Dizel QQ için hangi marka yakıt kullanıyorsunuz?

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
leandroux
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Öğretmen

Dizel QQ için hangi marka yakıt kullanıyorsunuz?

Mesajgönderen leandroux » 29 Kas 2015, 17:54

merhabalar.
birkaç gün önce 2015 qq 1.5dci aldım. aracı 1-2gün içinde teslim alacağım.
ilk aklıma gelen şey araca hangi marka yakıtı koymam gerektiğiydi?
aracı alacağım bayi bp benzinlik ile içiçe durumda. büyük ihtimalle aracı alır almaz BP'den depoyu dolduracağım. aranızda bp kullanan ve memnun olan var mı?
ayrıca memnun olmazsam sonrasında marka değiştirsem sıkıntı yaratır mı?

Kullanıcı avatarı
geko2011
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: Dizel QQ için hangi marka yakıt kullanıyorsunuz?

Mesajgönderen geko2011 » 30 Kas 2015, 02:32

Merhaba;
Öncelikle aracınızı güle güle kazasız belasız günlerde kullanın. Benimde 2011 1.5 dci tekna pack bir aracım var. Bende ilk aldığımda çok araştırdım. Öncelikle aracınız Euro 5 olduğu için EN590 standardına uygun yakıt kullanmalısınız. Gerçi hepsi aynı şeyi söylüyorsada araştırmalarımdan iki yakıt firmasında karar kıldım. Birincisi shll diğeri bp. Bu iki firmanın yakıt standartları çok yüksek akaryakıt istasyonlarıda sık denetimden geçiyor. EN 590 standardının en önemli özelliği ise en az setan sayısının 51 olması... Referanslarından Shel bu standartları karşılıyor en az 51-52 setan BP de öyle en az 55 setan. Aslında aynı standartlara sahip rafineri çıkışlı yakıtları kullanıyorlar. Aradaki fark sadece kendilerinin geliştirmiş olduğu sır gibi sakladıkları katkıları yani markerları. Bu soınradan koydukları katkılar sayesinde euro diesel in motordaki yanma sürecini yani tutuşma geçikmesini düşürüyorlar ve bu sayede daha temiz bir yanma daha az kurumlanma sağlıyorlar motorda ve dpf de vs vs... Yanlız şöyle bir tespitim var zannedersem setan sayısına bağlı olarak shll şehir içinde dur kalka bağlı olarak daha ekonomik bp adeta super benzin gibi. Birde bp kullandığım zaman rolantide bir vuruntu sesi duyuyorum. Ama önemli ollmadığı söylendi. Şehirlerarası yolda da tam bunun tersi olarak BP daha iyi Shll daha çok yakıyor gibi. Bir de deponuzu 3/4 altına düşürmemenizi m(ümkün olduğunca tabii) ve mümkünse aynı akaryakıt istasyonundan aynı pompadan almanızı salık veririm. Taksilerin ve dolmuşcuların yoğun olarak aldığı akaryakıt istasyonlarından alın onlar işini bilirler.

Kullanıcı avatarı
aozdemir
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Memur

Mesajgönderen aozdemir » 02 Ara 2015, 10:13

teşekkür ediyoruz

Kullanıcı avatarı
ERSE67
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: English Teacher

Mesajgönderen ERSE67 » 02 Ara 2015, 23:58

tüm akaryakıtlar rafineriden çıkışta aynıdır farklı olan markaların kattığı extralardır.siz bayiden eminseniz marka önemli değildir,bu yüzden kuruntu yapmaya gerek yoktur.sadece yakıtın kaçak yada kötü amaçlı extra yakıt kullanılmaması önemlidir,bunu anlamanın en güzel yolu da fiyatlardır, ticarette bir kural: "Dünyada hiç kimse hiçbir şeyi daha kötü yapmadan daha ucuza satamaz. Sadece bir malın fiyatına bakmak bütün hileleri kabul etmektir."

"A friend in need is a friend indeed"

Kullanıcı avatarı
leandroux
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen leandroux » 05 Ara 2015, 15:01

Yorumlar için teşekkürler.
Aracı dün aldım ve bayi ile iç içe duran BP den doldurttum. Büyük ihtimalle bundan sonraki yakıtları da evimin yakınındaki Shell'den alacağım.
Şimdiki derdim kış lastiği almak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kullanıcı avatarı
ERSE67
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: English Teacher

Mesajgönderen ERSE67 » 05 Ara 2015, 19:56

lastik için strese çok girme , sonuçta 3 ay kullanacan, en güzel ve ekonomik olan tavsiyem PETLAS

"A friend in need is a friend indeed"

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı