Gaza geç tepki verme
Gaza geç tepki verme
aracım gaza geç tepki veriyor. 2 sn kadar bekledikten sonra gaz yiyor. bunun sorun olduğunu düşünmemekle beraber neden kaynaklandığını merak ediyorum. bilenlerden cevap bekliyorum.
ihtimal olarak düşündüğüm şeylerden biri; gaz pedalı telli mi, sinyal sistemli mi bilmiyorum. sinyalli olan araçlar bu gecikmeyi yapıyor biliyorum, ama sanki daha kısa olmalı diye düşünüyorum. ikinci ihtimal de cvt den mi kaynaklanıyor acaba diyorum, ama nasıl çalışıyor, neden/nasıl oluyor onu yorumlayamıyorum. MERAK İŞTE. ama trf. de tehlikeli duruma düşmemek için dikkat etmek gerekiyor da, biraz fazla geç sanki.
Qashqai 1.2 X-Tronic Skypack - 2017 FL
Re: Gaza geç tepki verme
- leventyuzgec
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Pazarlama
Dizel araçların torku kuvvetli olması sebebiyle ani hızlanmalarda oluşacak yüksek torkun şanzımana yapacağı baskıyı azaltıp ömrünü uzatmak için alınan bir koruma yöntemi.
320 (Nm/dd)¹ torka sahip bir araçta bu önlem alınmazsa her zaman şanzıman ile problem yaşarsınız.
Qashqai Tekna CVt
1.6 Benzin 117 BG
158 Nm /4400 dev/dak

leventyuzgec yazdı:Merhaba,
Dizel araçların torku kuvvetli olması sebebiyle ani hızlanmalarda oluşacak yüksek torkun şanzımana yapacağı baskıyı azaltıp ömrünü uzatmak için alınan bir koruma yöntemi.
320 (Nm/dd)¹ torka sahip bir araçta bu önlem alınmazsa her zaman şanzıman ile problem yaşarsınız.
Bu bilgi doğru. Türkiye servis Kordinatörü ne dirk olarak sormuştum. CVT ye ani yük binmemesi ve özellikle ilk kallkış sırasında ani hızlamalarada kaza riskini azaltmak için demişti. O 1 -2 sn lik geçikme sürücünün yol bakma zamanını arttırıyor.
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
Qashqai 1.2 X-Tronic Skypack - 2017 FL
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir