qashqai artı ve eksiler

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
illaedeb
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Diğer
Meslek: öğretmen

qashqai artı ve eksiler

Mesajgönderen illaedeb » 12 Şub 2017, 03:04

Merhabalar. Yakın bir zamanda 2014 qashqai 1.5 dci manuel almayı planlıyorum. Kullanıcı arkadaşlardan araçla ilgili olumsuz olumsuz yorum alabilir miyim? Benim için önce aracın güvenli olması önemli. Ardından yakıt tüketimi, fabrika verileri çok iyi ama sizin gözlemleriniz nedir? 1.5 dci motorun performans olarak bazı kullanıcıları tatmin etmediğini duydum. Siz memnun musunuz? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
Bahtiyar
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Bankacı

Re: qashqai artı ve eksiler

Mesajgönderen Bahtiyar » 12 Şub 2017, 16:40

Aynı aracın 2015 modelini, 2 yıldır kullanıyorum. İlk defa dizel araç kullandığım için, diğer dizellerle karşılaştırma yapamıyorum. Benzinli aracın keyfini vermediğini söyleyebilirim. Motor devri, kullandığınız vitese uygunsa performans sorunu yok. Belki bu durum, tüm dizeller için geçerli olabilir. Yılda 20000 km den az yol yapıyorsanız, dizel araca gerek yok. Yakıt tüketimi düşük. Nissan servisi sayı olarak az, bu da servis kalitesini düşürüyor.

Kullanıcı avatarı
illaedeb
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Diğer
Meslek: öğretmen

Mesajgönderen illaedeb » 17 Şub 2017, 19:48

Teşekkür ederim cevabınız için. Halihazırda 2001 model 1.4 Fabia kullanıyorum. 35 Kr civarı yakiyor, benzinli bu arada tüp yok. Benim de ilk dizel aracım olacak. Yılda 15 bin km gececegimi sanmam. Biraz araştırdığım kadarıyla aküsü problemli bir araç gibi. Bunun dışında da can sıkıcı kronik problemleri var mıdır bilinen?

Kullanıcı avatarı
1Nissan1İnsan
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Pazarlama

Mesajgönderen 1Nissan1İnsan » 30 Mar 2017, 22:00

qashqai almaya kararlıysanız ben otomatik almanızı öneririm. suv/crossover konforunu yaşayın derim. Akü problemi aracın herşeyi dijital ve start/stop var, bu da aküde problem yaşatıyor. start/stop kapatılırsa bana kalsa gereksiz sorun çözülür. ben şehir için 8,5-9 lt şehir dışı 6-6,5 lt yakıyorum. o km de benzinli de kalın ve otomatik keyfini yaşayın. d

benzin dizel hesaplama altta link mevcut

http://www.dizelmi-benzinlimi.com/2016/ ... n.html?m=1

2012 Qashqai Tekna CVt 1.6 Benzin
117 bg /6000 dev/dak
158 Nm /4400 dev/dak

Kullanıcı avatarı
blueice76
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen blueice76 » 28 Nis 2017, 07:32

Bende 1.2 X-tronic Skypack var. Aşağıdaki videoyu daha önce görseydim kesin Qashqai almazdım. Aldıktan sonra gördümki bu zamanda olmaması gereken çok eksikleri var hele bu kadar para verince insan üzülüyor. Örnek vermek gerekirse; cam açma butonları çok kötü bi aydınlatma ledi bile yok, sadece şoför camı tek dokunuşla açılıyor, uzaktan kumanda ile camlar ve aynalar açılıp kapanmıyor, torpido soğutmalı değil, tavanda şoför el tutamağı ve gözlük kabı yok torpidoda gözlük cebi diye bi yer var, torpido kumaş kaplı değil, tavan aydınlatmaları ve dikiz aynası çok kötü dizayn edilmiş sanki minibüs, makyaj aynalarında ışık yok, ön konsoldan sinir edici gıcırtı ve tıkırtı geliyor, yoğun bi plastik kokusu var, bagajda 12 v soketi yok, radyo-teyp eski tarz dokunmatik olabilirdi, aynadan rüzgar sesi fazla geliyor, kapı fitilleri zayıf yağmurda kapı kenarları ıslak oluyor, havalandırma kanalından su ve ağaç poleni rahatlıkla girebiliyor (hangi çağdan kalma tasarımsa anlamak mümkün değil), arka koltuk havalandırma kanalı yok, silecek camın şoför önünü tam silemiyor dirsekten 15 cm kirli kalıyor, kaputtaki nissan logosu üflesen uçacak gibi, kaput amortisörlü değil v.s. Bu benim beşinci aracım kullandıklarım içinde en özensiz üretilmişi Qashqai. Bunların dışında artı olarak SUV kullanma keyfini veriyor.

https://m.youtube.com/watch?v=IVjKoDj8O4Y

captain
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: Uzakyol Gemi Kaptanı
İletişim:

Mesajgönderen captain » 10 May 2017, 12:44

blueice76 yazdı:Bende 1.2 X-tronic Skypack var. Aşağıdaki videoyu daha önce görseydim kesin Qashqai almazdım. Aldıktan sonra gördümki bu zamanda olmaması gereken çok eksikleri var hele bu kadar para verince insan üzülüyor. Örnek vermek gerekirse; cam açma butonları çok kötü bi aydınlatma ledi bile yok, sadece şoför camı tek dokunuşla açılıyor, uzaktan kumanda ile camlar ve aynalar açılıp kapanmıyor, torpido soğutmalı değil, tavanda şoför el tutamağı ve gözlük kabı yok torpidoda gözlük cebi diye bi yer var, torpido kumaş kaplı değil, tavan aydınlatmaları ve dikiz aynası çok kötü dizayn edilmiş sanki minibüs, makyaj aynalarında ışık yok, ön konsoldan sinir edici gıcırtı ve tıkırtı geliyor, yoğun bi plastik kokusu var, bagajda 12 v soketi yok, radyo-teyp eski tarz dokunmatik olabilirdi, aynadan rüzgar sesi fazla geliyor, kapı fitilleri zayıf yağmurda kapı kenarları ıslak oluyor, havalandırma kanalından su ve ağaç poleni rahatlıkla girebiliyor (hangi çağdan kalma tasarımsa anlamak mümkün değil), arka koltuk havalandırma kanalı yok, silecek camın şoför önünü tam silemiyor dirsekten 15 cm kirli kalıyor, kaputtaki nissan logosu üflesen uçacak gibi, kaput amortisörlü değil v.s. Bu benim beşinci aracım kullandıklarım içinde en özensiz üretilmişi Qashqai. Bunların dışında artı olarak SUV kullanma keyfini veriyor.

https://m.youtube.com/watch?v=IVjKoDj8O4Y

Hocam çok haklısınız aynı sorunlardan hepimiz şikayetçiyiz.

2016 Nissan Qashqai
1.2 Black Edıtıon A/T

Kullanıcı avatarı
blueice76
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen blueice76 » 10 May 2017, 16:25

Ben gördüğüm bütün eksikleri tek tek Nissan'a e-posta ile yolladım. Herkes gördüğü eksikleri yollarsa müşteriyi kandırmak nasıl oluyormuş anlarlar. Yoksa müşteriden ses çıkmıyor nasıl olsa deyip kandırmaya devam ederler.

Kullanıcı avatarı
mhtozel
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen mhtozel » 25 May 2017, 13:42

blueice76 yazdı:Ben gördüğüm bütün eksikleri tek tek Nissan'a e-posta ile yolladım. Herkes gördüğü eksikleri yollarsa müşteriyi kandırmak nasıl oluyormuş anlarlar. Yoksa müşteriden ses çıkmıyor nasıl olsa deyip kandırmaya devam ederler.

Ben de çoğunlukla katılıyorum bu yorumlara. Ha aracı da gömmemek lazım bu arada. Basit şekilde çözülebilecek küçük detayları neredeyse hiç düşünmemişler. Zaten hemen hepsinden bahsetmişsiniz. Ben bunlara ilave aküyü ve artık hala sarı sarı yanan farlarımı da eklemek istiyorum. Başka bir markada 9 modlu otomatik led far standart geliyorken Qashqai de sadece uzun far asistanı en üst pakette konmuş.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı