Note 2007 otomatik tüplü yağ yakıyor

(E11) Note modeli ile ilgili tüm bilgiler
Kullanıcı avatarı
Osman4125
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Note
Meslek: İşçi

Note 2007 otomatik tüplü yağ yakıyor

Mesajgönderen Osman4125 » 12 Eki 2024, 18:59

Selamun aleykum 7 ay önce bende nissan ailesine geçtim çokta memnunum aslında aracı aldıktan sonra yağ filtre değişimi yapılır bende öyle yaptım güvenilir bir ustada 10w40 total yağ filtre değişimi yaptık ve 6000 km yağ ikaz ışığı yandı ustaya gidince baktık 1 lt yağ kalmış tekrar 10w40 castrol koyduk filtreler değiştik bu arada motorda yağ kaçağı duman atma üfleme yok herşey normal iyi bir nissanci motor ustasına götürdüm kronik dedi motorda bir sıkıntı yok 5w 30 mobil tam sentetik yağ koy birde öyle dene dedi bu olayı daha yapmadım 500 km oldu yağ değişirdim çünkü ama bugün kontrol ettim yine yağ eksilmiş sizde de böyle sıkıntı oluyormu

Kullanıcı avatarı
Alisakir
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Note
Meslek: Mühendis

Re: Note 2007 otomatik tüplü yağ yakıyor

Mesajgönderen Alisakir » 29 Kas 2024, 23:42

Merhaba aracınızın orijinal motor yağı benzinli ise 5:30 fakat sizin aracınızda LPG söz konusu olduğu için 5:30 yağ ince gelecektir sebebi ise benzinle kullanıldığında benzin yağlı bir yakıt olduğu için motorda Yağlama yapmaktadır fakat LPG 100 noktada yanmaya ulaştığından dolayı kuru bir yakıttır bundan dolayı da arabanız yüksek hararetle çalıştığı için ister istemez 1000 km’de 1 litre bir yağ eksiğiniz söz konusu olacaktır bunun önüne geçebilmek için 10:40 yağ kullanabilirsiniz motor yağı yakmanız bir nebze azalacaktır

“Nissan Note Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı