qashqai 1.2 xtronic yakit tuketimi
- qashqai2688
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
qashqai 1.2 xtronic yakit tuketimi
Re: RE: qashqai 1.2 xtronic yakit tuketimi
qashqai2688 yazdı:Iyi gunler. Araniza yeni katildim. Istanbulda yasiuorum ve skypack qashqai otomatik 2015 model arac satin aldim. Aracla ilgili bir suru tedirginliklerim var. Bir cok arastirma yapmama ve piyasada bir cok qashqai olmasina ragmen hakkinda fazla bilgi edinemedim. En fazla kafama takilan olay ise yakit tuketimi. Gunluk 10 km sabah 10 km aksam yol gidiyorum. Eco modda bile ortalamayo 10.8 den asagi dusuremedim. Gittigim yol inisli cikisli dur kalkli isiklari bol yollar. Bu durum hakkindaki kullanici goruslerini alabilir miyim. Tesekkurler
Yakit miktari konusunda birsey diyemiyecegim ama eger mevcutsa araciniza uygun model mevcut ise Racechip taktirin ortalamada %10 yakit tasarrufu saglar.Ilk 10-15.000 km de parasini cikartir.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- qashqai2688
- NissanClubTr
- Meslek:
Re: qashqai 1.2 xtronic yakit tuketimi
- qashqai2688
- NissanClubTr
- Meslek:
- ugur.zeybek.31
- NissanClubTr
- Otomobil: Juke
- Meslek:
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
qashqai2688 yazdı:Iyi gunler. Araniza yeni katildim. Istanbulda yasiuorum ve skypack qashqai otomatik 2015 model arac satin aldim. Aracla ilgili bir suru tedirginliklerim var. Bir cok arastirma yapmama ve piyasada bir cok qashqai olmasina ragmen hakkinda fazla bilgi edinemedim. En fazla kafama takilan olay ise yakit tuketimi. Gunluk 10 km sabah 10 km aksam yol gidiyorum. Eco modda bile ortalamayo 10.8 den asagi dusuremedim. Gittigim yol inisli cikisli dur kalkli isiklari bol yollar. Bu durum hakkindaki kullanici goruslerini alabilir miyim. Tesekkurler
merhaba,
araç konusunda yakıt tüketiminiz hala aynı mı? bende aracımı yeni aldım, 1.2 xtronik, günde gidiş-geliş 20km yol yaptığımda ortalama yakıt tüketimi 13lt gösteriyor, 260tl ye fullediğim depo 510km de bitti, istanbulda sürekli dur-kalk yapıyoruz, sizin şuanki yakıt tüketiminizi merak ediyorum açıkcası, teşekkürler.
Bu arada yol bilgisayarını gerçek veriler ile test eden var mı? Uzun yolda 6 gösterdi, 6,7 yaktı. Şehir içi 9,7 olduğunda 10,7 yaktı. Bunlar 1 depo boşaltıldıktan sonra fullenerek elde edilen verilerdir
- qashqai2688
- NissanClubTr
- Meslek:
Nissan da her an yeni bir sorun cikiyor. Oh vende yok demeyin.. Hangisini dediysem o oldu. Aracin bir yerinde made in chine yaziyor ama bir turlu bulamiyorum. Nissan aldim pismanim ama hanim seviyor satamiyorum..
İşe gelirken yaklaşık 6,2- 6,8 arası- gelende yokuş aşağı ağırlıklı dur- kalk dönerken yokuş yukarı ağırlıklı durkalk 12 lt rasında standart günlük kullanımım var.
5800 km oldu araç 6 ayda. ortalamam uzun yol + s. içi 7,6 şuanda. 2 defa antalya yaptım yaklaşık 2.500 km yani yarı yarıya. full yolcu + full bagaj+ klima+ ortalama sürüş hızı 120- 140 km/h+ her seferinde 540 km lik yolu 8 saatte kat edebildim molalardan dolayı ( bebee + yaşlılar ).
Dizelde de s.içinde 8-9 litre yakıyorum kısacası fakat cidden yoğun trafik ve dik yokuş ta ( seğmenler+ köşk+ birlik hattı Ankara lılar için )
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
3000 km nin 1000 km si uzun yol. Bunu ortalamaya eklemiş olsam tahminen karma 9 lt lere düşecektir. GKY arkadaşın belirttiği güzergah ile çok benzer sürüş koşulları. Aradaki 1,5 lt/100 km fark 10000 km/yıl yapanlar için hiç önemli değil. Dizel çok güçlü, güzel, ancak aradaki 17000 TL tutar beni benzinli almaya itti. Durum böyle

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir