Gaza geç tepki verme

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
laco
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:
İletişim:

Gaza geç tepki verme

Mesajgönderen laco » 20 Eyl 2016, 15:11

2015 qashqai 1.6dci cvt aracım var.
aracım gaza geç tepki veriyor. 2 sn kadar bekledikten sonra gaz yiyor. bunun sorun olduğunu düşünmemekle beraber neden kaynaklandığını merak ediyorum. bilenlerden cevap bekliyorum.
ihtimal olarak düşündüğüm şeylerden biri; gaz pedalı telli mi, sinyal sistemli mi bilmiyorum. sinyalli olan araçlar bu gecikmeyi yapıyor biliyorum, ama sanki daha kısa olmalı diye düşünüyorum. ikinci ihtimal de cvt den mi kaynaklanıyor acaba diyorum, ama nasıl çalışıyor, neden/nasıl oluyor onu yorumlayamıyorum. MERAK İŞTE. ama trf. de tehlikeli duruma düşmemek için dikkat etmek gerekiyor da, biraz fazla geç sanki.

Cihan Şenol
Qashqai 1.2 X-Tronic Skypack - 2017 FL

Kullanıcı avatarı
barakuda
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: mühendis

Re: Gaza geç tepki verme

Mesajgönderen barakuda » 12 Eki 2016, 12:52

bende 3 kez yaptı, cvt benzinli, ilk aldığımız günlerde, servise sordum, sorunu görmeden şanzıman kendisini güvene alıyor dedi, ne alakası var hiç anlamadım.

Kullanıcı avatarı
leventyuzgec
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Pazarlama

Mesajgönderen leventyuzgec » 12 Eki 2016, 22:36

Merhaba,
Dizel araçların torku kuvvetli olması sebebiyle ani hızlanmalarda oluşacak yüksek torkun şanzımana yapacağı baskıyı azaltıp ömrünü uzatmak için alınan bir koruma yöntemi.

320 (Nm/dd)¹ torka sahip bir araçta bu önlem alınmazsa her zaman şanzıman ile problem yaşarsınız.

2012
Qashqai Tekna CVt
1.6 Benzin 117 BG
158 Nm /4400 dev/dak

Kullanıcı avatarı
barakuda
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: mühendis

Mesajgönderen barakuda » 12 Eki 2016, 23:37

benim aracim benzinli, gaz yememe sert kalkista olmadi, yavasca bastim gaza, sanki hic basmiyormusum gibi oldu, bi daha da olmadi zaten , unuttum :)

Kullanıcı avatarı
GKY
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen GKY » 13 Eki 2016, 08:48

leventyuzgec yazdı:Merhaba,
Dizel araçların torku kuvvetli olması sebebiyle ani hızlanmalarda oluşacak yüksek torkun şanzımana yapacağı baskıyı azaltıp ömrünü uzatmak için alınan bir koruma yöntemi.

320 (Nm/dd)¹ torka sahip bir araçta bu önlem alınmazsa her zaman şanzıman ile problem yaşarsınız.

Bu bilgi doğru. Türkiye servis Kordinatörü ne dirk olarak sormuştum. CVT ye ani yük binmemesi ve özellikle ilk kallkış sırasında ani hızlamalarada kaza riskini azaltmak için demişti. O 1 -2 sn lik geçikme sürücünün yol bakma zamanını arttırıyor.

2016
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya

Kullanıcı avatarı
laco
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen laco » 07 Kas 2016, 22:38

teşekkür ederim cevaplara. cevap oldukça mantıklı geldi ve ikna oldum. bu arada ne güzel bir danışma ortamı değil mi sitemiz. bu ortamı sağlayan tüm yönetici ve yardımcılarına TEŞEKKÜRLER....

Cihan Şenol
Qashqai 1.2 X-Tronic Skypack - 2017 FL

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı