Micra K13 Isınma Problemi
Micra K13 Isınma Problemi
- Ally_07
- Administrator
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
Re: RE: Micra K13 Isınma Problemi
karopapaz yazdı:Sevgili NissanClubTr üyeleri; 2012 model Nissan k13 otomatik vites bir aracımız var. Aracımızı geçen baharda aldık.Kliması çok güzel soğutuyordu. Ancak Isınmasını hiç denememiştik. Malum kış ayları gelince bu ısınma problemi ortaya çıktı. Araç 15 dk da sürsek, 1 saat de sürsek kesinlikle ısınmıyor. Ustaya kontrol ettirdiğimizde suyunun da biraz azaldığını ancak fazla bir azalma görünmediğini, su kaçağının da olmadığını söyledi. Ancak araç gerçekten buz gibi. Bu durumu 1.2 motor oluşuna bağlamak da istemiyorum zira bu kadar olamaz. Böyle bir problem yaşamış veya problemime dair bir fikri olan arkadaşlar varsa kıymetli cevaplarınızı beklemekteyim. Cevap veren/vakit ayıran herkese şimdiden teşekkürler
Bizde böyle bir durum olmadı hiç. Genellikle ilk 5 km falan kullanınca tahminen 10-15 dakika sonra motor ısınmış ve kalorifer sıcak hava verir duruma gelmiş oluyor. Ama daha öncesinde sıcaklık almak zor, hele hava sıcaklığı 10 derece falan altında ise.
Kalorifer demişken ısınmak için A/C konumunu kullanmıyorsunuz değil mi? Çünkü bizimkinde otomatik klimanın Auto butonuna basıp ısınmak istediğimizde (veya buhar giderme butonuna basınca da) sıcaklık ayarını 30'a doğru getirmiş olsak bile klima devreye giriyor ama o kadar da sıcak bir hava gelmiyor. O yüzden ısınmak için çalıştırdığımızda A/C devreye giriyorsa ben hemen Manuel'e alıp çıkartıyorum.
Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.
Re: RE: Micra K13 Isınma Problemi
Ally_07 yazdı:karopapaz yazdı:Sevgili NissanClubTr üyeleri; 2012 model Nissan k13 otomatik vites bir aracımız var. Aracımızı geçen baharda aldık.Kliması çok güzel soğutuyordu. Ancak Isınmasını hiç denememiştik. Malum kış ayları gelince bu ısınma problemi ortaya çıktı. Araç 15 dk da sürsek, 1 saat de sürsek kesinlikle ısınmıyor. Ustaya kontrol ettirdiğimizde suyunun da biraz azaldığını ancak fazla bir azalma görünmediğini, su kaçağının da olmadığını söyledi. Ancak araç gerçekten buz gibi. Bu durumu 1.2 motor oluşuna bağlamak da istemiyorum zira bu kadar olamaz. Böyle bir problem yaşamış veya problemime dair bir fikri olan arkadaşlar varsa kıymetli cevaplarınızı beklemekteyim. Cevap veren/vakit ayıran herkese şimdiden teşekkürler
Bizde böyle bir durum olmadı hiç. Genellikle ilk 5 km falan kullanınca tahminen 10-15 dakika sonra motor ısınmış ve kalorifer sıcak hava verir duruma gelmiş oluyor. Ama daha öncesinde sıcaklık almak zor, hele hava sıcaklığı 10 derece falan altında ise.
Kalorifer demişken ısınmak için A/C konumunu kullanmıyorsunuz değil mi? Çünkü bizimkinde otomatik klimanın Auto butonuna basıp ısınmak istediğimizde (veya buhar giderme butonuna basınca da) sıcaklık ayarını 30'a doğru getirmiş olsak bile klima devreye giriyor ama o kadar da sıcak bir hava gelmiyor. O yüzden ısınmak için çalıştırdığımızda A/C devreye giriyorsa ben hemen Manuel'e alıp çıkartıyorum.
Zahmet edip verdiğiniz cevaba tşkler. Ne klimayla ne de klimasız araç asla ısınmıyor ve 10 15 dk yı geçtim. 1 saatte bile zor ısınıyor ve onda da ılık hava veriyor. Bir çare bilen arkadaş var mıdır?
- Ally_07
- Administrator
Re: RE: Re: RE: Micra K13 Isınma Problemi
karopapaz yazdı:[quote="Ally_07"][quote="karopapaz"]Sevgili NissanClubTr üyeleri; 2012 model Nissan k13 otomatik vites bir aracımız var. Aracımızı geçen baharda aldık.Kliması çok güzel soğutuyordu. Ancak Isınmasını hiç denememiştik. Malum kış ayları gelince bu ısınma problemi ortaya çıktı. Araç 15 dk da sürsek, 1 saat de sürsek kesinlikle ısınmıyor. Ustaya kontrol ettirdiğimizde suyunun da biraz azaldığını ancak fazla bir azalma görünmediğini, su kaçağının da olmadığını söyledi. Ancak araç gerçekten buz gibi. Bu durumu 1.2 motor oluşuna bağlamak da istemiyorum zira bu kadar olamaz. Böyle bir problem yaşamış veya problemime dair bir fikri olan arkadaşlar varsa kıymetli cevaplarınızı beklemekteyim. Cevap veren/vakit ayıran herkese şimdiden teşekkürler
Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.[/quote]
Zahmet edip verdiğiniz cevaba tşkler. Ne klimayla ne de klimasız araç asla ısınmıyor ve 10 15 dk yı geçtim. 1 saatte bile zor ısınıyor ve onda da ılık hava veriyor. Bir çare bilen arkadaş var mıdır?[/quote]
O zaman havalandırma tesisatı ile ilgili bir sorun olabilir, internet ortamından çözüm bulmak zor gibi. Bence ustanızı değiştirip başka bir yere gösterin.
Re: Micra K13 Isınma Problemi
- yusuf_1977
- Silver Üye
- Meslek: Export
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- Ally_07
- Administrator
Re: RE: Re: Micra K13 Isınma Problemi
spoilerci yazdı:kalorifer peteği veya sıcak soğuk ayırıcı musluğunuz arızalı tam veya yarım tıkalı.1.2 motor araçta kaç lt su var da ısınmıyor. altına ateş yaksan 10 dk ısınır. tesisatlarınızda sorun var. karakteristik özellikten çok kronik arızaya benziyor.
Mantıklı. Bence de tesisatın gözden geçirilmesi lazım. Geçen gün bir elektrikçide kalorifer sistemini temizlemeye yarayan bir cihaz gördüm, hani klimalar için var ya onun özellikle kalorifer için olanıymış. Böyle bir cihazla da fayda elde edilebilir.
- yusuf_1977
- Silver Üye
- Meslek: Export
SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- Ally_07
- Administrator
yusuf_1977 yazdı:Bir düzeltme yapayım ısınıyor ama çok geç ısınıyor hiç isitmasa tıkalı diyeceğim ama geç isitiyor o yüzden tesisatta sorun olduğunu zannetmiyorum
SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kalorifer sistemi çok basittir aslında, motorun ısısını bir fan ve hat yolu ile kabin içine alır. Aracınızın geç ısınma sorunu mu var acaba? Tabi bir motor suyu ısı göstergesi olmadığından normal sıcaklık olan 90 derece santigrata ne kadar sürede ulaştığını takip edemiyoruz doğal olarak. Fakat bunun için OBDII portu üzerinden (direksiyonun altında bir yerlerde veya kabin içindeki sigorta kutusunda olabilir, skart giriş gibi bir port) bir bluetooth adaptör ile (ELM237 portu olarak internette satılıyor 30 TL civarında olmalı) ile bağlanıp android telefonunuza ücretsiz kuracağınız Torque isimli bir uygulama ile motor verilerinizi görebilirsiniz. Eğer motorunuz aşırı soğuk veya sıcak olmayan normal hava şartlarında 3-5 dakika veya 3-5 km içinde gerekli sıcaklığa ulaşmıyorsa sorun bundan da olabilir. Bu sizin yakıt tüketiminizi de olumsuz etkileyebilir mesela, malum soğuk motor daha çok tüketir derler. Eğer sürede sıkıntı yoksa fan veya tekrar tesisat üzerine yoğunlaşmak lazım gibi. Ha bir de "acaba size mi öyle geliyor, aslında bir sorun yok" diyebiliriz belki. Aklım başka da bir şey gelmiyor. İnşallah çözümlersiniz, gelişmeleri merakla takip ediyorum, yarın bir gün birimizin başına gelirse bilgimiz olsun.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir