi bilmiyorlar. onun içindir ki reno (nissan ve dacia dahil) citroen pejo grubu bende yasaklı kimseye de tavsiye etmem bu üç markayı. juke lerde pek bir şey duyulmuyor ama QQ ve micra dan şikayetçi olan çok, torpidodaki lambayı bile çalmış adamlar. P12 den sonra binilecek arabaları yok bence X-Trail 2006-2009 aralığında düşündüm, country lerin kapalısı kamyonet gibi estetik sıfır bundan sonraki hedefi Freelande e doğru çevirdim bakalım hayırlısı.

Re: Aracımın bitmek bilmeyen sorunlarına bir yenisi

Gönderilme zamanı: 24 Tem 2015, 13:09
gönderen Kadirkkkk
Manuel yerine otomatik vites öneririm