Yedek parça ile ilgili görüşleriniz
- billurcu_87
- NissanClubTr
- Otomobil: Note
- Meslek:
Yedek parça ile ilgili görüşleriniz
SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- Ally_07
- Administrator
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
Re: Yedek parça ile ilgili görüşleriniz
billurcu_87 yazdı:2008 model otomatik nissan micra almak istiyorum.yalniz kimileri diyor arac güzel saglam ama micralarin parcalari pahali oluyor.parca sikintisi yasarsin diyor.yardimci olabilirmisiniz
Alacağınız araba çok eski model olsa "bazı sıkıntılar olabilir o da belki" derdim. Ama K12 kasalar hala aktif olarak kullanıldığından ve Micra Nissan'ın en çok satılan modelleri arasında olduğu için temel parçalarda sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.
Sorun yaşanmaz garantisi veremem ama her ithal arabada ne kadar sorun yaşarsınız Micra'da da o kadar yaşarsınız. Örneğin çok sürümü olmayan bazı parçalar için her japon otomobilinde olduğu gibi (hatta ithal avrupa otomobillerde de karşılaşılabilir bir durum bu), Japonya'dan parça gelmesini beklemek gerekebilir. Ancak bunlar genellikle kaza gibi olağan dışı durumlarında ihtiyaç olabilecek yani periyodik olarak kullandığımız parçalardan değildir. Gerektiğinde çıkma bulma şansı da olabilir (K12 kasalar için özellikle). Döviz kuru ile çalışıldığı için elbette bazı parçaların fiyatları çok yüksek de olabilir, bu da doğal zaten. Hani derler ya "Aslan besleyen yeminden korkmaz" diye, az sorun çıkarmakla meşhur Japon otomobillerini tercih ettiysek o kadar olacaktır. Sonuçta düzenli periyodik bakımı yapılan ve titiz kullanılan bir japon otomobilinde kolay kolay sorun çıkmaz ve bu da parçalarının varlığı yokluğu veya fiyatı konusunda pek de endişe etmemizi gerektirmez. Ancak ola ki özel bir durum oldu ona da kısmet denilir artık.
O yüzden siz herkesin dediğine inanmayın bence, bizim milletin her konuda bilgisi yoktur ama fikri çoktur, abartmayı pek severiz malum.
Tabi illa kafam rahat olsun, parça beklemeyeyim ucuz olsun falan diyorsanız gidip yerli üretim fiat, renault, hyundai, ford falan almanız gerekir ki bunların Micra'ya eş değer modelleri arasında olanlar Micra'ya göre ne kadar iyidir/kötüdür/doludur/sağlamdır/sorunsuzdur/ekonomiktir vs. bunu da düşünmek lazım.
Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun, Allah gönlünüze göre versin.
Bu arada bundan sonra yeni konu açarken başlığınızı konu ile ilgili fikir verecek şekilde yazarsanız yani "acil yardım", "destek", "merhaba", "sorunuma yardımcı olun" vs. gibi kalıpları kullanmazsanız sonradan konuyla ilgili bilgi almak isteyen üyelere kolaylık olması memnun oluruz. Ben bu seferlik sizin yerinize örnek olması açısından düzelttim.
- billurcu_87
- NissanClubTr
- Otomobil: Note
- Meslek:
Re: Yedek parça ile ilgili görüşleriniz
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir