97 Model Micra CVT hk.

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
Fevcin
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Operasyon/Muhasebe
İletişim:

97 Model Micra CVT hk.

Mesajgönderen Fevcin » 27 Şub 2016, 19:37

Merhaba arkadaşlar,

Müsaade ederseniz sizlere sormak istediğim bir kaç sorum var ;

Hiç aklımda yokken bir araç denk geldi ;

97 model, otomatik vites, 98.000 de, benzinli, klimasız, altın sarısı rengi, 4 kapılı. 3-4 parça boyası var değişeni yok.

istenen fiyat 13.500 herhangi bir ilanı vs. yok..

3 yıl twingo kullandım yeni vedalaştım aracımla . sizce twingodan sonra bu araca geçiş yapmak nasıl olur?

şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.

İyilik yap denize at, balık görmese Allah görür.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: 97 Model Micra CVT hk.

Mesajgönderen spoilerci » 27 Şub 2016, 22:22

mükemmel olur twingodan almadğıınız sürüş keyfini alırsınız.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Mesajgönderen Ally_07 » 28 Şub 2016, 13:40

Belki içi Twingo'ya göre ferah gelmeyebilir ama 4 kapı daha kullanışlı olacaktır. Bagaj hacmi de muhtemelen aynıdır zaten. Km baya iyi, eğer bir de iyi kullanıldı ve bakıldıysa siz de düzenli bakımını yaptırarak binmeye devam edersiniz ki Japon araçlarının bana göre en büyük avantajı bu. Belki klima olmaması bir dezavantaj olabilir ama yaşadığımız yerde ihtiyaç yoksa o da göz ardı edilebilir veya sonradan takılabilir (artık bu kolayca yapılabiliyor bildiğim kadarıyla) Eğer temiz ve bakımlı ise çok önemli sorunları yoksa bence alınır.

Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
Fevcin
NissanClubTr
NissanClubTr
İletişim:

Mesajgönderen Fevcin » 28 Şub 2016, 15:44

İşin açıkçası korktuğum tek Şen otomatik şanzıman . Bir şanzıman tamircisi arkadaşımı aradım . Hiç tamir etmediğini söyledi :) bu sevindirici mi bilmiyorum :)

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: 97 Model Micra CVT hk.

Mesajgönderen Ally_07 » 28 Şub 2016, 19:21

Fevcin yazdı:İşin açıkçası korktuğum tek Şen otomatik şanzıman . Bir şanzıman tamircisi arkadaşımı aradım . Hiç tamir etmediğini söyledi :) bu sevindirici mi bilmiyorum :)

Hiç tamir edilmemesinden ziyade nasıl kullanıldığı ve yağ değişimi periyotlarında aksatılmadan orijinal yağ ile değişim yapılıp yapılmadığı bence daha önemli. 0 km arabalarda bile belli oranda bir risk faktörü söz konusu iken ikinci el araçlarda bu ihtimal doğal olarak daha yüksek tabi. Eğer sahibi bu konuda yani titizliği konusunda sizde güven uyandırıyorsa bu riske girilebilir bana göre. Alır almaz da yağını suyunu güvenilir şekilde değiştirirsiniz ve o risk ihtimali biraz daha azalmış olur.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
Emka
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Orgetmen

Mesajgönderen Emka » 09 Mar 2016, 02:25

Hocam bende 96 micra var manuel şanzıman ve bu araç için çok uğraştım çıkma motor taktım 40 binde vs.. ve alışveriş yaptığım hurddaci ustam bana iyi ki otomatik şanzıman almamissin hocam yoksa motor parası haricinde bir 3000 tl daha bendeydi dedi ki daha önce k11 otomatik şanzıman sorunu oldugunu duymuştum ama manuel dusunuyorsaniz çok güzel sürüşü var konfor açısından bu modelde bulunmayacak derecede güzel tavsiye ederim ...

Kullanıcı avatarı
Emka
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Orgetmen

Mesajgönderen Emka » 09 Mar 2016, 02:26

Ha bu arada motor çok uyguna geldi ve aracım klimalı olan k11 lerden 5 kapı ugrastigima değdi şu anda bebeğim gibi araç

Kullanıcı avatarı
Fevcin
NissanClubTr
NissanClubTr
İletişim:

Mesajgönderen Fevcin » 20 Mar 2016, 19:24

Araçtan vazgeçtim bir kaç tane şanzımancı ile görüştüm. ; '' değil Bursa'da Türkiye'de bulamasın bu şanzımanı toplayacak adam '' dediler , korktum açıkçası. Almadım gerçi araba hala satılıkta. Belki temiz bir manuel denk gelir :)

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: 97 Model Micra CVT hk.

Mesajgönderen Ally_07 » 21 Mar 2016, 02:45

Fevcin yazdı:Araçtan vazgeçtim bir kaç tane şanzımancı ile görüştüm. ; '' değil Bursa'da Türkiye'de bulamasın bu şanzımanı toplayacak adam '' dediler , korktum açıkçası. Almadım gerçi araba hala satılıkta. Belki temiz bir manuel denk gelir :)

Açıkçası yaklaşık 20 yaşında ve o dönemler için çok yaygın olmayan bir otomobilde (bildiğim kadarıyla micra modelinin ülkemize yeni girdiği yıllardı) risk faktörü daha yüksek oluyor, kararınız mantıklı nitekim.

Bütçeniz gereği illa o yaşlarda bir otomobil almak istiyorsanız yine Japon ama tam otomatik konvektörlü şanzuman olan bir model tercih edebilirsiniz örn. Toyota, Daihatsu (tüm parçaları Toyota'dır) gibi.

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı