Nissan Qashqai Partikül Tıkanma Sorunu
Nissan Qashqai Partikül Tıkanma Sorunu
Bizde 2015 Nissan Qashqai var aracımızı aldığımızdan beri bilen arkadaşlar vardır bu araçların eksoz sisteminde partikül filtresi denen lanet bişey var araç iki ayda bir düzenli olarak partikül filtre tıkanması sonucu araç arızaya geçiyor ve araç yürümüyor servise gidiyor temzileniyor 2 ay sonra yine aynı biz diyoruzki bu sistemi komple iptal edin onuda yapmıyolar her seferinde araç motoru zorlanarak(motor belli bir sıcaklığa getirilerek)temizleniyor ama tabi bu geçici bir çözüm oluyor dünyanın parasını verip aldığımız sıfır bir araçla devamlı olarak bu şekilde uğraşmaktayız.Bu konuda bizim yasal olarak yapabilecegimiz bir işlem varmıdır araçtan soğuduk resmen 2 ayda bir arızaya geçiyor araba yolda gitmiyor.
Servis diyorki kısa mesafe ve sıkışık trafikte kullanamktan olur diyor.Araç şirket aracı ve 1 dk bile boş durmaz gün içersinde
hadi öyle bile olsa biz böyle kullanıyoruz peki kullanmayan adam ne yapsın partikül tıkanmasın diye hergün 50 km yolmu yapıcak.Bence hatalı bir müühendislik var bu sistemde.hani bide ögrenmekistedigim sadece bizim başımıza böyle bir durum geliyor yoksa genel olarak böyle bir sorun mu var?
Re: Nissan Qashqai Partikül Tıkanma Sorunu
Partikül filitresi tıkanması tüm dizel araçlarda olabilecek bir sorun.
Benim arkadaşımın golf ü var onunda tıkanmış, vw servisin ona söylediği hatta tüm marka servislerinin söylediği kısa mesafe + düşük devirde kullanma+ sürekli kontak açıp kapama....
Bu işi bende çöze bilmiş değilim. Ben standart olarak sabah ve akşam 6 şar km yol yapıyorum. Kısa sayılacak mesafe + çok sıkışık tarafikte kullanıyorum + stop star sürekli çalışıyor. ama çok şükür tıkanma yok. Tek kurtarır yanım yolun yarısı yokuş yarısı iniş özellikle eve giderken 1 dk lık bir dik rampa çıkıyorum 3500 devirde toplamdada kontağı kapatana kadar 15 dk sürüyor yolculuk. Belki o dik rampa beni kurtarıyor bilemedim.
birde yakıt çok önemli markasına göre kükürt oranı değiştiği için yoğun kükürt tıkama yapıyor. Belki yakıt aldığınız yeri veya firmayı değiştirme yoluna gide bilirsini. Ben hep shell den alıyordum son depoyu PO dan aldım tıkanma olmadı ama sarfiyat arttı. Tabi kışlık lastiklerede aynı anda geçtim onunda etkisi olmuş olabilir.
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
- Civanmert
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Sağlık çalışanı
bilgilendirmek için yazdım.dpf değiştirmek dünyanın parası.egzoz dpf sökülmeden ,çok çok daha uygun fiyata işlem yapıldı.
şehir içi kullananlar dikkatli olun.yolunuz açık olsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir