micra K11 OBD BAĞLANTI HK
micra K11 OBD BAĞLANTI HK
- Ally_07
- Administrator
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
Re: RE: micra K11 OBD BAĞLANTI HK
kuzeycan1 yazdı:Merhaba nissan micra k11 1997 model aracım var obd soketi ve kablo aldım fakat ecu bağlanmada sorun yaşıyorum bu konuda bilgisi olan var mı ?
Aracınızda direksiyon altında sabit soket var mı, böyle scart girişi gibi bir şey olmalı.
"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."
Re: micra K11 OBD BAĞLANTI HK
- Ally_07
- Administrator
Re: RE: Re: micra K11 OBD BAĞLANTI HK
kuzeycan1 yazdı:Merhaba bağlatı yeri var 14 pinli internetten 16 pine öevirici kablo aldım ve bunun ucuna elm327 bağladım takılan cihaz çalışıyor ama ecu ile bağlantı sağlayamıyorum.
Akıllı telefonlar için torque diye bir uygulama var, ELM cihazının bluetooth ile telefona bağlanmasına yarıyor. O uygulamayla mı denediniz?
Ben bahsettiğiniz cihazı 2004 ve 2005 model iki farklı marka araçta denedim. Full fonksiyonlu çalışmıyor ama belli başlı verileri alabiliyorsunuz ve bir kaç işlem yapmanıza imkan veriyor. Bu kısıtlılığın nedeni muhtemelen araçların ecusünün tüm verilere erişme imkanını zaten vermemesinden kaynaklıdır diye düşünüyorum.
Bunun dışında OBDII bağlantı soket sistemi bildiğim kadarıyla 1996 sonrasında kullanılmaya başlandı. O dönem üretilen araçların ecusü de çok fonksiyonel olmasa gerek diye düşünüyorum. Yani belki de bundan dolayı bağlantı olmuyordur. Benim internetten gözlemlediğim kadarıyla ELM zaten her araçta işe yaramayabiliyor. Forumda ELM cihazı diye arttırsanız o konuda paylaşımlar olacaktı. Belki çözüme ilişkin yardımcı olur.
teşekkürler..
- Ally_07
- Administrator
kuzeycan1 yazdı:uygulamaların nerdeyse hepsiyle denedim galiba ecu ile uyumlu değilmiş ..
teşekkürler..
Böylece 2000 öncesi micralarda bu aparatın etkili olmadığını söyleyebiliriz. Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. En azından şimdilik bu şekilde bir sonuca varılmış oldu sayenizde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
- Ally_07
- Administrator
Telefon uygulaması olan TorqueApp ile denediniz mi?fethi yazdı:Bende 2005 micra var elm 327 obd cihazı bende de çalışmadı
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- Ally_07
- Administrator
Allah Allah. Ben 2005 Daihatsu, 2004 Chevrolet Kalos Sedan ve Hachback modellerde çalıştırabilmiştim. Airbag ışığı söndürmüştüm hb kalosta.fethi yazdı:Evet torqu ve alternatiflerini dwnedim
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allah Allah. Ben 2005 Daihatsu, 2004 Chevrolet Kalos Sedan ve Hachback modellerde çalıştırabilmiştim. Airbag ışığı söndürmüştüm hb kalosta.Ally_07 yazdı:[quote="fethi"]Evet torqu ve alternatiflerini dwnedim
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]
Evet benim cihazda chpvrole de çalıştı ama benim araçta bağlantı sorunu veriyor
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir