qashqai almak uzereyim....

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
tolga77
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

qashqai almak uzereyim....

Mesajgönderen tolga77 » 27 Eyl 2012, 01:04

Merhaba, 6 yildir kullandigim megane mi satip bir suv almak niyetindeyim. Qashqai de alternatiflerim arasinda on siralarda. Ancak bu arac hakkinda hic fikrim yok. Megane den dizele alismis olsam da sirf suv askimdan mecburen benzinli modellere bakiyorum. Makyajli kasa guncel kalmak adina benim icin onemli, ancak makyajli kasada ne gibi farklar var bilemiyorum. Bu sebepler den ancak visia donanima cikabiliyorum. Ancak butcemi biraz kasarak makyajsiz tekna da dusunebilirim, onerileriniz ne olur.

Diger yandan, dizel kullanicisi olarak benzinden cok dilim yanar diye de korkmuyor degilim, ancak iyi bir lpg fikri aklimin bir kenarinds. Bu araclarda lpg uygulamsi tavsiye e dermisiniz, ve hangi kiti onerirsiniz.

İkinci el 2010-11 modellere bakiyorum, nelere dikkat etmeliyim, kronik bir sorun var mi....

Tesekkurler

Kullanıcı avatarı
siyahus
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: qashqai almak uzereyim....

Mesajgönderen siyahus » 27 Eyl 2012, 11:11

Megane dizelden sonra benzinli qashqai ye biraz zor alışabilirsiniz. Gidin bir bayiye deneme sürüşü yapın. Ben 4 yıl megane 2 dizel 3 yılda ford focus dizel kullandım. Arkasından 1.6 benzinli qashqai ye alışmam zor oldu. Neredeyse inip itecektim arabayı :) ama hem şimdi motor biraz açıldı hemde ben alıştım gayet rahatım. İstanbul içi ortalama yakıt tüketimim 8,3 lt (aracım otomatik) . Focus dizel otomatikte 7,3 idi o yüzden bana çok koymadı. Ama megane dizelde istanbul içi hergün köprü geçtiğim halde 5,6 yı geçmemişti. Megane dizelden benzinli hangi arabaya geçersem geçeyim biraz zorlardı. LPG konusunda olmaz diyende var , sübapları bozuyor 20.000-30.000 km sonra diye, yok ben taktırdım 30.000-40.000 sorunsuz kullanıyorum diyende var. Sanırım lavoto takıyorlardı ama çok bilmiyorum. Garanti den çıkmasa bende taktırmak isterdim ancak garanti kapsamından çıktığından taktıramıyorum. Visia ile tekna arasındaki görünüşteki ufak tefek farklar dışında önemli olan ESP farkı. Teknada ESP var ben o yüzden zorlayıp Tekna aldım. ESP ışığıda şimdilik hiç yanmadı ama bir kez yanar hayat kurtarır. Karar sizin şimdiden hayırlı olsun.

Kullanıcı avatarı
tolga77
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen tolga77 » 27 Eyl 2012, 14:47

teşekkürler....
performans olarak çok sıkıntı çekmem, çünkü zaten performanslı kullanmam, sadece çok da eşek arabası olmasın yeter.....

ancak yakıt olara kemin değilim, dediğiniz megane ile şehir için 5,5 uzun 4 gibi değerler yakarken, bununla ne yaparım bilemiyorum, ha eğer otomatik benzinli ile istanbul da 8,3 yakıyorsanız, bu düz viteste 8 in altna rahat iner sanırım....

nissandaki benzinli motor da şu meganlerde kullanılan 1,6 benzinli olan mı? çünkü öyleyse bayağı bir LPG li megane var. Yoksa bu motor nissanın kendi motoru mu?

Kullanıcı avatarı
deredengel
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Juke
Meslek: muhendis

Mesajgönderen deredengel » 29 Eyl 2012, 11:29

bu arabaların ucuz olmasının sebebi adi daster motoru kullanarak maliyeti indirmelerin den kaynaklanıyor. yoksa motor olarak kiada hyundaide çok ilerdedir.

juke visia 1.5 dci beyaz 2012

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 29 Eyl 2012, 11:34

adi diyorsunuz ama arıza çıkarmaz kolay kolay. iyi motor olup sürekli sorun çıkaracağına adi olup hiç sorun çıkarmasın daha iyi bence.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen Karacabeg » 29 Eyl 2012, 13:22

Suv almakta kararliysaniz Ssangyoung u test etmenizi tavsiye ederim ben cok memnun kalmistim ikibin dizel mercedes motoru var nissanda kotu degil elbette ama seceneklere bakmakta fayda var.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı