Bakım periyodu hakkında genel merkeze şikayet

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Bakım periyodu hakkında genel merkeze şikayet

Mesajgönderen Kadirkkkk » 19 Haz 2016, 02:00

Merhaba arkadaşlar,

J11 kasa R9M motor qashqai sahibiyim
Bu aracın motor bakımları konusunda genel merkeze şikayet yazdım. Kamuoyu oluşması açısından burada da paylaşmayı uygun buluyorum.

Yazdığım yazı aşağıdadır. Cevap ile ilgili tekrar sizleri bilgilendireceğim.
Bu da referans aldığım bilginin kaynağıdır;
http://www.nissan.co.nz/~/media/NZ%20Me ... 442002625&

Merhaba,
Aracın periyodik bakımının 10000km olması ve bakım esnasında yapılan işlemlerin gereksiz olarak yapılması (yağ değişiminin 20000 yerine 10000'de bir yapılması gibi) beni rahatsız ediyor. İngiltere resmi Nissan sitesinden edindiğim bilgilere dayanarak bunu söylüyorum. Bu konuda acil düzenleme yapılması gerektiğine inanıyorum. Kimsenin sokağa atacak parası yok, kimse kimseye yapmadığı veya yapmaması gereken fuzuli işler için para vermekten mutlu olmaz.
Aracım J11 kasa/ R9M motor
İyi günler

2015 Qashqai (J11) 1.6 dizel (130hp) manuel. Visia...

Kullanıcı avatarı
Cem yağmurcu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: Bakım periyodu hakkında genel merkeze şikayet

Mesajgönderen Cem yağmurcu » 19 Haz 2016, 16:55

On bin de yağ degismesi aracın yakıtı motorun ömrü açısından önemli dir imkan varsa beş bin de yağ değişimi yapılması daha sağlıklı motor daha az yakıt daha uzun arızasiz yıllar garantisi verir ben çok dizel aracim oldu hep on bin dolmadan yağ filtre değişim leri yaptım uzun yıllar arabama sıfır araba olarak bindim yağ aracın herşeyi dir su insan için ne ise yağ da araç için aynı dir yağ dan filtre den tasarruf a gidilmez en büyük hata dir bu

Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kadirkkkk » 20 Haz 2016, 17:40

Müşteri ilişkilerinden gelen cevabı paylaşıyorum

Öncelikle e-mail mesajınız ve görüşlerinizi firmamıza iletme hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

Nissan Otomotiv A.Ş olarak, Nissan’ın Türkiye temsilcisi ve ithalatçısıyız. Bakım periyotları, Nissan tarafından satışa sunulan ülke şartlarına göre belirlenmektedir.

Araç donanım özelliklerinin ötesinde, kullanım şartları, (yol, hava, nem vs) , yakıt kalitesi gibi bir çok unsur gözetilerek belirlenmektedir. Bu nedenle ülkeler arasında aynı donanıma sahip olsalar dahi bakım aralıkları farklılıklar gösterebilmektedir.
Benzinli araçlarımız için periyodik bakım aralığı 15.000 km./ 12 ay (hangisi önce gelirse)’dir. Bakım takibi km. bazında gerçekleştirilmelidir. Fakat yılda 15.000 km. altında kullanılan araçlar için ay bazında (12 ayda bir) yapılmalıdır. Dizel araçlarımızda ise 10.000 km./12 ay ( hangisi önce gelirse) bakım önermekteyiz Yılda 10.000 km.den az yapan araçlar için 12 ayda bir bakım yaptırılması gereklidir.Aracınızı uzun süre sorunsuz kullanabilmek için bakımlarını düzenli olarak yaptırmanızı öneriyoruz.
Konuya bu şekilde açıklık getirdiğimizi umar esenlikler dileriz.
Saygılarımızla,

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kadirkkkk » 20 Haz 2016, 17:44

Merhaba,
Benim bulduğum Nissan İngiltere araç bakım periyotları dökümanında yağ değişimleri 20000 olarak yazılmış. R9M motor ile ilgili araştırma yaptığımda ise motorun iyi koşullarda çalışması durumunda 40000km'de bir yağ değişimine kadar çalışacak şekilde tasarlandığı yazmaktadır.
Şahsi düşüncem ise 5000'de bir yağ değişiminin 90'lı yıllarda kaldığı, gelişen motor ve yağ teknolojisi ile bu periyodun 20000 olarak artmasının olağan olarak karşılanması gerektiği yönündedir.
Cem yağmurcu yazdı:On bin de yağ degismesi aracın yakıtı motorun ömrü açısından önemli dir imkan varsa beş bin de yağ değişimi yapılması daha sağlıklı motor daha az yakıt daha uzun arızasiz yıllar garantisi verir ben çok dizel aracim oldu hep on bin dolmadan yağ filtre değişim leri yaptım uzun yıllar arabama sıfır araba olarak bindim yağ aracın herşeyi dir su insan için ne ise yağ da araç için aynı dir yağ dan filtre den tasarruf a gidilmez en büyük hata dir bu

Kullanıcı avatarı
Cem yağmurcu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Cem yağmurcu » 21 Haz 2016, 14:56

Avrupa da yirmi bin de olur elli bin de sebebi ne mi sebebi avrupa
Yakıt ta Sahtekarlık olmaz malzemede olmaz işçilik te olmaz orası avrupa orda tabi ki doğaldır avrupa şehir içinde bacak kadar çukur göremez sin oradaki belediye şehir içinde otu biçip tozunu toprağını ortada bırakıp gitmez bizde bu kadar olumsuz luk ları görüp maruz kalarak aracın 10 bin de bakıma çağrılmasi gayet normal ve gerekli bir durum dur sonuna kadar nissan in yapmış olduğu periyodik bakım cetvelini destekliyorum

Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kadirkkkk » 25 Haz 2016, 10:15

Birkaç markanın bakım periyotlarını buldum, paylaşıyorum

VW golf, jetta, passat dizel motorlu araçları 15000'de bir
Renault Fluence 20000'de bir
Hyundai 10000'de bir (bir önceki aracım Hyundai idi ama bakım fiyatları 400-500TL aralığında olduğu için dert etmiyordum)
Honda 10000'de bir
Fiat 20000'de bir
Mercedes 15000'de bir
Toyota 10000'de bir

Kullanıcı avatarı
20efe2013
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen 20efe2013 » 18 Eyl 2016, 15:24

10000 ve 20000 bakımına girerim son sene servise uğramam.Zaten dünyanın parasını verip araç alıyoruz bi de 10bin de 150 liralık işleme 800 lira veriyoruz.

Kullanıcı avatarı
FAHRİ16
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: pazarlama

Mesajgönderen FAHRİ16 » 25 Eyl 2016, 21:47

süper bir konuya değinmissiniz. bakım periyodunun 10 bın km olması çok saçma. aynı motoru mercedes kullanıyor. bakım periyodı 15bın. madem sıkıntı bizim ülkemizde yol şartları vs mercedes in araçları yere değmiyormu ?

Kullanıcı avatarı
FAHRİ16
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: pazarlama

Mesajgönderen FAHRİ16 » 25 Eyl 2016, 21:49

ayrıca 5 bınde yağ değişimi tarıhte kaldı. yeni sistem yağlar ve motorlar için gerekli değil. belki ilk bakım için olabilir. Sadece gereksiz masraftan öte gitmez

Kullanıcı avatarı
ismailustun
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: X-Trail
Meslek: Kamu

Mesajgönderen ismailustun » 06 Haz 2017, 12:49

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı